Connect with us

ΕΟΕ

3.000.000€ για το Ρίο!

Published

on

Ο προϋπολογισμός της ΕΟΕ εγκρίθηκε και η επιτροπή προχωρά στην πληρωμή των προκαταβολών για τα ξενοδοχεία στο Ρίο. Η χώρα μας απέφυγε τελικά το ρεζιλίκι. Και όλα αυτά την επομένη του σχετικού ρεπορτάζ του Sportsfeed.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όταν έφτασαν στα γραφεία τους το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου! Οι περισσότεροι έτριβαν τα μάτια τους για να εξακριβώσουν ότι είχαν όντως ξυπνήσει και δεν έβλεπαν όνειρο. Ήταν τόσο ωραίο για να ‘ναι συγχρόνως και αληθινό. Κι, όμως, το έγγραφο που έφτασε στη λεωφόρο Δημήτρη Βικέλα είχε πάνω του σφραγίδες και υπογραφές. Έπειτα από αναμονή περίπου τριών εβδομάδων, ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός της ΕΟΕ είχε εγκριθεί από την πολιτεία και συγκεκριμένα από τη γενική γραμματεία αθλητισμού.
Το χαρμόσυνο μαντάτο έφτασε μέχρι τα αφτιά του Σπύρου Καπράλου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής είχε επιστρέψει στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας έπειτα από παραμονή μερικών ημερών στο Μπακού και όταν πήγε στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης η διάθεσή του άλλαξε μονομιάς. Ο κίνδυνος για να εκτεθεί διεθνώς η ΕΟΕ και κατ’ επέκταση η Ελλάδα είχε απομακρυνθεί εντελώς. Η έγκριση του προϋπολογισμού ξεμπλόκαρε το σύστημα και δόθηκε η εντολή για την πληρωμή των προκαταβολών στα ξενοδοχεία του Ρίο, όπου θα καταλύσουν οι Έλληνες επίσημοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016! Η προθεσμία εξέπνεε στις 30 του μήνα και οι κρατήσεις θα ακυρώνονταν.
«Άντε, να βρεις μετά δωμάτια στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων», έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες στην ΕΟΕ με πρόδηλη την αγωνία τους. Έστω και αργά, όμως, η λύση δόθηκε από την πολιτεία και έτσι ο Καπράλος και οι συνεργάτες του μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν το ταμείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τα περίπου 3 εκατ. ευρώ. Ότι εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός την επομένη του ρεπορτάζ που έκανε το Sportsfeed με τίτλο «διεθνώς ρεζίλι» ήταν ακόμα μία σύμπτωση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/