Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Ανοικτή γραμμή με το Μικρολίμανο

Published

on

Καλησπέρα! Σε όλους έπειτα από μία πολύ ωραία βραδιά στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Με 10άδες Ολυμπιονίκες και αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λευτέρη Αυγενάκη. Ενδεχομένως ως μία συνέχεια της ανάρτησης που έκαναν για την επικείμενη νομοθετική παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού.

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων συμφώνησε με τη σκέψη του Αυγενάκη ότι ο αθλητισμός χρειάζεται διοικητικά έναν αέρα ανανέωσης. Υπήρχαν, όμως, και πολλοί που απλά βρέθηκαν στον χώρο και είχαν ανοικτή επαφή με τους απόντες, δηλαδή, με τους παράγοντες που παραμένουν στο τιμόνι των ομοσπονδιών και βρίσκονταν στα σπίτια τους. Τα πάντα μάθαιναν σε ζωντανό χρόνο όσοι επηρεάζονται από τη νομοθετική πρωτοβουλία του Αυγενάκη. Και σχολίαζαν τα πάντα.

Υπερήφανος για την προσπάθειά του

Η βραδιά στο Μικρολίμανο έβγαλε ειδήσεις. Και δεν στέκομαι στην αποκάλυψη ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το αθλητικό νομοσχέδιο. Μεγαλύτερη σημασία είχε η σιγουριά που έβγαλε ο Αυγενάκης για την παραμονή του στη θέση του υφυπουργού αθλητισμού. Αν και δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, η αίσθηση που δημιουργούσαν ο λόγος του και οι κινήσεις του, ήταν ότι απέφυγε τον ανασχηματισμό.

  • Σημαντική επίσης λεπτομέρεια και η υπερηφάνεια που έβγαζε ο Κρητικός από τις επαφές του με τους αθλητές. Ο Αυγενάκης απολαμβάνει τις στιγμές του στο υφυπουργείο αθλητισμού. Και ανεξάρτητα από την πολιτική διαδρομή του στο μέλλον, θα γίνει ο πρώτος που δεν θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Για τον Αυγενάκη αποτελούν τιμή οι γνωριμίες που έκανε ως υφυπουργός αθλητισμού. Αισθάνεται υπερήφανος για τη συναναστροφή του με τους αθλητές. Κι επειδή πάντα εκφράζω τη γνώμη μου, αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για τον αθλητισμό. Διότι στην Ελλάδα οι παλιοί αθλητές έχουν μείνει αναξιοποίητοι. Δεν σημαίνει πώς κάνουν όλοι για διοικήσεις. Και ο Αυγενάκης ήρθε να πει το αυτονόητο: αξιοποιήστε τους! Και βάζω στοίχημα ότι ο νυν υφυπουργός αθλητισμού θα κρατήσει πολλές από τις σχέσεις του και θα στηρίξει και στο μέλλον προσπαθειών παλιών αθλητών, τους οποίους γνώρισε τον τελευταίο χρόνο.

Η απορία για τον Κυριάκο

Γενικά η Πέμπτη εξελίχθηκε ειδυλλιακά. Είχε πολλή θάλασσα, αρκετό κρασί και έλειπε μόνο το… ταίρι, για να θυμίζει η κατάσταση εκείνο το τραγούδι της Μαρινέλλας. Στο Μικρολίμανο εκφράστηκαν διάφορες απορίες. Μία εξ αυτών αφορούσε στον Κυριάκο Γιαννόπουλο, ο οποίος το μεσημέρι στη Βούλα είχε δώσει το σύνθημα «κολυμπάμε μαζί». Για τον Κυριάκο, λοιπόν, άκουσα την ερώτηση εάν είναι μέλος σωματείου. «Ναι, πήρε τη θέση του Στελίου», απάντησε μια φωνή απ’ τα ψηλά σπίτια της Καστέλας. Δίπλα στη θάλασσα είχε τεθεί το ερώτημα, από τον Προφήτη Ηλία ήρθε η απάντηση. 

Η διαφωνία για τις εκλογές

Νωρίτερα, στη Βούλα, ο Κυριάκος είχε καταγγείλει τη φημολογία ότι η ΚΟΕ θα ενημερώσει τα σωματεία για τις εκλογές στις 14 Αυγούστου και, μάλιστα, το απόγευμα. «Τους λέμε ότι είμαστε όχι απλά έτοιμοι, αλλά πανέτοιμοι», τόνισε. Αμέσως έγινε αντιληπτή η πρώτη διαφωνία από την παρέα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να βιαστεί ο Διαθεσόπουλος. Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο μέσα στον Αύγουστο; Μόνο ο Κυριάκος έχει αυτή την αίσθηση», ήταν ένα από τα σχόλια που έγιναν. Αλλά όπως είχε πει και ο Γιαννόπουλος, η καλή σύνθεση γίνεται μέσα από διαφορετικές απόψεις και από διαφωνίες.

  • Εδώ, πάντως, να προσθέσω ότι σύμφωνα με μία ψυχή, οι εκλογές θα ανακοινωθούν στις 13 Αυγούστου. Άρα, παραμονή της… παραμονής. 

Το μαρούλι

Οι αντίπαλοι σε όλες τις ομοσπονδίες, πάντως, ετοιμάζουν το βαρύ πυροβολικό τους. Σε όποιο πηγαδάκι και αν κρυφακούσει κάποιος, θα το καταλάβει. Για παράδειγμα, μαθαίνω ότι ένα από παλικάρια μιας παράταξης έχει ήδη μοιράσει έγγραφα με τα έσοδα του αντιπάλου. Εκείνο που δεν κατάφερα να μάθω εάν τα χρήματα είναι ευρώ, δολάρια ή… στερλίνες. Το μαρούλι θα εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα της αντιπαράθεσης στον δρόμο των εκλογών. 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες