Ρεκόρ συμμετοχών και εσόδων από το Μαραθώνιο

Κάθε ρεκόρ σε συμμετοχές και έσοδα αναμένεται να καταρρίψει η 35η έκδοση του Μαραθώνιου που θα γίνει στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου που έχει δώσει πιστοποίηση 5 αστέρων στην αυθεντική διαδρομή.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του στίβου αναφέρει πως περισσότεροι από 50.000 δρομείς αναμένεται να συμμετάσχουν σε όλες τα δρομικά αγωνίσματα που γίνονται την ημέρα του Μαραθωνίου με το νούμερο των δρομέων στης αυθεντικής διαδρομή να αναμένεται να φτάσει στους 18.500 από τους οποίους οι 8.500 θα είναι από 100 διαφορετικές χώρες του εξωτερικού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή κάποιων ελίτ δρομέων από την Κένυα ή την Αιθιοπία αλλά όπως πέρσι έτσι και φέτος είναι πολύ πιθανός ο ΣΕΓΑΣ που είναι η διοργανώτρια αρχή να επιλέξει να φέρει στην Αθήνα κάποιους δρομείς του 2:08 για να επιχειρήσουν να καταρρίψουν το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες που αντέχει από το 2014 με 2:10:37 από τον Κενυάτη Φέλιξ Κάντι ενώ στις γυναίκες το ρεκόρ είναι παλιότερο (2010) και με 2:31:06 ανήκει στην Ράσα Ντραζνταουσκάιτε.
Να σημειωθεί ότι πέρσι ο αριθμός των συμμετοχών στο μαραθώνιο είχε φτάσει στι 18.000 αλλά αυτοί που τερμάτισαν ήταν 13.707.
To Sportsfeed θα παρουσιάσει τα αναλυτικά έσοδα από τις εγγραφές των δρομέων σε όλες τις αποστάσεις μετά τη λήξη του αγώνα για να έχουν οι φίλαθλοι μία εικόνα για το κορυφαίο από κάθε άποψη δρομικό γεγονός της χώρας.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF