Η γιορτή για τα 70 χρόνια της παγκόσμιας ομοσπονδίας

Στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθούν αύριο οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70ών γενεθλίων από την ίδρυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πετίτ Παλέ, κι η επιλογή της πρωτεύουσας της Γαλλίας  μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς εκεί ξεκίνησαν όλα τον Απρίλιο του 1947.
Δεκατέσσερις χώρες συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο του Βόλεϊ, μέσα από τις εργασίες του οποίου δημιουργήθηκε η FIVB με πρώτο πρόεδρο τον Γάλλο Paul Libaud ενώ οι χώρες που συμμετείχαν (εκτός από την οικοδέσποινα Γαλλία) ήταν οι: ΗΠΑ, Ιταλία. Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Βραζιλία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία, Αίγυπτος, Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία και Ουρουγουάη.
Η αρχική ιδέα για τη γέννηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος είχε πέσει τον Αύγουστο του 1946, όταν ο Libaud συναντήθηκε με εκπροσώπους αρκετών ομοσπονδία και απέκτησε σάρκα και οστά λίγους μήνες αργότερα, με το Παρίσι να αποτελεί την έδρα της μέχρι το 1984 όταν ο τότε πρόεδρος Ρούμπεν Ακόστα τη μετέφερε στην Λωζάνη της Ελβετίας.
Κι αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα βγάλει ειδήσεις στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της FIVB Αρι Γκράσα…

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF