Connect with us

OLYMPICS

4.600 εισιτήρια για το Ρίο

Published

on

Το 2015 είναι Προολυμπιακή χρονιά και το έτος όπου θα δοθούν 4.600 προκρίσεις για τους Αγώνες του Ρίο. Σχεδόν το 44% των συνολικών εισιτηρίων.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Τη χρονιά που πέρασε, οι προκρίσεις για τους Αγώνες του Ρίο έφτασαν τις 395 θέσεις (δύο από τις οποίες ελληνικές με τον Κοκκαλάνη και μία θέση στα 470) στα εννέα από τα 42 αθλήματα που αντιπροσωπεύουν το 3,8% των συνολικών θέσεων που υπολογίζονται στια 10.500. Όσον αφορά στους Παραολυμπιακούς, οι προκρίσεις ήταν 271 (το 6,2%) και αφορούσαν τα 10 από τα 23 αθλήματα.
Αν και ακόμα δεν έχουν βγει όλες οι ημερομηνίες των αγώνων που θα δώσουν εισιτήρια για το Ρίο, το νούμερο για το 2015 αναμένεται να φτάσει τα 4.600 και αφορά στο 44% του συνολικού αριθμού για τους Ολυμπιακούς και 990 εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς που είναι το 23% του συνολικού αριθμού.
Στο τέλος του 2015 οι αθλητές που θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς θα πλησιάζουν τους μισούς (47,6%) από τους 10.500, ενώ στους Παραολυμπιακούς περίπου το ένα τρίτο (29%) των 4.350.
Η Ελληνίδα υπεύθυνη των αθλητών στο Ρίο, Μελίνα Ξανθοπούλου, μιλώντας στο επίσημο site της διοργάνωσης, τόνισε την κρισιμότητα του 2015 για όλους τους αθλητές. «Όσο περισσότεροι αθλητές κερδίζουν την πρόκριση τους, τόσο πιο κοντά νιώθουμε ότι ερχόμαστε στους Αγώνες».
Να σημειωθεί, ότι το μοναδικό άθλημα που το 2015 θα έχει κλείσει όλες τις θέσεις, είναι το χόκεϊ επί χόρτου. Αντιθέτως, στους Παραολυμπιακούς, επτά θα είναι τα αθλήματα που θα… κλειδώσουν όλες τις θέσεις. Το ποδόσφαιρο τυφλών 5Χ5 και αυτό των 7Χ7, το γκόλμπολ, το τζούντο, το πινγκ πονγκ, η σκοποβολή και η ιστιοπλοΐα.

Οι προκρίσεις από το παναμερικανικό
Η πρώτη προκρίση του 2015, θα έρθει από το χάντμπολ την πρώτη μέρα του Φλεβάρη, όταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Κατάρ θα τσεκάρει το εισιτήριο της για το Ρίο. Την ίδια μέρα, οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες στο πρωτάθλημα σλάλομ κανόε της Ωκεανίας θα πάρουν την πρόκριση για τους Αγώνες του 2016.
Πολλά εισιτήρια θα δοθούν και στους παναμερικανικούς του Τορόντο (10-26 Ιουλίου), καθώς από οκτώ αθλήματα θα υπαρξουν προκρίσεις για το Ρίο. Ιππασία ντρεσάζ (ένα ομαδικό και δύο ατομικά), ιππασία υπερπήδηση εμποδίων (δύο ομαδικά και έξι ατομικά) σκοποβολή (20 ειστήρια), μοντέρνο πένταθλο (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες), χάντμπολ (μία ανδρική και μία γυναικεία ομάδα), χόκεϊ επί χόρτου (από μία ομάδα), κανόε σλάλομ (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Tα εισιτήρια της FINA
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Καζάν 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου, θα δοθούν εισιτήρια σε τέσσερα από τα πέντε υγρά αθλήματα. Στην κολύμβηση, 12 ομάδες από κάθε σκυταλοδρομία, 10 άνδρες και 10 γυναίκες από κάθε αγώνισμα του open water και οι δυο φιναλίστ του τουρνουά πόλο των ανδρών. Όσον αφορά στις καταδύσεις, πρόκριση θα πάρουν οι τρες πρώτοι στο ομαδικό, ενώ στο ατομικό, 12 αθλητές και 12 αθλήτριες.

Τα εισιτήρια του στίβου
Οι προκρίσεις στις σκυταλοδρομίες θα βγουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στις Μπαχάμες (2-3 Μαΐου), καθώς θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες σε κάθε αγώνισμα.

Στο βόλεϊ
Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ που θα γίνει στην Ολλανδία (25 Ιουνίου με 5 Ιουλίου), τα ζευγάρια σε άνδρες και γυναίκες που θα κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις, αυτομάτως κερδίζουν θέση στα γήπεδα της Κόπακαμπανα.
Όσον αφορά το βόλεϊ σάλας, οι δύο φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει 21 Αυγούστου με 22 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία θα προκριθούν στους Αγώνες του 2016.

Μαζικές προκρίσεις στην κωπηλασία
Στο άθλημα της κωπηλασίας, πολλά θα κριθούν το 2015 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Γαλλία 30 Αυγούστου με 6 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δοθούν 235 εισιτήρια στους άνδρες και 135 στις γυναίκες.

Από τη Σκοτία στο Ρίο
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που θα γίνει στη Γλασκόβη 23 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, θα δοθούν 16 ομαδικά εισιτήρια και 30 ατομικά. Όσον στη ρυθμική, 10 ομαδικά εισιτήρια και 15 ατομικα θα δοθούν στο παγκόσμιο που θα γίνει στη Γερμανία 7-13 Σεπτεμβρίου. Τέλος στο τραμπολίνο, οκτώ ανδρικά και οκτώ γυναικεία θα δοθούν στο παγκόσμιο της Δανίας (25-28 Νοεμβρίου).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/