Αρχή στο ευρωπαϊκό με Λουξεμβούργο και Αγγλία

Στο Λουξεμβούργο βρίσκονται οι Εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων που ξεκινά αύριο με τους άνδρες να αντιμετωπίζουν τους διοργανωτές στην πρώτη κατηγορία και τις γυναίκες την Αγγλία στη δεύτερη κατηγορία.

Τις Εθνικές ομάδες στελεχώνουν οι Καλλίνικος Κρεάνγκα (θα τιμηθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία), Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης με προπονητή τον Κώστα Βατσακλή και οι Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη και Ιωάννα Γερασιμάτου με προπονητή τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Το καινούργιο πρόσωπο στην ελληνική αποστολή είναι η 16άχρονη Γερασιμάτου. Μετά το ντεμπούτο της με την Εθνική γυναικών στον αγώνα των προκριματικών με τη Ρουμανία, τον Δεκέμβριο, αλλά και τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 τον Ιανουάριο, θα έχει τη χαρά να μετάσχει και στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου σε επίπεδο γυναικών.
Οι άνδρες ξεκινούν ως φαβορί στον αγώνα με το Λουξεμβούργο. Το τελευταίο μπήκε στην κορυφαία κατηγορία επειδή φιλοξενεί τη διοργάνωση. Η Εθνική γυναικών αντίθετα θα πρέπει να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη από την αρχή, καθώς θα σταθεί δίπλα στο υψηλό εμπόδιο της Αγγλίας. Την έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές στα πρόσφατα χρόνια, τη νίκησε τελευταία φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 αλλά τώρα η αντίπαλος ενισχύεται κι από κινεζικής καταγωγής αθλήτρια (Χο Τιν Τιν).

Η σειρά των αγώνων των Εθνικών ομάδων στην πρώτη φάση
Άνδρες
Αύριο
17:00 Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Πέμπτη 14/09:
11:00 Σουηδία-Ελλάδα
20:00 Ελλάδα-Ρωσία
Γυναίκες
Αύριο
17:00 Αγγλία-Ελλάδα
Πέμπτη 14/09
11:00 Ελλάδα-Ισραήλ
20:00 Σλοβενία-Ελλάδα

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους και παιχνίδια «ένας προς όλους» στην πρώτη φάση. Μετά ακολουθεί το προοδευτικό νοκ άουτ. Μετάλλιο μπορούν να κυνηγήσουν μόνο οι 16 ομάδες της 1ης κατηγορίας. Άλλες 16 έχει και η 2η. Στην Championship Division προχωρούν στα προημιτελικά οι δύο πρώτες χώρες από τα τέσσερα γκρουπ. Οι τρίτες και οι τέταρτες των γκρουπ συνεχίζουν για τις θέσεις 9-16.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF