Πρώτο ΔΣ της χρονιάς για τον ΣΕΓΑΣ και μία από τα… ίδια

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για τη νέα σεζόν και όπως μας ενημερωσε η ομοσπονδία συζητήθηκαν πολλά και σημαντικα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, οι προπονητές και τα σωματεία.

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση, ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε και στην πρώτη ανακοίνωση του ΔΣ για τη νέα σεζόν που επί της ουσίας όμως δεν ααφέρει τίποτα και συμπορεύεται με τις γενικολογίες και των υπόλοιπων αθλητικών ομοσπονδίων της Ελλάδας. Δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση για τον κακό σχεδιασμό που χρειάζεται αναθεώρηση και αναμένουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς για να διαπιστώσουμε προς ποια κατέθευνση θέλει να κινηθεί φέτος η ομοσπονδία που δεν υπάρχει ο αυτοσκοπός της σούπερ λίγκα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
1. Ενώ έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική δραστηριότητα της χρονιάς, έχει καταβληθεί μόνο το 60% της ετήσιας επιχορήγησης των ομοσπονδιών, με συνέπεια να προκαλείται καθυστέρηση στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων.
2. Δεν έχουν ολοκληρωθεί από το υπουργείο παιδείας οι προβλεπόμενες, από το Νόμο αποστάσεις καθηγητών φυσικής αγωγής, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό αθλητισμό και καθοδηγούν προπονητικά τις αθλήτριες και τους αθλητές των Εθνικών μας ομάδων.
3. Το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών επιδεινώνεται συνεχώς. Βασικά αιτήματα της ομοσπονδίας μας για βελτίωση κρίσιμων λειτουργικά σταδίων και προπονητηρίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
4. Η πρόσφατη απόφαση του Γ΄τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που προβλέπουν πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει με την κατάλληλη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας αν χρειαστεί, να προστατέψει το τόσο σημαντικό αυτό κίνητρο για γονείς και αθλητές.
5. Τέλος το Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ τονίζει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί η αλλαγή των συνθηκών της τελευταίας 20ετίας και να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που στο μεταξύ έχουν προκύψει.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF