Εθνική βόλεϊ γυναικών: Μπορεί και δεύτερο θαύμα;

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου η Εθνική γυναικών επέστρεφε από την Κροατία, έχοντας πάρει τη 2η θέση στον προκριματικό γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που της έδινε μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την επιστροφής σε τελική φάση μετά από πολλά χρόνια (τελευταία φορά το 2002) μέσω του τελικού τουρνουά (συμμετέχουν οι 6 ομάδες που πήραν τη 2η θέση στους προκριματικούς ομίλους).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Σήμερα (Δευτέρα και πάλι) η Εθνική γυναικών αναχώρησε για το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου από αύριο ξεκινά η ‘τελική μάχη’, ωστόσο αυτό που όλοι γνωρίζαμε πως ευθύς εξ αρχής θα ήταν μια πραγματικά δύσκολη αποστολή, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σημείο που να θεωρείται «mission impossible».
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πραγματική υπέρβαση τον περασμένο Ιουνίου με την επιλογή του Γιώργου Ρούση να στηριχθεί στον Ολυμπιακό (ο κορμός της Εθνικής ήταν εξ ολοκλήρου ερυθρόλευκος) που μόλις είχε ολοκληρώσει μια φανταστική χρονιά (νταμπλ και τελικός στην Ευρώπη).
Δυόμιση μήνες αργότερα ο Ρούσης είναι στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση στη χολή και θα δει τους αγώνες από την τηλεόραση (θα μεταδοθούν από το www.laola.tv) ενώ ο συνεργάτης του τον Ιούνιο Γιάννης Ορφανός θα είναι ο χεντ κόουτς έχοντας διαφορετική δυάδα πασαδόρων (στην μοναδική αλλά πολύ σημαντική αλλαγή του ρόστερ).
Με η χωρίς τον Ρούση η Εθνική στην εκκίνηση του τουρνουά (Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Σλοβενία, Τσεχία οι αντίπαλοι μας) θα είχε τις λιγότερες ελπίδες για να βρεθεί στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στην Ιαπωνία, καθώς πέρα από τα τρία φαβορί (Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία) κι οι άλλες δύο ομάδες είναι εξαιρετικές.
Πέρα όμως από το πρόβλημα του προπονητή και τη δεδομένη δυναμικότητα των αντιπάλων, υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουμε.
Αν και η Εθνική γυναικών είχε την καλύτερη παρουσία απ’ όλα τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα το φετινό καλοκαίρι, εν τούτοις τα οικονομικά της ομοσπονδίας δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων και η ομάδα πάει στην Ολλανδία μόνο με οικογενειακά διπλά. Κοινώς θα προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια…
Κι όλο αυτό αφορά μια ομάδα, η οποία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κάνει βασική κανονική προετοιμασία (σαν σύλλογος δηλαδή) πριν από ένα τόσο σημαντικό τουρνουά και η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί το σοκ της απώλειας του προπονητή της (ο Γιάννης Ορφανός ανέλαβε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας).
Υπάρχει ελπίδα λοιπόν γι’ αυτή την ομάδα, η οποία ομολογουμένως έχει πλούσιο υλικό και ταλέντο;
Η ρεαλιστική απάντηση είναι όχι, ωστόσο όπως και στο τουρνουά της Κροατίας ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούμε, ίσως η δίψα των κοριτσιών για μια μεγάλη διάκριση να μπορέσει να φέρει τούμπα τα προγνωστικά.
Κι αν δει κανείς το πρόγραμμα μας, ίσως το παιχνίδι με την Σλοβενία στη 2η αγωνιστική να είναι το πλέον κομβικό.
Η οικοδέσποινα Ολλανδία στην πρεμιέρα είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά αν την Τετάρτη κερδίσουμε τις Σλοβένες τότε το σκηνικό αλλάζει… Κυρίως θα αλλάξει η ψυχολογία μας, αλλά και το πώς θα μας υπολογίζουν όλοι οι υπόλοιποι.
Πολλά τα «αν», πολλές οι υποθέσεις και τα σενάρια, αλλά τα υπόλοιπα από αύριο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι αγώνες…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF