Νέο ρεκόρ στο μαραθώνιο του Σικάγο

Ο φετινός μαραθώνιος του Σικάγο ήταν από τους πιο συναρπαστικούς των τελευταίων ετών στην περίφημη πόλη των ανέμων, που κατέγραψε και ρεκόρ τερματίσαντων δρομέων.

Σε αντίθεση με την ελληνική νοοτροπία όπου διοργανωτές διαφημίζουν μόνο τον ααριθμό των δρομέων που εκκινούν σε μαραθώνιους και ημιμαραθώνιους συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα σε αυτούς και τους δρομείς των 5.000μ. και 10.000μ. για να φουσκώσουν το νούμερο, στους αγώνες του εξωτερικού αυτό που μετράει είναι μόνο ο αριθμός των δρομέων που τερματίζουν. Άλλωστε πάντα υπάρχουν τα non-show και τα χορηγικά πακέτα που συνήθως είναι μόνο για λόγους εντυπωσιαμού.
Στο μαραθώνιο του Σικάγο τα νούμερα των τερματίσαντων ήταν εντυπωσιακά. Στους άνδρες ολοκλήρωσαν τη διαδρομή 22.908 δρομείς με τον Γκέιλεν Ραπ να είναι ο νικητής (πρώτος Αμερικανός από το 2002) και στις γυναίκες 21.603 με την Τιρουνές Ντιμπάμπα να επιβεβαιώνει πως και στο δρόμο είναι μια από τις μεγαλύτερες δρομείς όλων των εποχών. Συνολικά τον αγώνα ολοκλήρωσε 44.511 δρομείς από τους 46.000 περίπου που εκκίνησαν ξεπερνώντας το 40.609 που ήταν αυτοί που ολοκλήρωσαν τον αγώνα πέρσι και τους 40.801 που ήταν το ρεκόρ από το 2014.

Tags

WH7-banner
azsports_logo-1
ZoiPlagiosSF