Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Ο Κοντονής στο Αλ Τζαζίρα

Published

on

Συνέντευξη στο καταριανό δίκτυο Άλ Τζαζίρα παραχώρησε ο Σταύρος Κοντονής στα πλαίσια της εκπομπή «Το πρόσωπο της ημέρας».

Ο υφυπουργός αθλητισμού, «ανακρίθηκε» από τον δημοσιογράφο Ζιάντ Σεχάντε που είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στα περισσότερα θέματα που απασχολούν την ελληνικό αθλητισμό. Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Κοντονής είπε τα εξής:
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως κυλάει η προετοιμάσια των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο υφυπουργός απάντησε: «Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης όλοι οι φορείς του κράτους υπέστησαν καθίζηση στην χρηματοδότησή τους. Αναφέρομαι στην υγεία, στην παιδεία, στην δημόσια ασφάλιση. Έτσι συνέβη και στον αθλητισμό. Όμως με την καταπολέμηση της σπατάλης και φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος μπορεί να υπάρξει νοικοκύρεμα. Επομένως παρά τις δυσκολίες εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουν οι Έλληνες αθλητές την προετοιμασία που αντιστοιχεί στο επίπεδο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε οι αθλητές να προπονούνται σε καλές εγκαταστάσεις παρά τα προβλήματα».
Όσον αφορά στο πως θα ήθελε ο ίδιος να τον θυμούνται από το πέρασμα του στο υφυπουργείο αθλητισμού: «Αποφεύγω να απαντώ σε προσωπικές ερωτήσεις, γιατί η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι συλλογική. Αν τα καταφέρει γενικά, θα τα καταφέρει και στον αθλητισμό. Θέλω πάντως να θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι ότι ήμουν ένας υπουργός που προσπάθησε να βάλει τέλος στην χαοτική κατάσταση και στην ανομία που επικρατούσε στον αθλητισμό επί δεκαετίες. Έχουμε αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα. Έτσι θέλω να με θυμούνται… Ως κάποιον που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/