Τί ισχύει με τις αποσπάσεις των προπονητών

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις αποσπάσεις των καθηγητών φυσικής αγωγής οι οποίοι έχουν συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες και έχουν μπει στις σχετικές λίστες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις και υπάρχει λόγος που καθυστερούν.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Αποτελεί κοινό μυστικό πως η απόσπαση ενός προπονητή αποτελεί ιδανική λύση για τις ομοσπονδίες καθώς το υπουργείο παιδείας αναλαμβάνει να πληρώνει τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Υπάρχουν αθλητικές ομοσπονδίες όπως αυτή του χάντμπολ που σχεδόν όλοι της οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι αποσπασμένοι καθηγητές φυσικής αγωγής και έτσι η ΟΧΕ δεν πληρώνει μισθό στους προπονητές των Εθνικών ομάδων, και όχι μονό καθώς βαφτίζει υπεύθυνους street event και προπονητές συλλόγων και έτσι κατορθώνει να αποστάσει και προπονητές της Α1.
Βέβαια, δεν αποτελεί μυστικό και το γεγονός πως οι ομοσπονδίες είναι αυτές που κάνουν το… παιχνίδι. Από τους προπονητές που αιτούνται, κατά συντριπτική πλειοψηφία προωθούνται τα «δικά μας παιδιά» και αν αυτά τυγχάνει να μην έχουν αθλητές (ως προπονητές που είναι) φροντίζουν οι μηχανισμοι για να τους δοθούν 2-3 αθλητές και έτσι να βαφτιστούν ομοσπονδιακοί και να μπουν στο σχεδιασμό.
Όλα αυτά τα κόλπα δεν είναι φρέσκα φρούτα. Είναι απομεινάρια της εποχής του vintage ΠΑΣΟΚ (προ εκσυγχρονισμού και Σημίτη) τα οποία όμως μετά από δεκαετίες στα πράγματα έχουν ριζώσει καλά στον ελληνικό αθλητισμό.
Αυτά τα κακώς κείμενα έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να διορθώσει δίχως φυσικά να διεκδικεί τον τίτλο της αναμάρτητης. Ωστόσο έχει γίνει ένα κάποιο σχετικό συμμάζεμα αφού αρκετοί «κόπηκαν» πριν φτάσουν στο υπουργείο παιδείας που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο.
Όπως συνέβαινε σε πολλούς τομείς του αθλητισμού (και όχι μόνο) τα πολιτκά «πάρτι» με τα «δικά μας παιδιά» δεν μπορούν να συνεχιστούν, τουλάχιστον στο βαθμό που αυτά γινόταν πριν από μερικά χρόνια. Όχι γιατί ανέλαβε ο Έλιοτ Νες με την ομάδα των Αδιάφθορων (του εξαιρετικού Μπράιαν Ντε Πάλμα), αλλά γιατί πλέον δεν υπάρχει και το απαραίτητο… καύσιμο.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF