Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Ωρίμασαν οι συνθήκες για να αναλάβω την Εθνική»

Published

on

Έχοντας περάσει την προηγούμενη δεκαετία από τον πάγκο της Εθνικής γυναικών, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος και πέρσι ήταν υποψήφιος, ανέλαβε την ευθύνη της Εθνικής ανδρών δηλώνοντας έτοιμος να σηκώσει το βάρος.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πολλούς φίλους, αλλά και δημοσιογράφους του χώρου που μου δίνουν να καταλάβω την αγωνία όλων. Κι αυτή η αγωνία με έκανε να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση της ΕΟΠΕ. Μια πρόσκληση που πάντα εμπεριέχει την τιμή του να είναι προπονητής στην Εθνικής και την συγκεκριμένη στιγμή έχει κι ένα ειδικό βάτος με την έννοια ότι έχουμε αρκετά χρόνια να τη δούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό το βάρος ήθελα να το πάρω εγώ στις πλάτες μου. Δημιουργούμε μια ομάδα που είναι ένα μείγμα παλιών και έμπειρων που ξέρουν την Εθνική και ταλαντούχων νέων αθλητών που τους ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην Εθνική», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο έμπειρος τεχνικός και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις, όπου δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί ότι έχει διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ στο θέμα του ‘αποκλεισμού’ αθλητών.

-Ποιοι είναι οι αθλητές που κλήθηκαν στην ανδρώνq
«Κλήθηκαν 26 αθλητές και θα ακολουθήσει μια επικαιροποίηση των ονομάτων εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού. Βασικός και μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού…»

-Τι συμβαίνει με τον Τζούριτς;
«Είναι εν δυνάμει αθλητής όπως και κάποιοι άλλοι… Αν και έχουμε διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο, από τις εθνικές δεν αποκλείεται κανείς. Στην β’ φάση θα δούμε, γιατί μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι αθλητές. Εγώ δεν είχα στοιχεία για τον Τζούριτς, αλλά πριν την πρόσληψη μου είχε επικοινωνία με τον πρόεδρος»
Γιώργος Καραμπέτσος: «Έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν έπαιξε όλη τη χρονιά. Αν είναι καλά θα είναι μαζί μας στα προκριματικά. Γενικά θέλω να πω ότι υπήρχε πρόβλημα στην Εθνική ανδρών, αλλά αυτό θα σταματήσει. Μέχρι τώρα, όσον αφορά το Ευρωπαϊκό με εξαίρεση τον Κοκκινάκη που δεν θέλει και δεν θέλουμε κι εμείς, δεν έχουμε άλλα προβλήματα».

Τι άλλαξε συγκριτικά με πέρσι και αποφασίσατε να δεχθείτε την πρόταση της ΕΟΠΕ και ποιος ο χρονικός ορίζοντας της συμφωνίας σας;
«Θα το πω με μια κουβέντα: ωρίμασαν οι συνθήκες… Οι συνθήκες που ήθελα εγώ ώστε να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση της Ομοσπονδίας.
Για τον χρονικό ορίζοντα θα απαντήσω όπως και στις ομάδες, Η σχέση μου ποτέ δεν βασίζεται σε συμβόλαιο… Μπορεί στο τυπικό μέρος να υπήρχε ένα συμβόλαιο, αλλά πάντα υπήρχε ο προσωπικός λόγος… Πολλά χρόνια δούλεψα σε ομάδες χωρίς συμβόλαιο ή αντιθέτως είχα φύγει από ομάδα παρόλο που είχε συμβόλαιο.
Το πιο βασικό και αυτό εγώ πάντα ζητάω, είναι η συνεργασία η χημεία και η επικοινωνία. Όταν αυτά υπάρχουν μπορούμε να είμαστε πιο κοντά σε ένα κοινό αποτέλεσμα…»

Γιώργος Καραμπέτσος: «Ο προπονητής είναι παρτ τάιμ ως προς το κομμάτι της πληρωμής. Αλλά δουλεύει συνεχώς για τις εθνικές ομάδες»

-Ήσασταν μέλος της Εθνικής έχοντας και επιτυχίες… Αυτό μπορείτε να το μεταδώσετε στα νέα παιδιά;
«Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά και τότε για να το πετύχουμε περνούσαμε από δύσκολες διαδικασίες και πρόκρισης. Έχουμε μια εμπειρία, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η κοινωνία. Είναι διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αθλητές την Εθνική. Είναι πιο επαγγελματικό το επίπεδο, οι αθλητές έχουν το σώμα τους ως εργαλείο για τη δουλειά τους γιατί κακά τα ψέματα τα λεφτά έρχονται από τα σωματεία… Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα στην συγκρότηση των Εθνικών ομάδων. Μίλησα όμως με το σύνολο των αθλητών και αυτό που διαπίστωσα είναι η θέληση τους για να πάρει η Εθνική την πρόκριση».

-Μετά από χρόνια η Εθνική καλείται να κάνει ουσιαστικά προετοιμασία συλλόγου μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό σας προβληματίζει;
«Ήταν μία από τις απαιτήσεις που είχα γιατί ανεβάσαμε το χρόνο προετοιμασίας και πρέπει να βρούμε ένα ειδικό χειρισμό. Υπάρχουν 5-6 αθλητές που έχουν κάποια ζητήματα, αλλά σίγουρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι»
Γιώργος Καραμπέτσος: «Η διαφορά μας είναι ότι εμείς θα τα έχουμε πληρώσει όλα… Από το 2009 μέχρι την ημέρα που μπήκα εγώ στην ΕΟΠΕ για τις εθνικές ομάδες δαπανήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ!»

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες