Connect with us

TOP

3ος στον κόσμο ο Ζησίδης!

Published

on

Η σφαιροβολία χάρισε στον ελληνικό στίβο ακόμη ένα μετάλλιο στο 7ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που φιλοξενείται για 3η ημέρα στην Ντόχα του Κατάρ. Ο Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία F32 ανεβάζοντας στα δύο τον αριθμό των ελληνικών μεταλλίων έως τώρα στη διοργάνωση.

του Αριστομένη Νικολόπουλου
[email protected]

Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Νίκος Γονιός, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί στην 7η θέση της τελικής κατάταξης. Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα, ο Δημήτρης Σενικίδης ήταν ασημένιο στη σφαιροβολία κατηγορίας F20.
Ο Ζησίδης, ο οποίος στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν δεύτερος, από τις πρώτες κιόλας βολές φάνηκε πως θα ήταν μέσα στα μετάλλια, η απόχρωση του οποίου κρίθηκε στις τρεις τελευταίες προσπάθειες. Τελικά με καλύτερη βολή στα 7.79μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, την ίδια στιγμή που ο Γονιός στην παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση, ήταν 7ος με 6.72μ., επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.
«Μπορούσα και καλύτερα. Ήθελα μια βολή κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, η οποία θα με έφερνε στην δεύτερη θέση του τελικού, όμως ακόμη κι έτσι είμαι ευχαριστημένος. Καμία βολή δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα οκτώ μέτρα με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η τρίτη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε ο Ζησίδης, ο οποίος είχε τρεις έγκυρες βολές στα 7.56μ. (1η), 7.53μ. (2η) και 7.79μ. (5η).
Την ικανοποίησή του για την 7η θέση εξέφρασε και ο Γονιός. «Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ομολογώ πως είχε πλάκα. Είμαι ευχαριστημένος αφού έτσι κι αλλιώς η σφαίρα δεν είναι το βασικό μου αγώνισμα. Περιμένω με ανυπομονησία τον τελικό της κορίνας, όπου εκεί θα ήθελα να συνδυάσω την εμφάνισή μου μ` ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ». Οι βολές του Γονιού ήταν 6.09μ., 5.72μ., 6.72μ., 6.51μ., 6.71μ. και 6.53μ.
Όσον αφορά στον Βαγγέλη Καναβό δεν μπόρεσε να περάσει στην τελική οκτάδα του μήκους T20, αφού ήταν άκυρος στις τρεις πρώτες προσπάθειες.

Οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές
Ακόντιο ανδρών F54 (ώρα 17:25)
Μανώλης Στεφανουδάκης (7 συμμετοχές) Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος με 29 μέτρα 27 εκατοστά από τον περασμένο Ιούνιο και ως εκ τούτου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, στη διοργάνωση της Λυών πριν από δύο χρόνια ήταν τρίτος με επίδοση 27.70μ., ενώ στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν δεύτερος με 26.88μ. Έγινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο διεθνές μίτινγκ του Γκροσέτο στις αρχές της άνοιξης, για να το καταρρίψει λίγες ημέρες αργότερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Αθήνας.
Μήκος ανδρών T38 (ώρα 19:40)
Κωνσταντίνος Καμάρας (6 συμμετοχές) Στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 5 μέτρα 42 εκατοστά και για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης. Στην τελευταία… πρόβα πριν από το παγκόσμιο και συγκεκριμένα στο μίτινγκ του ΟΑΚΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Καμάρας είχε τρία άλματα πάνω από το 5.30μ., με καλύτερο εξ αυτών το 5.58μ. στην πέμπτη προσπάθεια. To πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος είναι 5.95μ. και το κατέχει ο Αριστοτέλης Μαρίνος από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008 στο Πεκίνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/