Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των χειμερινών Ολυμπιακών 2018

Λιγότερες από 150 μέρες έχουν απομείνει για την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσανγκ και η ΔΟΕ ανακοίνωσε μαζί με την οργανωτική επιτροπή το πρόγραμμα των Αγώνων που περιλαμβανει έξι καινούργια αγωνίσματα μεταλλίων.

Συνολικά 102 είναι τα αγωνίσματα των αγώνων που δίνουν μετάλλια μετά τις προσθήκες στο σνόουμπορντ σε άνδρες και γυναίκες (big air), τις μαζικές παγοδρομίες ταχύτητας, το μεικτό (άνδρες – γυναίκες) στο κέρλινγκ και το ομαδικό στο αλπικό σκι.
Μετά από αρκετούς μήνες, ΔΟΕ και οργωντική επιτροπή κατέληξαν στο πρόγραμμα των επτά αθλημάτων και 15 αγωνισμάτων σε συνεργασία πάντα με το NBC που είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο στον πλανήτη και πληρώνει το μεγαλύτερο ποσό για δικαιώματα. Λογικό είναι λοιπόν να έχει άποψη στο πρόγραμμα, από τη στιγμή μάλιστα που ΗΠΑ (αλλα και Καναδάς) είναι από τις υπερδυνάμεις και στα χειμερινά αθλήματα. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και με την ανακοίνωση του προγράμματος δίνουμε την ευκαιρία στους φιλάθλους να επιλέξουν τα αθλήματα που τους αρέσει να δουν και να αγοράσουν τα εισιτήρια τους» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λι Χι Μπέομ στον οποίο έχει ασκηθεί πολύ έντονη κριτική για τη μικρή κινητικότητα που υπάρχει στις πωλήσεις των εισιτηρίων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όλα τα αγωνίσματα των παγοδρομιών θα διεξαχθούν το απόγευμα, όπως και τα αγωνίσματα του λουντζ, των αλμάτων του σκι και του δίαθλου. Αντιθέτως, όλα τα αλπικά αγωνίσματα του σκι θα διεξαχθούν υπό το φως της ημέρας. Επειδή το πρόγραμμα είναι υπερφορτωμένο, το αγώνισμα των μεικτών ζευγαριών στο κέρλινγκ και το άλμα στο σκι θα ξεκινήσουν στις 8 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης. Το καλλιτεχνικό πατινάζ, το κέρλινγκ και το freestyle στο σκι θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα με την τελετή έναρξης.
Το πρώτο και το τέλευταίο μετάλλιο των αγώνων θα δοθούν στις 10 και τις 25 Φεβρουαρίου και τα δύο στο κρος κάντρι σκι.
To αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF