Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Φάιναλ φορ Κυπέλλου: Ανέβασε τους τόνους ο ΠΑΟΚ, αλλά…

Published

on

Οι παράγοντες του ΠΑΟΚ παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων-προσκλήσεων στο φάιναλ φορ του Κυπέλου ανδρών…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Όπως αναμενόταν οι τόνοι ανέβηκαν, ωστόσο σοβαρή είδηση δεν προέκυψε κι ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να αγωνιστεί κανονικά στη Ρόδο, έχοντας καταγγείλει απλά την πολιτική της ΕΟΠΕ.
Σ’ αυτό που έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ ήταν η ατάκα του προέδρου του ΤΑΑ Αντώνη Τσαλόπουλου «ο ΠΑΟΚ έχει 1200 εισιτήρια διαρκείας και τα 400 είναι VIP και στερούν απ’ αυτό τον κόσμο το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τους αγώνες…».
Από κει και πέρα όμως, όσο κι αν φωνάζει ο ΠΑΟΚ, θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε και με το που προέκυψε το θέμα. Από τη στιγμή που η προκήρυξη προβλέπει ότι οι αγώνες είναι «ειδικής διαχείρισης», δεν τίθεται θέμα εισιτηρίων και το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε έγκαιρα γνωστές τις θέσεις (δύο εβδομάδες πριν το τουρνουά) προφανώς δεν αλλάζει την ουσία.
Κι ίσως η πιο ψύχραιμη τοποθέτηση ήταν αυτή που έγινε στο τέλος από τον αρχηγό της ομάδας Θάνο Τερζή ο οποίος είπε: «Έχουμε παρευρεθεί σε Final 4 με φιλάθλους και των τεσσάρων ομάδων. Πιστεύουμε πως και αυτό το Final 4 μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Θα μας λείψει ο κόσμος μας, αλλά θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε το Κύπελλο!».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των υπολοίπων ομιλητών:
Αντώνης Τσαλόπουλος (πρόεδρος ΤΑΠ ΠΑΟΚ): «Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος τα τελευταία τρία χρόνια, κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του Πρωταθλητή και μια φορά τον τίτλο του Κυπελλούχου. Αυτό φόβισε πολλούς. Ο οικονομικά υγιής και αγωνιστικά δυνατός ΠΑΟΚ, φοβίζει και φοβίζει πολύ. Προκειμένου, λοιπόν, να τον αποδυναμώσουν, κάνουν το παν να του στερήσουν το μεγαλύτερο όπλο του, τον περήφανο Λαό του. Στην προσπάθεια αυτή απαξιώνουν το ίδιο το άθλημα, καθώς και θεσμούς.
Περιφέρουν χρονικά και γεωγραφικά την έδρα του τελικού, ενώ αποδεχομένοι ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν συνθήκες τάξης και ασφάλειας για συνολικά 1.000 άτομα. Ουσιαστικά δηλώνουν αδυναμία του κράτους να επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών του μέσα στην ίδια τη χώρα για να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός. Επικράτησε η λογική των κλειστών τελικών μεταξύ ολίγων εκλεκτών, αφού προηγουμένως δημιουργηθούν συνθήκες ‘’αποστείρωσης’’ γύρω από την έδρα των αγώνων.
Ως Πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, αρνούμαι να μπω σε αυτή τη λογική. Οι 1.200 κάτοχοι διαρκείας του βόλεϊ του ΠΑΟΚ, εκ των οποίων 400 κατηγορίας VIP, οι πολυάριθμοι χορηγοί, ο Λαός του ΠΑΟΚ που έχει πρώτο σε προσέλευση φιλάθλων το Παλατάκι, θα μείνει απέξω γιατί έτσι αποφάσισαν. Το γεμάτο Παλατάκι, το οποίο πρωταγωνιστεί σε κάθε διαφημιστικό σποτ του αθλήματος. Σέβομαι την πόλη της Ρόδου, αλλά δεν μπορώ να πειστώ ότι θα μείνουν απέξω οι φίλαθλοι των φιναλίστ και εν προκειμένω του ΠΑΟΚ, οι οποίοι γεμίζουν στάδια 8 έως 10 χιλιάδων θέσεων. Δεν μπορούμε να ζητάμε υψηλό βόλεϊ με ξένους και Έλληνες επαγγελματίες, με κλειστά Final 4 που είναι η γιορτή του αθλήματος. Κλειστό Final 4 σε μία έδρα που γεωγραφικά ανήκει στη Νότιο Ελλάδα, αν λέει κάτι αυτό! Ο ΠΑΟΚ έγκαιρα έκανε γνωστές τις θέσεις του και ο κ. Παϊσιάδης θα σας ενημερώσει αναλυτικά».
Ο Κώστας Παϊσιάδης (αντιπρόεδρος ΤΑΠ ΠΑΟK) αναφέρθηκε στις χρονικές αλλαγές του Final 4, λόγω ευρωπαϊκών διοργανώσεων που δεν το επηρέαζαν, τη γεωγραφική περιπλάνηση, Γλυφάδα, ίσως Χαλκίδα, τελικά Ρόδο, για να καταλήξουμε στο φιάσκο με τις προσκλήσεις. Ενημέρωσε ότι από 5 Απριλίου εγγράφως ο ΠΑΟΚ ζήτησε ανοιχτό Final 4, με εισιτήρια ή προσκλήσεις, δεν έλαβε καμιά απάντηση και ξαφνικά στις 9 Απριλίου -δεύτερη ημέρα του Πάσχα- είδε αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής για Final 4 μόνο με προσκλήσεις.
«Την ίδια ημέρα, αντιδράσαμε άμεσα, τόσο το ΤΑΠ όσο και ο Ερασιτέχνης και την επομένη 10 Απριλίου στείλαμε έγγραφο αίτημα για προμήθεια 500 εισιτηρίων – προσκλήσεων για τις ανάγκες των φιλάθλων μας. Στις 11 Απριλίου, μας απεστάλη πρόσκληση για τη Σύσκεψη μέτρων τάξης που θα γινόταν την Παρασκευή 13 Απριλίου στη Ρόδο. Αν υπήρχε η βούληση, τι το απλούστερο να στέλνανε στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη τον αριθμό των προσκλήσεων που αναλογεί στον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα αφαιρούσαν τα εισιτήρια που αντιστοιχούν στην Οργανωτική Επιτροπή, στις ζώνες ασφαλείας της Αστυνομίας και τα εισιτηρία της αντιπάλου ομάδος. Προκαταβολικά, όμως, λέω ότι του χρόνου, που υπάρχει μια άτυπη συμφωνία κυρίων για διεξαγωγή του Final 4 στη Β. Ελλάδα, αυτό θα πρέπει να γίνει με το σημερινό καθεστώς διάθεσης προσκλήσεων και όχι ξαφνικά του χρόνου να δούμε διάθεση εισιτηρίων και από τα Γραφεία της ΕΟΠΕ στην Αθήνα. Το λέω σήμερα Δευτέρα 16/04/18 και σημειώστε το».
Δημοκράτης Παπαδόπουλος (Α’ Αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ): «Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι τίποτα πλέον δεν είναι τυχαίο. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Από τα γεγονότα του ποδοσφαίρου, την έδρα του Final 4 Χάντμπολ Ανδρών στη Γλυφάδα, την έδρα του Final 4 Μπάσκετ Γυναικών πάλι στη Γλυφάδα, τον πανομοιότυπο τρόπο αποκλεισμού των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, με ευνοημένο πάντα συγκεκριμένο σωματείο, τις διαιτητικές αποφάσεις στο πόλο, αλλά και γενικότερα σε όλα τα αθλήματα, ακόμη και στα ηλικιακά, συναντάμε απέναντί μας το ‘’αόρατο μακρύ χέρι’’ του συστήματος. Ποιο είναι το σύστημα, όλοι το ξέρετε. Ο ΠΑΟΚ έσπασε τα δεσμά των χρεών στο ποδόσφαιρο και τρομάζει με τον Ιβάν Σαββίδη στην ηγεσία. Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και το ΤΑΠ ΠΑΟΚ με τους σερί τίτλους τους σε όλα τα αθλήματα και την οικονομική τους υγεία τρομάζουν επίσης».

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες