Connect with us

EDITORIAL

Το +1 στο 2015 που θα κάνει τη διαφορά

Published

on

2015 έντονες στιγμές γεμάτες από προσπάθειες εξέλιξης, εμπόδια, άλματα, ανώμαλες προσγειώσεις, τραυματισμούς, εκρηκτικότητα, ισορροπίες, δύναμη, αντοχή, χαμόγελα, συγκινήσεις και ελπίδα για τον καλύτερο εαυτό μας, έχουν περάσει ήδη στη νεότερη ιστορία με 2015+1 και ακόμα περισσότερες να μας υποδέχονται.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Μπορεί το συν ένα δίπλα στο 2015 να φαίνεται μηδαμινό για κάποιους και ότι απλά ακόμα ένα νέο παρόμοιο έτος έρχεται να προστεθεί στην 3η χιλιετία, ωστόσο όσοι έχουν περάσει από τον στίβο και κυρίως τον πρωταθλητισμό ξέρουν να ξεχωρίζουν καλά τις διαφορές, τις προοπτικές και τα μεγέθη του «ένα».
Συν ένα εκατοστό της μεζούρας ή μείον ένα εκατοστό του χρονομέτρου για το όριο πρόκρισης των Ολυμπιακών αγώνων για παράδειγμα βρίσκεται σε ένα τόσο δα ένα, γεμάτο ενέργεια υπερπροσπάθειας, στόχους και όνειρα ζωής. Έτσι και ο νέος χρόνος μπορεί να αποτελέσει ένα χρονικό διάστημα μικρό σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα, αλλά είναι στο χέρι του καθενός μας να το κάνει το πρώτο και το καλύτερο.
Με όραμα για συνεχή βελτίωση έστω και 0,01 προς το καλύτερο εγώ μας, το νέο έτος προβλέπεται να χαρίσει μεγάλες αθλητικές στιγμές και συγκινήσεις προσφέροντας νέα μαθήματα γεμάτα δύναμης ψυχής αλλά και αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας μέσα από τις επιτυχίες των πρωταθλητών.
Η νέα Ολυμπιακή χρονιά έρχεται να προστεθεί σε μια ενδιαφέρουσα αναπτυξιακά προηγούμενη λόγω της αλλαγής στη διοίκηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, των εθνικών επιτυχιών και προοπτικών διακρίσεων, αλλά και του γενικότερου αέρα ανανέωσης στο άθλημα.
Με το επίκεντρο να στρέφεται στο Ρίο και στους κορυφαίους Έλληνες πρωταθλητές όπως ο Φιλιππίδης, η Κυριακοπούλου, η Στεφανίδη, ο Μπανιώτης, ο Δουβαλίδης, ο Τσάκωνας, ο Μάστορας, ο Μερούσης, η Υφαντίδου, η Αναγνωστοπούλου, η Ρεμπούλη, ο Παπαμιχαήλ, η Ντρισμπιώτη, η Ζαπουνίδου και πολλούς ακόμα που πρόκειται να προστεθούν στην Ολυμπιακή αποστολή, ο στίβος για φέτος θα χορεύει σάμπα.
Με το επί κοντώ να γίνεται το εθνικό μας αγώνισμα προσφέροντας τρία παγκόσμια μετάλλια μέσα στο χρόνο από τους Κυριακοπούλου, Φιλιππίδη και Καραλή, και ένα ευρωπαϊκό από την Στεφανίδη, νέα μεγάλα άλματα έρχονται να μας συναρπάσουν με τους πρωταθλητές μας να πρωτοστατούν στο παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Βέβαια πολλοί και ακόμα περισσότεροι είναι και όλοι αυτοί που το πάλεψαν και τα κατάφεραν παρά τις δυσκολίες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και ανεβάζοντας την εθνική στη σούπερ λιγκ της Ευρώπης.
Εξαιρετικές προσπάθειες και από την πολυάριθμη αποστολή παίδων-κορασίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάλι, δίνοντας την ελπίδα πως τα καλύτερα έρχονται.
Δυναμική παρουσία και για τους νέους Έλληνες ρίπτες που πρωταγωνιστούν με τις βολές του, δίνοντας το παρών ανάμεσα στους πιο δυνατούς του κόσμου. Νέες μάχες προβλέπονται και για τους βαδιστές μας, που παρόλο το μοναχικό του αγωνίσματος με τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις και διακρίσεις, δίνουν το παράδειγμα στη νέα γενιά που ακολουθεί τα βήματα τους.
Το 2016 προβλέπεται υπέροχο και αισιόδοξο, όχι γιατί πρόκειται να είναι εύκολο και χωρίς εμπόδια, αλλά γιατί πλέουν έχουμε προπονηθεί τόσο στα εμπόδια και στις πτώσεις τους και μέσα από τον στίβο μάθαμε να τα αντιμετωπίζουμε σαν παιχνίδι.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και πολλά μεγάλα όνειρα να πραγματοποιούνται.

ΥΓ. Και αγάπη, πολύ αγάπη γιατί μονιασμένοι μπορούμε καλύτερα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/