Connect with us

TOP

Οι προβλέψεις της… μαϊμούς

Published

on

Η αρχή έγινε σήμερα με τις γυναίκες (αργότερα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην Άγκυρα), αλλά από αύριο θα υπάρχει παράλληλη δράση στο Βερολίνο όπου ξεκινά και το προ-Ολυμπιακό τουρνουά των ανδρών.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι εκεί θα υπάρχει και έμμεση ελληνική εκπροσώπηση καθώς ένας από τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες είναι και ο Νώντας Γεροθόδωρος.
Όπως και στο τουρνουά των γυναικών, έτσι και σ’ αυτό των ανδρών συμμετέχουν 8 ομάδες (χωρισμένες σε δύο ομίλους) με την διοργανώτρια Γερμανία να παίρνει απευθείας το εισιτήριο και μαζί της να βρίσκονται οι 7 κορυφαίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας της CEV (με εξαίρεση την Ιταλία που προκρίθηκε μέσω του παγκοσμίου κυπέλλου της Ιαπωνίας).
Οι 8 ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα ημιτελικά όπου παίζουν χιαστί (Α1-Β2, Β1-Α2) για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού με τον νικητή να παίρνει το μοναδικό εισιτήριο για την Βραζιλία.
Ωστόσο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και την 3η θέση θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στα παγκόσμια προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου 2016.

Πολλά τα φαβορί, αλλά…
Κι αν στο τουρνουά των γυναικών δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, τα πράγματα στους άνδρες είναι ακόμη χειρότερα, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ομάδες οι οποίες διεκδικούν τον τίτλο: Πολωνία, Γαλλία, Ρωσία, Σερβία. Όλες όμως έχουν κάποια ζητήματα.
Οι Πολωνοί ίσως ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως έχασαν το εισιτήριο από το παγκόσμιο κύπελλο (είναι δέκα νίκες σε δέκα αγώνες κι έχασαν στο τελευταίο ματς από τους Ιταλούς). Οι Ρώσοι προέρχονται από την χειρότερη χρονιά της ιστορία τους (ουραγοί στο World League, εκτός τετράδας στο ευρωβόλεϊ), ενώ οι Σέρβοι ναι μεν τα πήγαν καλύτερα αλλά από ουσία μηδέν, αφού έπαιξαν τελικό στο World League, αλλά έχασαν από τους Γάλλους που τους απέκλεισαν και στα νοκ άουτ παιχνίδια του Ευρωβόλεϊ.
Και φτάσαμε στους τρικολόρ, οι οποίοι έκαναν ονειρεμένο 2015 κατακτώντας το WL και το ευρωβόλεϊ (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) και τώρα καλούνται να αποδείξουν ότι… αντέχουν να κουβαλούν τον τίτλο του φαβορί.
Από κει και πέρα υπάρχει η Γερμανία που μπορεί να μπει σφήνα (όχι μόνο λόγω έδρας), ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι η Βουλγαρία ενώ Βέλγιο και Φινλανδία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο. Εκτός κι αν δικαιωθεί ο Βέλγος τεχνικός της εθνικής Γερμανίας Βίταλ Χέινεν ο οποίος στην σημερινή συνέντευξη Τύπου έκλεψε την παράσταση όταν του ζητήθηκε να προβλέψει τις τρεις ομάδες που θα βρεθούν στις πρώτες θέσεις. Ο Χέινεν ξεκίνησε αναφέροντας την ιστορία με την μαϊμού που έχοντας φορέσει ένα μαντήλι στα μάτια σημάδευε με τα βελάκια διάφορες μετοχές, έχοντας πιο εύστοχες προβλέψεις από τις οικονομικές στήλες (!), ζήτησε από έναν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να τραβήξει από ένα μικρό μπολ τρία χαρτάκια. Τα χαρτάκια είχαν τα ονόματα της Σερβίας, του Βελγίου και της Φινλανδίας με τον Χέινεν να συμπληρώνει: «Ας υποθέσουμε ότι αυτές είναι οι προβλέψεις της μαϊμούς. Άρα εμείς (η Γερμανία) αν θέλουμε να πάμε στο Ρίο πρέπει να ανατρέψουμε τα προγνωστικά και να αποδειχθούμε πιο δυνατοί από την μαϊμού».

Οι σταρ και οι απόντες
Στο Βερολίνο πάντως ήδη επικρατεί αναβρασμός καθώς τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί καθώς στο συγκεκριμένο τουρνουά θα βρεθούν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, ωστόσο θα υπάρχουν και σημαντικές απουσίες.
Κορυφαία όλων αυτή του Ντμίτρι Μουσέρσκι (Ρωσία) που είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τον Αλέκνο, ενώ εξίσου σημαντική είναι η απουσία του Τσβέταν Σοκόλοφ (Βουλγαρία) σε σημείο που να μην επιτρέπει στην Βουλγαρία του Κονσταντίνοφ να σκέφτεται την έκπληξη.
Σοβαρή είναι κι η απώλεια του Ρόμπερτ Κρομ για τους Γερμανούς (τραυματίστηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας), ενώ κι η Πολωνία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πιοτρ Νοβακόφσκι.

Οι όμιλοι και το πρόγραμμα
Α’ όμιλος Γερμανία, Πολωνία, Σερβία, Βέλγιο
Β’ όμιλος Ρωσία, Βουλγαρία, Γαλλία, Φινλανδία

Τρίτη 5/1
16:00, Φινλανδία – Ρωσία
19:00, Βέλγιο – Γερμανία
21:30, Σερβία – Πολωνία
Τετάρτη 6/1
16:00, Βουλγαρία – Φινλανδία
19:00, Γερμανία – Σερβία
21:30, Ρωσία – Γαλλία
Πέμπτη 7/1
16:00, Πολωνία – Βέλγιο
19:00, Βουλγαρία – Ρωσία
21:30, Γαλλία – Φινλανδία
Παρασκευή 8/1
16:00, Σερβία – Βέλγιο
19:00, Γαλλία – Βουλγαρία
21:30, Πολωνία – Γερμανία
Σάββατο 9/1
17:30, 1ος ημιτελικός
20:30, 2ος ημιτελικός
Κυριακή 10/1
14:30, Αγώνας για θέσεις 3-4
17:30, Τελικός

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/