Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

«Βόμβα» στην Ιταλία

Published

on

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην Ιταλία, καθώς ένας από τους κορυφαίους κωπηλάτες της χώρας και αδελφός του αρχηγού αποστολής της Ολυμπιακής αποστολής, βρέθηκε θετικός σε ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνου του μαστού!

Κάτοχος πέντε μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα (τρία αργυρά και δύο χάλκινα), ο Νικολό Μορνάτι (αριστερά στη φωτό) βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και πλέον θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ιταλός είχε πάρει την πρόκριση με τον Βιτσένζο Καπέλι ενώ πρόσφατα τερμάτισαν τέταρτοι στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Βαρέζε.
Ο Μορνάτι βρέθηκε θετικό στο φάρμακο αναστροζόλ το οποίο χορηγείται στις καρκινοπαθείς του μαστού. Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται ως «μάσκα» για να καλυφθεί η χρήση της τεστοστερόνης.
Ο έλεγχος στον Ιταλό έγινε, αμέσως μετά την επιστροφή της εθνικής ομάδα από το προπονητικό καμπ της Νότιας Αφρικής.
Ο 35χρονος κωπηλάτης, εκτός των αλλων είναι και ο αδελφός του γενικού γραμματέα της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής, Κάρλο Μορνάτι ο οποίος έχει τοποθετηθεί επικεφαλής της ιταλικής αποστολής στο Ρίο. Η αποκάλυψη έγινε με συνέντευξη τύπου της Ολυμπιακής επιτροπής. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση Μορνάτι ακολούθησε αυτήν του πρώην παγκόσμιου πρώταθλητής Κ23, Βιτσέντζο Αμπανιάλε ο οποίος είχε τρία non show.
Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που δεν έχει απασχολήσει με θέματα ντόπινγκ, παρά μόνο το 2008 ότι είχε αποβληθεί για ένα χρόνο η ρωσική ομοσπονδία καθώς είχε βρεθεί εξοπλισμός για τη χρήση παράνομων ουσιών κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδα το 2007, στη Λουκέρνη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/