Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

61:00 πέρασμα στα μισά για τους «λαγούς» στο μαραθώνιο του Βερολίνου

Published

on

Το πέρασμα ημιμαραθωνίου που έκανε στο φετινό μαραθώνιο του Λονδίνου και είναι το ταχύτερο όλων των εποχών, θα έχει από τους «λαγούς» αύριο ο Έλιουντ Κιπτσόγκε στο Βερολίνο.

Μπορεί ο ίδιος να μη δηλώνει ξεκάθαρα ότι πάει για το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως είναι απολύτως ξεκάθαρο που οι διοργανωτές έχουν δουλέψει για να δημιουργήσουν τις συνθήκες κατάρριψης του 2:02:57 που έκανε το Ντένις Κιμέτο το 2013 στο Βερολίνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεταξύ των «λαγών» βρίσκεται ο Σάμι Κιτγουάρα που ο μέσος όρος των πέντε ταχύτερων μαραθωνίων της καριέρας του είναι 2:05:20 ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 2:04:28 και είναι ο 12ος ταχύτερος όλων των εποχών!
Τα 61 λεπτά πέρασμα στα μισά είναι υπερβολικά γρήγορος χρόνος με τον Κιμέτο στο παγκόσμιο ρεκόρ να έχει περάσει σε 61:45. Για να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ, ο Κιπτσόγκε θα πρέπει να τρέξει το δεύτερο μισό στο ρυθμό του μαραθωνίου του Βερολινου του 2016 όταν είχε 61:41 και συνολικά 2:03:05 (61:24 στο πρώτο μισό).

Οι «λαγοί» και τα περάσματα που έχουν ζητηθεί:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/