Ο Γάλλοι θέλουν το Ολυμπιακό κολυμβητήριο «Καμίλ Μουφά»

Σε εξέλιψη βρίσκεται συλλογή υπογραφών στη Γαλλία προκειμένου η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, να δώσει το όνομα της αδικοχαμένης Καμίλ Μουφά, στο κολυμβητήριο των Αγώνων.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012 στα 400μ. ελεύθερο που έχασε πρόωρα τη ζωής της μετά από πτώση του ελικοπτέρου που επέβαινε, ήταν μόλις 25 ετών και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση η θάνατός της. Η Γαλλίδα κολυμβήτρια εκτός από το χρυσό στους αγώνες του Λονδίνου είχε κερδίσει και το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο καθώς και το χάλκινο στα 4Χ200μ. ελεύθερο.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 11.573 από Γάλλους (και όχι μόνο) που ζητούν, το νέο κολυμβητήριο που θα κατασκευαστεί (χωρητικότητας 17.000 θεατών) να πάρει το όνομα της Καμίλ Μουφά. Η συλλογή των υπογραφών γίνεται στο site change.org και απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι δεν κάνουν το ίδιο λάθος με τους Βραζιλιάνους όσον αφορά το κατασκευαστικό με το Ολυμπιοκό κολυμβητήριο να είναι στην περιοχή Σεντ Ντενί, πολύ κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο του Παρισού.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF