Connect with us

EDITORIAL

Θα είναι η χρονιά της κολύμβησης

Published

on

Με την αυγή του 2016 θα απομένουν 217 ημέρες μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, θα μπορούσε να πει κάποιος αν και είμαι σίγουρος πως αυτό θα το λέμε κάθε πρώτη του μήνα από αύριο μέχρι και τον Αύγουστο.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Η λαχτάρα για το σημαντικότερο γεγονός της τετραετίας θα κάνει τους αθλητές να χάσουν τον ύπνο τους και όλους εμάς να ευχόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο Ρίο. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες των τελευταίων έξι χρόνων ήταν μια ικανοποιητική χρονιά στον αθλητισμό και ο καθένας πήρε ο,τι του άξιζε. Αν επικεντρωθούμε στα της ελληνικής κολύμβησης θα μπορούσαμε να πούμε πως τη χρονιά που ολοκληρώνεται επιβεβαιώθηκαν από τη μία οι σταθερές αξίες σε παγκόσμιο επίπεδο και από την άλλη οι δυνατότητες αθλητών και αθλητριών να διεκδικήσουν θέσεις σε ημιτελικούς και τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων. Επίτευγμα πολύ σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς πως η κολύμβηση είναι ατομικό σπορ που σημαίνει πως δε συγχωρείται μία κακή ημέρα, μια κακή κούρσα, μία κακή στροφή ούτε μία κακή εκκίνηση. Άλλωστε μόνο και μόνο να βιώσει κάποιος την καθημερινότητα αυτών των αθλητών θα εκτιμήσει πολλά περισσότερα πράγματα και θα καταλάβει πως κάθε ημέρα σημειώνουν μία μικρή νίκη ώστε αργότερα να φτάσουν στην επιτυχία. Το 2016 μας κάνει αισιόδοξους πως ορισμένοι κολυμβητές μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως κάτοχοι μεταλλίων από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η επιμονή τους να τα βγάζουν πέρα κάθε φορά απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία τους κάνει πιο δυνατούς ψυχολογικά και σωματικά. Κάθε ημέρα αντιμετωπίζουν μια πρόκληση που έχουν μάθει να την ξεπερνάνε ώστε να χαρίζουν χαμόγελα με τις επιτυχίες τους πρώτα σε εκείνους που τους πίστεψαν και μετά σε όλους τους άλλους. Όσον αφορά την ποδηλασία μπορεί ακόμα η ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα να βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο αλλά οι προσπάθειες αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και κάποιον λίγων που έχουν ως βάση τους τη χώρα μας ήταν αξιοπρόσεκτες. Υπάρχουν ποδηλάτες που δουλεύουν πέρα ως πέρα επαγγελματικά και αποτελούν πρότυπα για τους νέους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ποδηλατική ομάδα της περιοχής τους. Η εκπροσώπηση της Ελλάδας για ακόμα μία φορά στου Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί έτσι και αλλιώς επιτυχία γιατί μην ξεχνάμε πως και εδώ πρόκειται για ατομικό αγώνισμα. Μάλιστα η πρόκριση παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως ο ένας αθλητής που την έχει εξασφαλίσει και ο δεύτερος που βρίσκεται αγκαλιά το έχουν καταφέρει χάρη στους βαθμούς που έχουν μαζέψει προσωπικά οι ίδιοι και όχι η χώρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/