Δεύτερος, μαζί με τον Ζελέζνι ο Κυριαζής

Η ελληνική παρουσία εντός σταδίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ολοκληρώθηκε χθες με τον Γιάννη Κυριαζή να είναι έκτος στον τελικό του ακοντισμού. Πολύ μεγάλη επιτυχία, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Έλληνας ακοντιστής είναι μόνο 21 ετών!

Λονδίνο Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του Γιάννη Κυριαζή, να σημειωθεί ότι μόνο ο Νοτιοαφρικανός Τζον Ρόμπερτ Οοσθούιζεν το 2007 στην Οσάκα, ήταν μικρότερος από τον Έλληνα ακοντιστή και κατάφερε να μπει στην εξάδα τελικού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μάλιστα είχε ρίξει τότε, ακριβώς όσο έριξε χθες ο Κυριαζής (84.52μ.). Ο Νοτιοαφρικανός, όταν αγωνίστηκε στον τελικό ήταν 20 ετών και 223 ημερών. Βέβαια από τότε, ο 30χρονος πλέον Οοσθούιζεν δεν έχει καταφέρει τίποτα σημαντικό, παρά το γεγονός ότι υπήρξε δευτεραθλητής κόσμου στους παίδες και παγκόσμιος πρωταθλητής στου έφηβους.
Στην ίδια ηλικία με τον Κυριαζή (με διαφορά 135 ημερών) μπήκε εξάδα και πιο συγκεκριμένα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο κορυφαίος ακοντιστής όλων των εποχών, Γιαν Ζελέζνι. Ο Τσέχος παγκόσμιος ρέκορντμαν, το 1987 στη Ρώμη ήταν 21 ετών και 76 ημερών όταν έριξε 80.56μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο πίσω από τους Σέπο Ράτι (83.54μ.) και Βίκτορ Γεβσγιούκοφ (82.52μ.).
Οι συγκεκριμένοι ακοντιστές (Οοσθούιζεν, Ζελέζνι, Κυριαζής) είναι οι τρεις μικρότεροι ηλικιακά που έχουν καταφέρει να μπουν εξάδα στον τελικό του ακοντισμού, στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF