Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τάμπερε 2018: Το έγκλημα με τον Φραντζεσκάκη και οι κούφιες υποσχέσεις του προέδρου ΣΕΓΑΣ

Published

on

Η μεγαλύτερη ελληνική ελπίδα για χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τάμπερε, ήταν ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αλλά δυστυχώς δε θα αγωνιστεί στον τελικό καθώς είχε τρεις άκυρες στον προκριματικό και γι’ αυτό είναι ο μόνος που δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Η πρώτη προσπάθεια του Φραντζεσκάκη ήταν πολύ μεγάλη κοντά στα 77μ., πολύ πάνω από τα 74μ. που ήταν το όριο πρόκρισης και απίστευτα μεγαλύτερη από τα 68.46μ., τα οποία έδωσαν την τελευταία πρόκριση στον τελικό. Δυστυχώς ο 18χρονος Χρήστος δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη βαλβίδα. Στις δύο επόμενες προσπάθειες η σφύρα δεν βγήκε από τον κλωβό. Και πως να βγει όταν ο Φραντζεσκάκης αλλά και ολόκληρο το γκρουπ του Κώστα Παπαμαρκάκη κάνει προπόνηση όλο το χρόνο χωρίς κλωβό. Στα τυφλά ρίχνουν τις βολές τους στην παραλία του Κλαδισού και 3-4 φορές το χρόνο ρίχνουν και με κλωβό στους αγώνες (διασυλλογικά, πανελλήνια).
Τέσσερα χρόνια φωνάζει ο Παπαμαρκάκης για να στρωθεί η κατάσταση αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες αδιαφορούν επιδεικτικά και δε θέλουν να δώσουν λύση. Ο ΣΕΓΑΣ, μια από τα ίδια. Ήταν το 2013 ο Κώστας Παναγόπουλος μετά από συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, πολύ σωστά εξέφρασε την αγανάκτηση του:«Ελικρινά ντράπηκα για τα παιδιά και τους προπονητές που προπονούνται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι ηρωϊσμός αυτό που κάνουν. Πρέπει άμεσα να γλυτώσουμε από αυτό το αίσχος» είχε δηλώσει πέντε χρόνια πρίν, στις 4 Απριλίου του 2013.
Η αγανάκτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κράτησε μέχρι το Μάιο του 2017, όταν σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (όπου ανήκει ο Φραντζεσκάκης), Χριστόφορο Ανδρουλιδάκη: «Μετά από ενέργειες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου και την απόφαση του πολυτεχνείου Κρήτης να παραχωρήσει ένα χώρο για δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων, άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα η λύση στο πρόβλημα».
Μέχρι πριν από μερικές μέρες βέβαια, ο Παπαμαρκάκης συνέχιζε να φωνάζει για την εγκατάλειψη, για τις κούφιες υποσχέσεις και σημείωνε τον κίνδυνο για τους αθλητές του που δεν κάνουν ανθρώπινες προπονήσεις, αφού όπως ανέφερε πολλές φορές: «Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Χρήστος (Φραντζεσκάκης) δεν έχει άγχος. Στις τρεις προσπάθειες θα ρίξει μια καλή. Στο παγκόσμιο είναι διαφορετικά. Πάμε στα τυφλά και κάνουμε το σταυρό μας».
Βέβαια στον ΣΕΓΑΣ έχουν πολύ πιο σοβαρές ασχολίες από το να φτιαχτεί προπονητήριο στα Χανιά και να μπει ο κλωβός για τις ρίψεις. Θα αναφερθούμε σύντομα στις «ασχολίες» αυτές με ονοματεπώνυμο.
Από την άλλη, ο Φραντζεσκάκης δεν πρέπει να απογοητεύεται. Είναι πολύ μεγάλο ταλέντο και σίγουρα στο πολύ κοντινό μέλλον θα πατσίσει τη σημερινή ατυχία με μία πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.

ΥΓ. Για όσους δε θυμούνται, ο ΣΕΓΑΣ ήταν αυτός που στέρησε από τον αθλητή, τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο (ακόμα και το χρυσό) στο παγκόσμιο των παίδων πέρσι στο Ναϊρόμπι όταν χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες αποφάσισε να μη στείλει αποστολή, την στιγμή μέχρι και η Κύπρος ήταν εκεί και πανηγύρισε μάλιστα και ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με τον Ταμάνη…

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες