Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αποστολή Μπίντγκοτς: 6+1 πρόσωπα που ξεχώρισαν

Published

on

Το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ στο Μπίντγκοτς ανήκει πια στο παρελθόν. Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχουν γίνει στο θεσμό καθώς πολλά κρίθηκαν στο τελευταίο αγώνισμα. Σε αυτό το πρωτάθλημα υπήρξαν και πρόσωπα που ξεχώρισαν.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Λόγω του ομαδικού του χαρακτήρα, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων μας χαρίζει πέρα από ορισμένες κορυφαίες επιδόσεις, όμορφες αθλητικές στιγμές αλλά και… γκάφες.

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – Άλμα εις μήκος

Ο 21χρονος Έλληνας άλτης ήταν από τα άτομα που ξεχώρισαν όχι μόνο λόγω του πολύ καλού 8.30μ. που του έδωσε τη νίκη με διαφορά, αλλά και λόγω της επεισοδιακής έκβασης του αγώνα. Έπαθε μπλακ άουτ στο πρώτο άλμα και δεν ολοκλήρωσε ποτέ την προσγείωση, κατέγραψε όμως 7.00μ. Με το πολύ μεγάλο μεν, άκυρο δε, δεύτερο άλμα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως επιστράτευσε την συγκέντρωση και την ψυχραιμία του στο τρίτο άλμα, που του χάρισε τη νίκη, μαζί με τις εντυπώσεις. Διαφορά 1,3μ. από άλμα σε άλμα είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά. Ούτε βέβαια και αθλητές σαν τον Τεντόγλου που απολαμβάνουν περίφημο vivere pericolosamente (ζειν επικινδύνως) των Ιταλών. Από το παρκούρ ξεκίνησε, να μην το ξεχνάμε…

Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία) – Άλμα εις μήκος

Το άλμα εις μήκος ήταν ίσως το καλύτερο αγώνισμα του πρωταθλήματος, αφού και η Γερμανίδα άλτρια ήταν για άλλη μία φορά εντυπωσιακή. Μπορεί ο άνεμος να μην της τη χάρισε με +2.2, όμως με το 7.11μ. πέρασε για 5η φορά φέτος το μεγάλο φράγμα των 7μ. Ξεκίνησε με άκυρο και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε στα άλματα «βάσης» της στα 6.88μ. και 6.86μ. προτού απογειωθεί στο τέταρτο και τελευταίο άλμα για να εισπράξει το δυνατό χειροκρότημα από την κερκίδα. Στη συνέντευξη τύπου πριν το πρωτάθλημα αποκάλυψε και το μυστικό της βελτίωσης της. Μπαλέτο για να βρει το ρυθμό και… τζούντο για να χαλάρωσει και να συγκεντρωθεί!

Νταβίντε Ρε (Ιταλία) – 400μ. & σκυταλοδρομία 4×400μ.

Εξ όψεως δε σου γεμίζει το μάτι καθώς σου θυμιζει περισσότερα υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας παρά 400αρι που έχει κατέβει τα 45 δευτερόλεπτα. Το 2019 είναι σίγουρα η χρονιά του 26χρονου Ιταλού. Είναι ο μόνος φέτος στην Ευρώπη που έχει γράψει 44 (44.77) στα 400μ. και στο Μπίντγκοτς πήρε μία άνετη νίκη με 45.35 τη δεύτερη ημέρα των αγώνων. Από μόνο του μπορεί να μη λέει πολλά, όμως η νίκη που χάρισε στην Ιταλία στο τελευταίο αγώνισμα του τριημέρου, τη σκυταλοδρομία 4×400μ., ήταν απολαυστική. Έτρεξε τέταρτος και τελευταίος και όταν πήρε τη σκυτάλη ήταν στη 2η θέση πίσω από τους Γάλλους. Με εκπληκτικό τελευταίο 100ρι «έπιασε» για 4 εκατοστά του δευτερολέπτου το Γάλλο Πρεβότ και χάρισε στην ομάδα του τον καλύτερο χρόνο φέτος στην Ευρώπη (3:02.04).

Άνταμ Κζστοτ (Πολωνία) – 800μ.

Ο πανέξυπνος Πολωνός πήρε τη νίκη για την οικοδέσποινα Πολωνία με το κοινό να τον αποθεώνει. Η κούρσα δεν ήταν γρήγορη. Σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.97 και έχει φετινό 1:44.61, όμως το να κλέβει με σωστή τακτική τις νίκες είναι το στοιχείο του, όπως έχει αποδείξει πολλάκις στην καριέρα του. Για τους Πολωνούς είναι σταρ και ως τέτοιο του συμπεριφέρονται. Γνώρισε πραγματική αποθέωση. Αντίστοιχο χαμό προκάλεσε και ο αρχηγός της πολωνικής ομάδας, Μάρτσιν Λεβαντόφσκι που νίκησε θεαματικά στα 1500μ. το Σάββατο.

Έρικα Κίνσεϊ (Σουηδία) – Άλμα εις ύψος – Άλμα εις μήκος

H 31χρονη Σουηδή ύψους 1.85μ. ξεχώρισε διότι συμμετείχε σε δύο αλτικά αγωνίσματα, ένα κάθετο και ένα οριζόντιο, τα οποία διεξήχθησαν το ένα μετά το άλλο την τρίτη μέρα. Στο ύψος με καθαρά άλματα μέχρι και το 1.94μ. πήρε επάξια την δεύτερη θέση πίσω μόνο από το φαβορί, την Ουκρανή Γιούλια Λεβτσένκο. Στη συνέχεια, μάζεψε τα πράγματα της, πήγε μέχρι το call room και ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο αμέσως για να αγωνιστεί στο μήκος. Πήδηξε 6.26μ. και 6.29μ. στα πρώτα δύο άλματα στο μήκος για να καταταχθεί 7η, πίσω από την Έφη Κολοκυθά. Το τρίτο της άλμα μπορεί να ήταν άκυρο, άλλα αρκούσε για να μπει στην πρώτη τετράδα και να κάνει άλλο ένα άλμα. Άλλωστε μετρήθηκε 6.69μ. προτού βγει άκυρο και θα ήταν ατομικό ρεκόρ καθώς έχει 6.51μ. Η απόδοσή της στο σύνολο ήταν αξιοθαύμαστη.

Γιοχανς Τρεφζ (Γερμανία) – σκυταλοδρομία 4×400μ.

Πήρε τρίτος τη σκυτάλη στη γερμανική ομάδα όμως δυστυχώς στα 150μ. πριν την τρίτη αλλαγή, έπαθε θλάση και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του να πάρει μία καλή βαθμολογία. Δεν τα παράτησε όμως και με ένα πόδι έφτασε τον συναθλητή του και παρέδωσε τη σκυτάλη. Η Γερμανία μπορεί να πήρε την τελευταία θέση στο αγώνισμα, όμως δεν έχασε τον 1 βαθμό χάρη στην αποφασιστικότητα του Τρεφζ. Ήταν σίγουρα μία από τις πιο όμορφες στιγμές του τριημέρου. Να σημειωθεί ότι το ίδιο συνέβη με την Κύπρια Ραμόνα Παπαϊωάννου στα 200μ. της 2ης κατηγορίας, όπου μετά από άσχημη πτώση σηκώθηκε και τερμάτισε με κουτσό.

Γιουσέφ Ζατάτ (Βρετανία) – Σκυταλοδρομία 4×400μ. ανδρών

Αν και σφαιροβόλος και παρόλο που δεν ήταν καν στην Πολωνία για το ευρωπαϊκό ομάδων, όλη η Ευρώπη έμαθε το όνομα του μετά το πέρας των αγώνων λόγω της μεγάλης γκάφας της βρετανικής ομοσπονδίας, που το δήλωσε στην ομάδα αντί για τον 400ρη Ραμπά Γιούσιφ (διαβάστε εδώ). Οι Βρετανοί ακυρώθηκαν έχοντας ομάδα τριών αθλητρών, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν μετάλλιο. Όταν μαθεύτηκε ο λόγος, ο Ζατάτ έγινε -χωρίς να το ξέρει- σταρ των 400μ. εν μία νυκτί και οι Βρετανοί ακόμα δεν έχουν δώσει επαρκή εξήγηση για τη γκάφα της χρονιάς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/