Αλλαγές από την FIVB στην Ολυμπιακή πρόκριση

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης εν όψει των Αγώνων του 2020 στο Τόκιο αποφάσισε η FIVB και περιμένει την έγκριση της ΔΟΕ προκειμένου να τις ανακοινώσει (αν και το θέμα μοιάζει να είναι τυπικό).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη διαδικασία προέβλεπε 2 θέσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο, 5 θέσεις από τα ισάριθμα ηπειρωτικά προ-Ολυμπιακά τουρνουά και 4 θέσεις (3 από το 1ο, 1 από το 2ο) 3 θέσεις από το παγκόσμια προ-Ολυμπιακά τουρνουά.
Απ’ ότι φαίνεται το αίτημα της CEV για απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή Ευρώπης στο Ολυμπιακό τουρνουά δεν έγινε αποδεκτή από την FIVB και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 11 εισιτήρια (η 12η ομάδα είναι η διοργανώτρια) θα προκύπτουν από:
-Το παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί στις αρχές του 2019 με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Εκεί θα συμμετέχουν οι διοργανωτές (δεν έχει δοθεί ακόμη το χρίσμα), η ομάδα που θα κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018 και οι 10 καλύτερες ομάδες από τις 5 ηπείρους (2 ανά ήπειρο;). Απ’ το συγκεκριμένο τουρνουά θα δίνονται τρία εισιτήρια
-Το διεθνές προ-Ολυμπιακό τουρνουά (τρία εισιτήρια) που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2019 και στο οποίο θα συμμετάσχουν οι 12 καλύτερες ομάδες (που δεν έχουν προκριθεί) σύμφωνα με το ranking της FIVB.
-Τα πέντε ηπειρωτικά προ-Ολυμπιακά τουρνουά (ένα εισιτήριο ανά τουρνουά)

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF