Connect with us

ΕΟΕ

199.366 οι επισκέπτες του Καλλιμάρμαρου

Published

on

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης κατέρριψε η προσέλευση επισκεπτών στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέσα στο 2015. Με την ολοκλήρωση της χρονιάς, την πύλη του πέρασαν 199.366 επισκέπτες εκ των οποίων 42.051 είναι μαθητές και μαθήτριες σχολείων.

Συνολικά από τον Απρίλιο του 2010, όταν το Παναθηναϊκό Στάδιο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έως τις 6 Ιανουαρίου, το επισκέφτηκαν 709.448 επισκέπτες, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι 162.585, με αποτέλεσμα να έχει μεταβληθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αθήνας.
Οι επισκέπτες μέσω του αυτόματου συστήματος ακουστικής ξενάγησης που παρέχεται σε 10 γλώσσες, γνωρίζουν την ιστορία του Σταδίου και ενημερώνονται για όσα έχουν συμβεί σε αυτό.
Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Αίθριο-Μουσείο του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου δίνεται στον κάθε ενδιαφερόμενο η ευκαιρία να δει τις αφίσες και τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα και ταυτόχρονα, να παρακολουθήσει στιγμιότυπα και συγκινητικές σκηνές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 αλλά και να «περιηγηθεί» στα προγράμματα του Multimedia Touch Screen Table.
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» με υπεύθυνη την Ντενίζ Παναγοπούλου. Διεξάγεται με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΚ και της ΕΟΠΕ, αλλά και των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας και από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πάρει μέρος σε αυτό 103.800 μαθητές από 1.505 σχολεία απ’όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα φέρνει τα παιδιά πιο κοντά – μέσω της εξάσκησης – στα αγωνίσματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, ενώ τους προσφέρει και πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης.
Aπό την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε και η σίτιση των μαθητών που μετέχουν στο πρόγραμμα, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσω του Ινστιτούτου Prolepsis και του προγράμματος σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/