Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μουζενίδης: «Στόχος μου το ευρωπαϊκό κλειστού και το Κ23»

Published

on

Το 2018 ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας του για τον Οδυσσέα Μουζενίδη, μέχρι την επόμενη… Ο 19χρονος σφαιροβόλος έκανε απίθανα πράγματα με αποκορύφωμα την τρίτη θέση στο παγκόσμιο των εφήβων και την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο με την ανδρική σφαίρα στην κατηγορία των εφήβων.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]
φωτογραφίες Ρότζερ Σεγκρές
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο και στα social media χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Το 19.46μ. που έριξε στο πανελλήνιο νέων είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη επίδοση και φυσικά τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ. Το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου είναι 20.36μ. και το μοιράζονται ο Νίκος Σκαρβέλης με το Μιχάλη Σταματόγιαννη, ενώ στον ανοιχτό το 20.74μ. του Δημήτρη Κουτσούκη αντέχει από το 1989, εννέα χρόνια πριν γεννηθεί ο Μουζενίδης!
Η πρώτη του χρονιά σαν άνδρας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική με τον ίδιο να έχει θέσει, όπως συνηθίζει υψηλούς στόχους στο ξεκίνημα της σεζόν.
Με αυτό το σκεπτικό, ίσως πολλοί να σκέφτηκαν πως οι διακοπές για τον 19χρονο σφαιροβόλο δεν ήταν στο πρόγραμμα για φέτος, λόγω προπονήσεων, όμως ο ίδιος κατάφερε να τα συνδυάσει άψογα. «Έκανα διακοπές. Πήγα στην Ρωσία για 10 μέρες, στην γιαγιά μου. Εκεί έκανα προπόνηση στα βάρη για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Μέχρι το τέλος της σεζόν θέλω έχω κάνει πανελλήνιο ρεκόρ με την 6κιλη σφαίρα» τόνισε στο Sportsfeed καθώς μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει να ρίχνει ως έφηβος και θέλει να ξεπεράσει το 21.07μ. που έκανε στο παγκόσμιο. Μάλιστα δεν έχει κρύψει πως ο μεγάλος στόχος είναι τα 22μ.
Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαρίωφ θα αγωνιστεί το 2019 πρώτη φορά ως άνδρας κάνοντας ταξίδι στην Σκοτία και έπειτα στην Σουηδία. «Έχω βάλει στόχο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Γλασκόβη (1-3 Μαρτίου) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέλβε (11-14 Ιουλίου)».
Με μια εξαιρετική χρονιά να έχει περάσει για τον Μουζενίδη, ρίχνοντας βολή στα 19.46μ. και κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ, δημιουργούνται εύλογα οι προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες βολές και γιατί όχι πάνω από τα 20μ. «Πάντα στοχεύουμε βολές στα 20μ. και προσπαθούμε για κάτι τέτοιο. Από δω και πέρα είναι στα χέρια του Θεού». Το όριο που θα κυνηγήσει για τη Γλασκόβη είναι το 20.15μ. ενώ για το ευρωπαϊκο Κ23 ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα όρια πρόκρισης.
Το 2019, στη Ελλάδα, θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο αγώνισμα της σφαιροβολίας και ίσως να είναι η χρονιά που θα καταρριφθεί το σχεδόν αραχνιασμένο ρεκόρ του Κουτσούκη. «Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα, από το 2017, είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στην σφαιροβολία ενώ παλιά δεν ήταν έτσι. Δεν ξέρω αν θα καταρριφθεί το πανελλήνιο ρεκόρ φέτος ή αν θα το κάνω εγώ, αλλά σίγουρα θα έρθει η μέρα που θα γίνει αυτό».
Όσον αφορά την παγκόσμια σφαιροβολία ο Μουζενίδης πιστεύει ότι υπάρχουν δύο αθλητές ικανοί να ξεπεράσουν τα φράγμα των 23μ. αλλά ο θαυμασμός του γι’ αυτούς δεν του επιτρέπει να επιλέξει μόνο έναν. «Ο Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς και ο Αμερικανός Ράιαν Κράουζερ είναι ικανοί. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο θα το καταφέρει πρώτος. Εξαρταται από τους ίδιους».

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες