Μικροτσίπ στους αθλητές κόντρα στο ντόπινγκ

Μια επαναστατική πρόταση κατά του ντόπινγκ (που όμως δεν είναι πρώτη φορά που ακούγεται) κατατέθηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή της παγκόσμιας ένωσης Ολυμπιονικών, Μάικ Μίλερ, καλώντας τις αρχές να κάνουν χρήση μικροτσίπ στους αθλητές, όπως ακριβώς γίνεται και με τα… σκυλιά.

O πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας του ράγκμπι αναφέρθηκε στη ριζοσπαστική λύση ως τη μοναδική για την καταπολέμηση του ντόπινγκ παρά το γεγονός ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα και τα δικαιώματα των αθλητών. «Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δε θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό στους ανθρώπους, έχω να πω όμως ότι είμαστε ένα έθνος που αγαπά τα σκυλιά και δε διστάζουμε να τους βάλουμε τσιπ και όπως φαίνεται δεν τους προκαλεί και κάτι κακό. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε και στους εαυτούς μας…» αναρωτήθηκε ο Βρετανός μιλώντας στο συνέδριο του αντί – ντόπινγκ που έγινε στο Γουέστμιντσερ και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά στην παραβίαση της ιδιωτικότητας έχω να πω το εξής. Ο αθλητισμός είναι ένα κλαμπ το οποίο δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να γίνει μέλος. Αν όμως θέλεις να μπεις μέσα θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς όλους τους κανόνες. Το μικροτσιπ είναι η μοναδική λύση για να τσεκάρει έναν αθλητή ότι είναι καθαρός 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο».
Ο Μίλερ υποστηρίζει ότι η εξελιγμένη τεχνολογία των μικροτσίπ είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους ελεγκτές αντί – ντόπινγκ. Παράλληλα όμως εξέφρασε και τους φόβους του πως οι αθλητές θα αρχίσουν να ψάχνουν τρόπους να κλέψουν στην… τεχνολογία.
Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι λίγοι οι αθλητές που υποστηρίζουν με μεγάλη θέρμη την ιδιωτικότητα τους και ήδη έχουν εκφράσει την άποψη ότι το σύστημα ADAMS παραβιάζει δικαιώματα τους καθώς υπάρχει απαγορευτικό ελέγχων μόνο μεταξύ 11 το βράδυ και 5 το πρώι.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF