Connect with us

TOP

Οργή των αθλητών για το Καυτανζόγλειο

Published

on

Την αγανάκτηση τους στην απόφαση να ανακατασκευαστούν οι δύο χλοοτάπητες και ο συνθετικός τάπητας του βοηθητικού αντί του κεντρικού στο Καυτανζόγλειο, εξέφρασαν μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές στίβου της Ελλάδας.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης και Ολυμπία Πετσούδη μίλησαν για την απογοήτευση που ένιωσαν έπειτα από τη νέα απόφαση των υπευθύνων. Μετρώντας πλέον μήνες για τους Ολυμπιακούς αγώνες, σε περίπτωση που η απόφαση ισχύσει και δεν αλλάξει όπως δεσμεύτηκε επίσημα ο κύριος Συναδινός, τα νέα δεδομένα λειτουργούν κόντρα στους στόχους τους ενώ υπάρχουν σοβαρά θέματα υγείας αλλά και ασφάλειας.

Μπανιώτης: «Το Καυτανζόγλειο φτιάχτηκε για τον κλασσικό αθλητισμο»
Ο άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης έχοντας φτάσει έως τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο και με υψηλές βλέψεις για το Ρίο μίλησε για το αδιανόητο που επικρατεί στο 2ο μεγαλύτερο γήπεδο στίβου της Ελλάδας. «Η άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία η έλλειψη χρηματοδότησης για την μη κατασκευή των δύο συνθετικών ταπήτων στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Σε λίγο καιρό όλος ο πλανήτης θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και μου είναι αδιανόητο ότι ένα ολόκληρο κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του 2ου μεγαλύτερου γηπέδου κλασσικού αθλητισμού της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί τον κλασσικό αθλητισμό όλης της βορείου Ελλάδος. Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο κύριος σκοπός της κατασκευής του Καυτανζόγλειου σταδίου ήταν να υπηρετεί τον κλασσικό αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν ζητάμε καμία πολυτέλεια αλλά το βασικότερο, να έχουμε ένα χώρο να προπονούμαστε και ένα χώρο να αγωνιζόμαστε χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία μας, ώστε να προσελκύσουμε τα μικρά παιδιά στον κλασσικό αθλητισμό και να αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας στο υψηλότερο επίπεδο γιατί της αξίζει».

Δουβαλίδης: «Έχουν βάλει ταρτάν μέχρι και σε αλάνες»
Την πικρία του εξέφρασε και ο κάτοχος πολλαπλών πανελλήνιων ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, αν και προπονείται αρκετό καιρό στη Δράμα αποτελεί παράδειγμα για όλους όσους προτιμούν το Καυτανζόγλειο για την προετοιμασία τους. «Παιδάκια είμαστε και μας κοροϊδεύουν; Δε ξέρω τι προσδοκούν και ποιος ο λόγος, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ το οικονομικό σαν απάντηση όταν έχουν βάλει ταρτάν μέχρι και σε αλάνες. Δε θέλω να παρεξηγηθώ καλά έκαναν και τα έβαλαν και εκεί αλλά στο κομμάτι του αθλητισμού πρέπει να προσέχουμε ένα παραπάνω. Δεν μας ενδιαφέρουν οι χλοοτάπητες, ας φτιάξουν το κεντρικό για να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για αγώνες και να προσελκύσουμε κόσμο. Μας έφτιαξαν ξενώνες στον συγκεκριμένο γήπεδο για να προπονούμαστε εκεί και τώρα μας αναγκάζουν να ψάχνουμε εναλλακτικές. Δεν το δέχομαι σαν δικαιολογία το οικονομικό».

Πετσούδη: «Σκέφτονται μόνο το ποδόσφαιρο»
Η Ολυμπία Πετσούδη έχοντας κερδίσει πολλά πανελλήνια μετάλλια στα 100μ. με εμπόδια και έχοντας επιστρέψει μετά τη γέννηση της κόρης της κερδίζοντας ακόμα ένα, μίλησε στο Sportsfeed με τη διπλή ιδιότητα της αθλήτριας και της προπονήτριας. «Η γνώμη μου είναι ότι σκέφτονται μόνο το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο! Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο! Ας κλείσουν όλα τα στάδια να μην παιδευόμαστε άδικα και συνεπώς να μην τους τα χαλάμε. Είμαι πολύ αρνητική με την συγκεκριμένη απόφαση, αλλά ξέρω ότι η γνώμη του απλού κόσμου που θέλει να κάνει αθλητισμό και η γνώμη των πρωταθλητών της πόλης δεν τους ενδιαφέρει! Είμαι οργισμένη, αλλά δυστυχώς οι… μεγάλοι αποφασίζουν. Εμείς δεν είμαστε ούτε καν τα πιόνια τους. Απαξιώ και ντροπή τους! Ένα γήπεδο των προδιαγραφών του Καυτανζόγλειου μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στην πόλη μας, αλλά τα μεγάλα μυαλά κοιμούνται βαθιά. Κοιμηθείτε κόσμε δε θα πλησιάσει κανείς τη Θεσσαλονίκη. Άβατο θα γίνει το στάδιο».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/