Connect with us

TOP

Οι προκρίσεις στο παγκόσμιο έσωσαν το πανελλήνιο

Published

on

To 32o πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανήκει στο παρελθόν. Μια διαργάνωση που σε συνολικό επίπεδο είχε μέτριες επιδόσεις εξαιτίας των πολλών απουσιών, με τις προκρίσεις στο παγκόσμιο του κλειστού στο Μπέρμιγχαμ να σώζουν την παρτίδα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφία Νίκος Ζάγκας
zagas.eu
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Η δεύτερη μέρα των αγώνων ήταν σαφώς καλύτερη από την πρώτη. Ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ κέρδισε την πρόκριση για το παγκόσμιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ καθώς πέρασε το 5.78μ. που ήταν και το όριο με την επίδοση του να ενθουσιάζει και τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ να προεξοφλούν την αναγνώριση του ως παγκόσσμιο ρεκόρ. Ενδεχομένως αυτή η αναγνώριση να προκύψει, αλλά το 2017 ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέρασε το 5.82μ. στους αγώνες Μίλροουζ της Νέας Υόρκης και δεν είναι επίσημα παγκόσμιο ρεκόρ γιατί ακόμα η σουηδική ομοσπονδία δεν έχει στείλει το αίτημα αναγνώρισης. Πρόκειται όμως για τον ίδιο αγώνα που είχε κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη πέρσι το 4.90μ. και είχε αναγνωριστεί από τον ΣΕΓΑΣ ως πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό όμως δεν μειώνει στο παραμικρό την πολύ σπουδαία επίδοση του Καραλή που σε ηλικία 19 ετών θα έχει προλάβει να αγωνιστεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο.
Σπουδαίο το επίτευγμα του Κώστα Δουβαλίδη που κέρδισε το εισιτήριο του για το παγκόσμιο με παλικαρίσιο τρόπο. Έτρεξε τα 60μ. εμπόδια σε 7.69 (7.70 το όριο) μετά από μεγάλη ταλαιπωρία τραματισμών. Δυστυχώς όμως κατά την κούρσα τον τράβηξε ο δικέφαλος στο αριστερό πόδι και παρά το γεγονός ότι κέρδισε την πρόκριση υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην Αγγλία, καθώς όπως είπε και ο ίδιος ο βασικός του στόχος είναι ο ανοιχτός στίβος. Στον ίδιο αγώνα ο Μίλαν Τραΐκοβιτς έκανε 7.55. Επίδοση που μπορεί να τον βάλει ακόμα και στον τελικό στο παγκόσμιο. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη που τον Απρίλιο (μόλις ένα μήνα μετά) θα κληθεί να τρέξει και ανοιχτό στους κοινοπολιτειακούς έδειξε περιθώρια για κούρσα και κάτω από το 7.50 καθώς τα περάσματα στα εμπόδια ήταν εξαιρετικά.
Αναμενόμενη επίτευξη του ορίου από την Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπόδια των γυναικών. Θα ήταν άδικο για την αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου να μην ταξίδευε στο Μπέρμιγχαμ. Το 8.11 δεν είναι αντιπροσωπευτική επίοδση όμως για το επίπεδο των αγώνων και του ανταγωνισμού ήταν αρκετή για να τη στείλει στο παγκόσμιο όπου εκεί μπορεί να κατέβει τα οκτώ δευτερόλεπτα.
Από τις υπόλοιπες επιδόσεις της δεύτερης μέρας, ξεχώρισε το 23.03 της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα 200μ. Στην ίδια κούρσα η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε σε 24.38 κάνοντας το καθιερωμένο πέρασμα της από τον κλειστό στίβο καθώς ο στόχος της είναι ο ανοιχτός.
Για το γεγονός των μέτριων επιδόσεων δε φταίνε φυσικά οι αθλητές. Πως να ισχύει αυτό άλλωστε όταν δεν έχουν τις συνθήκες για να προετοιμαστούν για τον κλειστό. Για το λόγο αυτό άλλωστε η συντριπτική πλειψηφία δε δίνει βάση πλέον στον κλειστό τον οποίο αντιμετωπίζει ως μια υποχρέωση προς το σύλλογο.

EDITORIAL

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες