Connect with us

EDITORIAL

Α1 γυναικών: Πάλι μείναμε στα λόγια

Published

on

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένο το πρώτο σερβίς της Α1 γυναικών, το οποίο όπως γράψαμε και χθες φαντάζει στα χαρτιά ως το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με την παρουσία μεγάλων ονομάτων (καθώς δίπλα στον Ολυμπιακό προστέθηκε ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ενώ προϋπήρχε και ο Άρης) αλλά γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες (Νάξος, Θήρα, Θέτις) που συγκροτούν ένα πραγματικά πολύ καλό προϊόν.

Όμως το πιο όμορφο πρωτάθλημα (και με διαφορά) θα είναι πάλι ένα πρωτάθλημα στα τυφλά, εκτός κι αν μας καλύπτουν τα βίντεο κλιπς που ανέβηκαν ως παρουσίαση των ομάδων (εξαιρετικό αυτό του Ολυμπιακού, αλλά αλήθεια γιατί δεν είχαν όλες οι ομάδες;).

Αλήθεια πως ακριβώς εκμεταλλεύτηκε το άθλημα την πετυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα; Γιατί τα όσα έγιναν με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στην Τουρκία, δεν αποτέλεσαν μάθημα ώστε να αλλάξει κάτι με τις μεταδόσεις του πρωταθλήματος; Γιατί η πρώτη επαφή της ΕΟΠΕ μη τυχόν και μεταδοθεί το σημερινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ έγινε μόλις την περασμένη Τετάρτη (με ατάκες του στιλ ‘αν μεταφερθεί Δευτέρα ίσως το μεταδώσει η ΕΡΤ);

Κι επειδή πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αντιγράφουμε το πρώτο θέμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (το οποίο ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής και παραμένει μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ως το αρχικό θέμα).

«Η επιτυχία του Ευρωβόλεϊ εξασφάλισε την τηλεοπτική μετάδοση των εθνικών πρωταθλημάτων της Σλοβακίας», είναι ο τίτλος του κειμένου που αναφέρει «Η τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης είχε μεγάλα οφέλη και δημιούργησε νέες ευκαιρίες για το βόλεϊ της χώρας καθώς η Δημόσια Τηλεόραση συμφώνησε για τη κάλυψη τόσο του ανδρικού (Edymax extraliga) όσο και του γυναικείου (parfems.sk extraliga) πρωταθλήματος σε εβδομαδιαία βάση».

Κι όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας (όχι ο πρόεδρος) της σλοβακικής Ομοσπονδίας Τόμας Σίνγκερ «αυτό ήταν το λογικό και πάρα πολύ σημαντικό επόμενη βήμα μετά τη φιλοξενία ενός ομίλου της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κι ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τα πρωταθλήματα μας με τον καλύτερο τρόπο και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό. Κι αυτό θα το πετύχουμε θέλοντας οι τηλεοπτικές μεταδόσεις να είναι στα στάνταρντς των διεθνών διοργανώσεων με τάραφλεξ στα γήπεδα, τσάλεντζ σίστεμ και άλλα τεχνολογικά εργαλεία».

Η Σλοβακία λοιπόν μια χώρα με πληθυσμό μισό από ότι η Ελλάδα (5.5 εκατ.) χωρίς καμία τρομερή παράδοση (στα μέσα της δεκαετίας ανεξαρτητοποιήθηκε) έκανε μια επένδυση και τώρα εξαργυρώνει τα κέρδη της… Κι όσοι προσπαθείτε να θυμηθείτε τι έκανε η Σλοβακία στο Ευρωβόλεϊ να αναφέρουμε ότι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ χάνοντας στους «16» από την Ιταλία.

Έφτασε δηλαδή εκεί ακριβώς που έφτασε και η δική μας Εθνική… Η διαφορά όμως είναι στο τι κάνουμε μετά. Δυστυχώς η εκκίνηση του 49ου πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που φανταζόμαστε κι αν ισχύει η πληροφορία ότι σε κάποια ματς θα έχουμε στατιστικά μέσω data volley και σε κάποια άλλα μέσω ΕΟΠΕ, για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε στατιστικά ότι να’ ναι.

Στατιστικά που δίνουν τίτλους σε χαριτωμένα κειμενάκια του στιλ «χωρίς μπλοκ τελείωσε ο τάδε αγώνας», αλλά στο βίντεο βλέπεις ότι ο πρώτος πόντος είναι από μπλοκ κι εκεί καταλαβαίνεις ότι τα Κύπελλα δεν είναι τσίγκινα πλέον, αλλά είναι τσίγκινα άλλα πράγματα…

Κι εδώ όμως όπως και στην ΕΣΑΠ μεγάλη ευθύνη έχουν οι ομάδες οι οποίες άφησαν να περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι στο οποίο η Ομοσπονδία δεν έκανε τίποτα απολύτως για το πρωτάθλημα και δεν αντέδρασαν ποτέ. Κι η αντίδραση δεν είναι σηκώνω το λάβαρο της επανάστασης και κάνω επίθεση στα πρόσωπα, αλλά συζητώ, καταθέτω προτάσεις κι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/