Connect with us

TOP

Κορυφαίος στον πλανήτη ο Μπολτ

Published

on

Ακόμα έναν τίτλο πρόσθεσε ο Γιουσέιν Μπολτ στη συλλογή του, καθώς η παγκόσμια ένωση των αθλητικών συντακτών (AIPS) τον ψήφισε ως τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου για το 2015.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο τελικός των 100μ. των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, υπήρξε ένα από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα, συγκεντρώνοντας τεράστια προβολή καθώς ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Γιουσέιν Μπολτ (από τη στιγμή που έγινε κυρίαρχος) που δεν ήταν το φαβορί. Η μάχη με τον αήττητο Τζάστιν Γκάτλιν πήρε μεγάλες διαστάσεις στα μίντια ως η αναμέτρηση του καθαρού αθλητή (Μπολτ) κόντρα στομ «βρώμικο» Γκάτλιν λόγω του παρελθόντος του στο ντόπινγκ. Η νίκη του Μπολτ, χαρακτηρίστηκε ως νίκη του αθλητισμού και προκάλεσε μεγαλύτερο ενθουσιασμό ακόμα και από τότε που είχε κάνει το τρομερό 9.58 στο Βερολίνο το 2009.
Για το λόγο αυτό οι αθλητικοί συντάκτες από όλον τον κόσμο τον ψήφισαν ως τον κορυφαίο αθλητή για το 2015, αφήνοντας δεύτερο τον Νόβακ Τζόκοβιτς (τένις) και τρίτο τον Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο). Ο Τζαμαϊκανός συγκέντρωσε 804 βαθμούς από τις ψήφους δημοσιογράφων μελών της AIPS από 91 χώρες, ενώ οι δύο αντίπαλοι του 774 και 380 αντίστοιχα.
Στις γυναίκες, θριάμβευσε το τένις με τη Σερένε Γουίλιαμς να συγκεντρώνει 664 βαθμούς, έναντι 362 της Γκενζέμπε Ντιμπάμπα και 283 της Ντάφνε Σκίπερς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/