Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Ο «εξαφανισμένος» Μουστόπουλος και οι καταγγελίες Αζωίδη, Ντανατσίδη

Published

on

Στην ομοσονδία του τζούντο το σίριαλ της διαμάχης των δύο πλευρών που διεκδικούν τον έλεγχο της, θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Χθες ήρθε στην επιφάνεια η «εξαφάνιση» του Μουστόπουλου και σήμερα έγιναν καταγγελίες από τον Αζωίδη και τον Ντανατσίδη.

Το 2016 ο Ρομάν Μουστόπουλος είχε αρνηθεί τα δολάρια των Τούρκων για να αλλάξει υπηκοότητα, το έκανε όμως ένα χρόνο αργότερα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ίδιος και με αφορμή τον αποκλεισμό όλων των αθλητων από την Εθνική. Αμέσως μετά τη συμμετοχή του στο γκόλντεν λιγκ (με γεωργιανή ομάδα) στο τέλος του 2017 συμφώνησε με την ομοσπονδία της Τουρκίας προκειμένου να αγωνίζεται πλέον ως Τούρκος. Έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο εκτός του μένει ακόμα ένας και το 2019 θα αγωνιστεί κανονικά ως… Τούρκος.
H κόντρα όμως δεν τελειώνει στο Μουστόπουλο, καθώς ο Αλέξης Ντανατσίδης ενημέρωσε με επιστολή του τον υφυπουργό αθλητισμού και τον ΓΓΑ για όλα όσα συνέβησαν στην ομοσπονδία του τζούντο υπό διοίκηση Βαγγέλη Σουφλέρη και ο Γιώργος Αζωίδης προχώρησε σε καταγγελία στην επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας προκειμένου να βρει το δίκιο του στην κόντρα με τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΕΟΤ. Να σημειωθεί ότι οι δύο αθλητές είναι αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 του Τόκιο.

Η επιστολή του Αλέξη Ντανατσίδη στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού
«ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό

Κύριε Υφυπουργέ,

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ένας αθλητής πρέπει να «μιλάει» μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Με τις επιδόσεις του, την αθλητική του αξία και τα κατορθώματά του. Όμως, η κατάσταση στο ελληνικό τζούντο είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ και σας ζητώ να παρέμβετε το συντομότερο δυνατό.

Οι διοικούντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, με πρώτο και καλύτερο τον προσωρινό πρόεδρο, κ. Βαγγέλη Σουφλέρη, επιδεικνύουν συμπεριφορές που προσβάλουν την αθλητική μας υπόσταση. Μας συμεριφέρονται σαν σκουπίδια. Μας κλείνουν την πόρτα της ομοσπονδίας κατάμουτρα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς απέναντι σε αθλητές που έχουν τιμήσει την Ελλάδα. Που έχουν ιδρώσει για την Ελλάδα και την έχουν φέρει ψηλά.

Απευθύνομαι σε εσάς, με αφορμή το τελευταίο και πιο πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στα γραφεία της ομοσπονδίας. Μόλις χθες, επισκέφθηκα την ομοσπονδία προκειμένου να μάθω από την ίδια τη διοίκηση, τι γίνεται με τα οδοιπορικά τόσο τα δικά μου όσο και των συναθλητών μου, κάποιοι εκ των οποίων έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Παράλληλα ζήτησα τη συμβολή τους σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά από πρόσφατο τραυματισμό στο γόνατο. Αντί για σοβαρές απαντήσεις και στα δύο θέματα που τους έθεσα επί τάπητος, εισέπραξα τον χλευασμό. Με αντιμετώπισαν σαν ξένο (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Σαν παράσιτο. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων, μου «έδειξαν την πόρτα της εξόδου» χωρίς ίχνος συμπόνοιας για το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η κατάσταση της υγείας μου, κάτι που θα φαινόταν σε μια μαγνητική τομογραφία.

Κύριε Υφυπουργέ,

Οι αθλητές της εθνικής ομάδας τζούντο, αυτοί που έχουν φέρει τις διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, νοιώθουμε απροστάτευτοι. Ο προσωρινός πρόεδρος της ομοσπονδίας, κάποτε πανηγύριζε μαζί μας όταν ανεβάζαμε την Ελλάδα ψηλά (σας επισυνάπτω και σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο). Τώρα, μας χλευάζουν χωρίς ίχνος ντροπής.

Είμαι ένας αθλητής μόλις 23 ετών, με μεγάλη αγωνιστική εμπειρία και ένα μέλλον, που σύμφωνα με όλους όσοι γνωρίζουν από τζούντο, λένε ότι διαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό. Έχω παλέψει για την Ελλάδα, έχω πανηγυρίσει με τη σημαία της χώρας μου. Έχω ματώσει για να βλέπω την Ελλάδα ψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω, πως 1-2 άνθρωποι που κάποτε, σε κάθε μας επιτυχία, έτρεχαν να φωτογραφηθούν μαζί μας, μπορούν να γκρεμίζουν τα όνειρα ενός αθλητή μέσα σε μια στιγμή. Να «τελειώνουν» καριέρες. Να ακυρώνουν προγραμματισμένες αποστολές σε κορυφαία τουρνουά, που δίνουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Κύριε Υφυπουργέ,

Νοιώθουμε απροστάτευτοι. Σας καλούμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι αθλητές της εθνικής ομάδας να μην είναι έρμαια των ορέξεων κάποιων που λόγω μιας δικαστικής απόφασης βρέθηκαν προσωρινά στην προεδρία της ομοσπονδίας.

Η αθλητική ηγεσία πρέπει να πράξει τα δέοντα. Υπάρχουν αθλητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη στιγμή που δεν τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά. Υπάρχουν αθλητές που έχουν προβλήματα τραυματισμών και δεν είναι σε θέση να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Το τζούντο αντιπροσωπεύει τον δρόμο της ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, την οποία όμως δεν γνωρίζω κατά πόσο την πρεσβεύουν οι σημερινοί διοικούντες της ομοσπονδίας. Γι` αυτό πρέπει να δώσετε λύση άμεσα. Γιατί όσο περνάει ο χρόνος, οι αθλητές είναι οι μεγάλοι ΧΑΜΕΝΟΙ. Είναι τα ΘΥΜΑΤΑ.

Με τιμή
Αλέξης Ντανατσίδης
Αθλητής εθνικής ομάδας τζούντο».

EDITORIAL

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες