Connect with us

TOP

Παλικάρι η Καραχάλιου, ξεμπροστιάζει την ΕΙΟ

Published

on

Μία κοπέλα 21 ετών κάνει την αρχή για να μπει επιτέλους ένα τέλος στον αυταρχισμό κάποιων αθλητικών ομοσπονδιών και των παραγόντων που θέλουν να έχουν τους αθλητές και τις αθλήτριες άβουλα όντα. Η Βασιλεία Καραχάλιου όρθωσε ανάστημα και είπε «ως εδώ!» όταν κάποιοι αποφάσισαν να της βάλουν φρένο στο Ολυμπιακό όνειρο.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψουμε. Οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι παράγοντες υπάρχουν για να ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τους πρωταθλητές. Όχι το αντίστροφο όπως δυστυχώς έχουν καταφέρει να πετύχουν διάφοροι με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού (κάτι που ξεκίνησε πριν από δεκαετίες).
Στη συνέντευξη που παραχώρησε η Καραχάλιου στο Αθηναϊκο Πρακτορείο και το συνάδελφο Νίκο Λάκατα εκθέτει την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία που σύμφώνα με τα λεγόμενα της 21χρονης αθλήτριας, Νο3 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν επιθυμεί να την έχει στη δύναμη της και να αγωνίζετε με τα ελληνικά χρώματα.
Στη συνέντευξη η Καραχάλιου αναφέρει:

– «Τα προβλήματα με την ομοσπονδία υπήρχαν πάντα. Μετά την έναρξη της χορηγίας μου όμως παρατήρησα ότι πάντα 2-3 μέρες πριν τις ενάρξεις των αγώνων μου ξεφώναγαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί μου με «διάφορα» θέματα, τα οποία πιστεύω ότι σκοπό είχαν να πλήξουν την ψυχολογία μου. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι διότι ενώ πριν την έναρξη του παγκοσμίου τον Αύγουστο είχαν «θέματα» με την χορηγία μου, όταν επέστρεψα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα, για κοντά ένα μηνά , ουδείς με ενόχλησε σχετικά με αυτήν. Τα προβλήματα ξεκίνησαν πάλι πριν το ευρωπαϊκό, αρχές Οκτώβριου που «θυμήθηκαν» τα χαρτιά για το ταξίδι μου στην Ιαπωνία, και τα ρούχα της Εθνικής. Έτσι αναγκάστηκα να ζητήσω από την ομοσπονδία η επικοινωνία τους μαζί μου, να γίνεται μέσω του ομίλου μου, ΙΟΠ, ώστε να μην με επηρεάζουν ψυχολογικά στους αγώνες μου».

– «Τα χαρτιά της άδειας για την Ιαπωνία, εστάλησαν πάλι μέσω του ομίλου μου στην ΕΙΟ και βεβαίως υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό».

– «Μόνιμος τόπος διαμονής μου πλέον είναι μαζί με την ομάδα μου στην Ισπανία. Οι κύριοι αυτοί ζήτησαν να παραλάβω τα ρούχα μέχρι 29 Ιουλίου, με ανακοίνωση που έκαναν ηλεκτρονικά, και η οποία υπάρχει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, και που βέβαια ήταν αδύνατο να γίνει διότι ήμουν στο εξωτερικό τη δεδομένη στιγμή. Θεωρώ ότι αν πραγματικά πονούσαν το «εθνόσημο» θα χαιρόντουσαν με τις διακρίσεις που έφερα στην πατρίδα μου και δεν θα κολλάγανε σε «τυπικές» διαδικασίες και εικονικά προβλήματα. Το πόσο «πονούν» μάλιστα το εθνόσημο το καταλαβαίνουμε όλοι από το γεγονός ότι με καλούν να αλλάξω ιθαγένεια, εμμέσως πλην σαφώς! Την ίδια στιγμή κυνηγάνε να καρπωθούν, προνόμια από το υπουργείο για την ομοσπονδία βάζοντας σαν σημαία τα δικά μας μετάλλια για τα οποία όμως δεν πλήρωσαν και η μόνη που ματώνει είναι η οικογένεια μου και πρόσφατα οι χορηγοί μου, stoiximangr και SLAMsailing».

– «Εννοείται οτι θα συνεχίσω με τα ελληνικά χρώματα, μάλιστα τώρα πιο πεισμωμένη από ποτέ, και αν θέλουν οι παραπάνω κύριοι να αλλάξουν οι ίδιοι ιθαγένεια, αν δεν αντέχουν να βλέπουν τις επιτυχίες μας».

Στο πλευρό της Βασιλείας Καραχάλιου βρίσκεται και ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών, ο Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος στο παρελθόν έχει βιώσει παρόμοιες και χειρότερες καταστάσεις από τις οποίες όμως βγήκε νικητής. Μάλιστα ο Κακλαμανάκης τοποθετήθηκε και δημοσία. «ΝΤΡΟΠΗ! Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ωθεί την κορυφαία αθλήτρια Βασιλεία Καραχάλιου (21 ετών, ήδη στην 3αδα της Παγκόσμιας κατάταξης) να αγωνιστεί για άλλη χώρα! Τί μου θυμίζει, τί μου θυμιζει…
ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ αλλά και κάποιους (ευτυχώς όχι όλους) ενδιαφερόμενους αθλητές μεταλλιουχους και μη..],γονεις,παραγοντες και προπονητες ιστιοπλοιας….γιατι η αμελεια και η σιωπη οσων αποδεδειγμενα γνωριζουν, (ισοδυναμούν με συνέργεια και συμμετοχή στο’Εγκλημα’. ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ SPORTSFEED
Δυστυχώς η ΕΙΟ δεν είναι η μοναδική αθλητική ομοσπονδία που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν και άλλες αμαρτωλές αθλητικές ομοσπονδίες. Στο Sportsfeed έχουμε δεκάδες καταγγελίες από αθλητές και αθλήτριες οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί και είμαστε βέβαιοι πως η ενέργεια της Καραχάλιου έδωσε θάρρος σε αρκετούς να κάνουν το πρώτο βήμα. Κανένας παράγοντας και καμία ομοσπονδία δεν είναι πάνω από τον αθλητή και την αθλήτρια που αγωνίζονται με το εθνόσημο για τη χώρα τους, πόσο μάλλον όταν το κάνουν δίχως την παραμικρή βοήθεια (όπως συμβαίνει με την ΕΙΟ) από τις ομοσπονδίες τους. Η λέξη «ντροπή» που χρησιμοποιεί ο Νίκος Κακλαμανάκης μάλλον είναι επιεικής.

EDITORIAL

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες