Connect with us

EDITORIAL

Έτσι έζησα το ιστορικό νταμπλ του επί κοντώ

Published

on

Ο τελικός του επι κοντώ ξεκινούσε στις 19:20. Με το Γιώργο Κατσαρό ανεβήκαμε στο πάνω διάζωμα, ακριβώς πάνω από το στρώμα. Θέση αριθμημένη δεν είχαμε οπότε καθίσαμε κάπου με φόβο ότι μπορεί και να μας διώξουν.

Βερολίνο Γιώργου Καπουτζίδη
[email protected]

Ένας εύσωμος τύπος, γύρω στα 55 έρχεται προς το μέρος μας. Έχει μια σημαία της Νορβηγίας, μία μπύρα, δύο πιατάκια με λουκάνικα και μία μεγάλη κουδούνα. Πάμε μία θέση παραπέρα για να να ξεφορτώσει. Δίπλα μας, από την άλλη μεριά, έρχονται πέντε Γερμανίδες που δεν έχουν καταλάβει πολλά από τους αγώνες, βγάζουν selfies. Αυτοί οι έξι ήταν η παρέα μας!
Ξεκινάει η παρουσίαση των αθλητριών. Πρώτη η Νικόλ, πέμπτη η Κατερίνα που καταχειροκροτείται, και όγδοη η Ελένη Κλαούντια Πόλακ. Αυτήν την καταχειροκροτούμε εμείς! Ποιος φανταζόταν ότι θα έμπαινε στον τελικό. Τα άλματα ξεκινάνε και οι Γερμανίδες μας πιάνουν κουβέντα.
-Σας αρέσει το στάδιο;
-Πολύ ωραίο.
Το Βερολίνο σας αρέσει;
-Πολύ ωραίο και το Βερολίνο.
Οι αγώνες σας αρέσουν;
-Άμα μ’ αφήσεις να τους δω , θα μ’ αρέσουν φαντάζομαι, θέλω να της πω. Πολύ ωραίοι, της λέω.
Στεναχωριόμαστε για την Πόλακ αλλά σκεφτόμαστε ότι και η Κατερίνα στο Ελσίνκι, στον πρώτο τελικό της σε ευρωπαϊκό, με τρία άκυρα είχε ξεκινήσει. Δεν πειράζει, μικρή είναι, έχει πολύ μέλλον!
Η Νικόλ στο 4.55 χάνει το πρώτο άλμα. Περισυλλογή. Η Σιντόροβα το περνάει πολύ ψηλά, η Γαλλίδα επίσης, το ίδιο και η Μπράντσο. Και εκεί ξαφνικά, ξεκινάει η επιστράτευση. Βγαίνουν οι εμποδιστές και ο τύπος με την κουδούνα παίρνει φωτιά. Η κουδούνα βαράει για τον Γουόρχολμ σε όλη τη διάρκεια της κούρσας. Η Νορβηγία παίρνει το χρυσό και του λέμε κι εμείς συγχαρητήρια. Χαλάλι η φασαρία που έκανε.
Οι Γερμανίδες δίπλα έχουν γεμίσει τη μνήμη πέντε κινητών με selfies και παράλληλα συνεχίζουν και την κουβέντα.

• Θα μας βγάλεις μία φωτογραφία και τις πέντε;
• Εγώ δε θέλω, λέει η ακριανή.
• Καλά, συνεννοηθείτε ποιες θα είναι στη φωτογραφία και μου λέτε.
Η Νικόλ περνάει το 4.55. Ανακουφιζόμαστε. Βγάζουμε και δυο φωτογραφίες σε αυτές δίπλα να μη μας λένε γρουσούζηδες.
Το 4.65 η Νικόλ το περνάει με την πρώτη. Κοιταζόμαστε με το Γιώργο!
Ήταν πολύ ψηλό!
Η Μπένγκστον το ρίχνει, και η Σιντόροβα το αφήνει.
-Μπα! Τόσο καλά είναι αυτή;
Αμέσως μετά η Κατερίνα το περνάει με την πρώτη. Όλα καλά ως τώρα. Η Γαλλίδα το περνάει επίσης, η Μπράντσο το ίδιο, κι όλα δείχνουν ότι και το χάλκινο ακόμα θα κριθεί πολύ ψηλά.
Ξεκινάνε τα άλμα τα στο 4.70.
Στο μεταξύ, ο τύπος από δίπλα, έχει πάρει την καμπάνα αγκαλιά, και λαγοκοιμάται. Τι ανάγκη είχε, αυτός πήρε το χρυσό, έφαγε και δυο πιάτα λουκάνικα, εμείς σιγοβράζουμε στο ζουμί μας.
Η Γερμανίδα δίπλα μας το χαβά της.
-Είχα έρθει στην Αθήνα το 2004 και είχε πολλή ζέστη.
-Κι εδώ έχει πολλή ζέστη μαντάμ, κι εσείς δεν έχετε και air condition. Απροετοίμαστους σας βρήκε ο καύσωνας.

Περνάει το 4.70 και η Νικόλ με την πρώτη. Φωνάζει όλη η κερκίδα. Η Μπένγκστον, η Σιντόροβα και η Γαλλίδα το ρίχνουν. Κοίτα να δεις που η Νικόλ περνώντας τα ύψη με την πρώτη, τους κόβει τα πόδια.
Και μετά ξεκινάει το θέατρο. Χειροκροτάμε ρυθμικά για κάθε αντίπαλη αθλήτρια, όπως είναι το σωστό, αφήνουμε έναν αναστεναγμό απογοήτευσης κάθε φορά που ρίχνει τον πήχη η αντίπαλη αθλήτρια, όπως είναι το σωστό, και παράλληλα ψιθυρίζουμε ο ένας τον άλλο διάφορα χαριτωμένα όπως: «Πάει κι αυτή», «Ευτυχώς Παναγία μου», «Θα έσκαγα αν το περνούσε» και τέτοια.
Τρεις φορές το παίξαμε το έργο για τη Μπένγκστον, τρεις για τη Γαλλίδα και πάνω που θα το παίζαμε και τρίτη για τη Σιντόροβα το πέρασε με την τρίτη.
Μπα που να…
• Φάγατε currywurst;
• Δεν τρώω κρέας μαντάμ. Άσε μας και το πέρασε η άλλη, πάνω που θα ξεμπερδεύαμε.
• Εγώ στους Ολυμπιακούς στην Αθήνα, ήμουν στο γραφείο Τύπου της γερμανικής ομάδας, και η φίλη μου η παραδίπλα, ήταν στην ομάδα των καταδύσεων.
Θέλω εκεί να της πω ότι κι εγώ στην Ελλάδα παρουσιάζω το Voice αλλά σκέφτομαι μπορεί να το γκουγκλάρει και να της βγει ο Λιάγκας πρώτος και θα νομίζει ότι λέω και ψέμματα.
Και το 4.75, η Νικόλ με την πρώτη! Πετάμε από χαρά! Και αμέσως μετά η Κατερίνα με την πρώτη. Πανελλήνιο πρωτάθλημα μέσα στο Βερολίνο.
Η Γερμανίδα είναι όλο χαρά!
-Η Ελληνίδα είναι πρώτη;
-Ε, ναι!
-Και δεύτερη;
-Η άλλη Ελληνίδα!
-Δύο είναι;
-Ε δεν είσαι εσύ σοβαρός άνθρωπος να δεις αγώνες! Βγες φωτογραφίες καλύτερα!
Και φτάνουν 4 αθλήτριες στο 80.
Η Νικόλ αποτυγχάνει.
• Γιώργο, έφυγε ο αυτός με την κουδούνα, ήταν το γούρι μας!
Η Σιντόροβα το ρίχνει και η Κατερίνα το περνάει με την πρώτη. Πεταγόμαστε από χαρά αλλά κάτι μας λέει ότι δεν τελειώνει εδώ ο αγώνας. Άλλωστε έχουμε φτιάξει άλλο σενάριο μέσα μας. Ότι μένουν οι δύο Ελληνίδες μόνες τους.
Ο τύπος με την κουδούνα επιστρέφει. Εχει πάρει άλλο ένα πιάτο λουκάνικα και μία σακούλα ποπ κορν. Σε ποιο τσελεμεντέ της βορείου Ευρώπης τα έχουν αυτά δίπλα δίπλα δεν ξέρω, πάντως αυτός αυτά έφερε. Ο κουδούνας κάθεται, η Νικόλ παίρνει φορά και το περνάει. Και είναι οι δύο τους. Μόνο οι δυο τους. Έχουν γεμίσει οι οθόνες γαλάζιο και λευκό. Και φτάνουν στο 4.85. Κι έχει όλο το στάδιο αγωνία εκτός από μας πια. Που βγάζουμε πια φωτογραφίες, στέλνουμε μηνύματα χαράς σε φίλους μας στην Ελλάδα. Δυο Ελληνίδες στις δύο πρώτες θέσεις. Πεταγόμαστε άλλη μία φορά από ενθουσιασμό στο 4.85 της Κατερίνας. Ρεκόρ αγώνων. Στον πιο ωραίο αγώνα που θα μπορούσε να απολαύσει ένας Έλληνας φίλαθλος.

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες