Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Απάντηση Παυλούς στον Κολιάδη

Published

on

Από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Μιχάλη Παυλούς λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη τοποθέτηση.

«Επειδή στην προχθεσινή (Τετάρτη 20/05, γύρω στις 18:00) τηλεφωνική συνέντευξη του προέδρου του ΔΟΠΑΡ κου Κολιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sky 100,8, σχετική με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, το οποίο στάλθηκε στα ΜΜΕ στις 12:12μμ της ίδιας ημέρας, ο κος Κολιάδης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου αρκετές φορές, ομολογώ με σεβασμό στην διαδρομή μου ως αθλητικού παράγοντα, αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά και υποχρέωση να καταθέσω τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, για όλα όσα ανέφερε ο κος Κολιάδης για το ζήτημα της διαχείρισης και λειτουργίας του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ. 

Εν κατακλείδι, από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του στη συνέντευξη, ενοχλήθηκε κυρίως για τη φράση του Δ.Τ της ΕΑΣ που λέει «η ΕΑΣ θέλει να πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα προβεί σε κάποιου είδους διορθωτική δήλωση στα όσα κατεγράφησαν στη συνέντευξη της Κυριακής (16/05 στη Ροδιακή), αποκαθιστώντας Σωματεία και προπονητές που αισθάνθηκαν θιγόμενοι από μια παρορμητική εκφραστική υπερβολή», καθώς επίσης και για τη δική μου παραίνεση που του απηύθυνα στη σύσκεψη της Τρίτης στο ΔΟΠΑΡ, για το ότι είναι διαφορετικό να λες  κάποια πράγματα εμπιστευτικά σε  δημοσιογράφο, που ζήτησε να μάθει αν υπήρξαν αντιδράσεις για την πρόθεση να μπουν ποδοσφαιρικές ομάδες στο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, κι άλλο να γράφονται στον τύπο με τη μορφή ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ. Skripta Manent (τα γραπτά μένουν ελληνιστί) έλεγαν οι Λατίνοι. Και ως γνωστό η δράση φέρνει αντίδραση.  Εσείς κύριε Πρόεδρε «ήρξαστε χείρων αδίκων» Τι περιμένατε δηλαδή? Να μην αντιδράσουν οι θιγόμενοι από τα λεγόμενα σας?. Τους…  τσουβαλιάσατε όλους συλλήβδην! Είσαστε δημόσιο πρόσωπο και στα λεγόμενα σας δημοσίως ο κάθε πολίτης δικαιούται να συμφωνεί η να διαφωνεί με κοσμιότητα βεβαίως. 

Για την δική μου παραίνεση προς εσάς, ότι κάποια πράγματα μπορεί να λέγονται εμπιστευτικά για πρόσωπα ή φορείς αλλά δε γράφονται σε δελτίο τύπου,  εκφράστηκε από την ΕΑΣ η ευχή και ελπίδα ότι θα μπορούσατε να κάνετε μια διορθωτική δήλωση, γι’ αυτά που καταγράφησαν στη συνέντευξη σας της Κυριακής, με αναφορές του τύπου «οι προπονήσεις έπρεπε να γίνονται.. δωρεάν. Έχουν.. ξεζουμίσει όλους τους γονείς, για να μπορούν τα παιδιά τους να κάνουν αθλητισμό..» Από την αντίδραση σας φαίνεται ότι η ευχή μας δεν έπιασε τόπο.. Αλλά μη μας… μαλώνετε κιόλας για την έκφραση ευχών. Αν θεωρείτε, κύριε Πρόεδρε, ότι η ΝΟΜΙΜΗ συνδρομή που εισπράττουν τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, για τις ΑΚΑΔΗΜΊΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ είναι ξεζούμισμα των γονιών, τότε με βάζετε σε μεγάλο προβληματισμό. Και ο προβληματισμός αυτός πηγάζει από το γεγονός ότι χρηματίσατε προπονητής αθλήματος και γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι, στη δύσκολη συγκυρία των τελευταίων  δέκα τουλάχιστον ετών τα ερασιτεχνικά σωματεία επιβιώνουν, χάρις στο «φιλί ζωής», που τους παρέχεται μέσω της λειτουργίας των Ακαδημιών μύησης-εκμάθησης αθλημάτων. Αφήστε που μέσω της λειτουργίας των Ακαδημιών αθλημάτων δίδεται μια ανάσα στην ΑΝΕΡΓΊΑ των ΑΔΙΌΡΙΣΤΩΝ κυρίως γυμναστών. 

Κύριε Πρόεδρε. 

Ο τίτλος της συνέντευξη σας στο (Sky 100,8) της Τετάρτης 20/05 είναι. «Κύριοι της ΕΑΣ αποτύχατε. Από τώρα αναλαμβάνει ο ΔΟΠΑΡ΄΄.. εννοείτε, φαντάζομαι, τη διαχείριση του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Γιατί τα τελευταία χρόνια ενώ στα χαρτιά σας ανήκε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΆ το ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, ουσιαστικά ο ΔΟΠΑΡ δεν την ασκούσε, τουλάχιστον σε απογευματινή βάση. Άτυπα και συναινετικά την εναπόθεσε στον βασικό ΧΡΗΣΤΗ (όχι ενοικιαστή, όπως τον παραλληλίζετε στο ατυχές παράδειγμα που χρησιμοποιήσατε για την ΕΑΣ στις δηλώσεις σας) των στιβικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ. Στις εκκλήσεις της ΕΑΣ τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια δήλωνε ΑΔΥΝΑΜΊΑ. Αδυναμία, σε ένα βαθμό δικαιολογημένη, είτε γιατί η αθλητική εγκατάσταση είναι κυριολεκτικά «ξέφραγο αμπέλι», είτε με τη δικαιολογία της δήθεν έλλειψης εργατοτεχνικού προσωπικού και φύλαξης. Τώρα, πως γίνεται και ως δια μαγιάς βρέθηκε προσωπικό φύλαξης και ελέγχου εισόδου-εξόδου των αθλητών των σωματείων του στίβου, που περνούν από έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα σας το πω εγώ κύριε Πρόεδρε. Ο ΔΟΠΑΡ, ως ιδιοκτήτης της αθλητικής εγκατάστασης του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η ΓΓΑ απευθύνθηκε σε σας, προκειμένου να ασκήσετε τις υποχρεώσεις που πηγάζουν για τον έλεγχο των αθλουμενων! Δεν απευθύνθηκε στην ΕΑΣ, (ούτε στα σωματεία χρήστες της εγκατάστασης), τα μέλη της οποίας δεν έχουν καν το δικαίωμα να εισέρχονται στην εγκατάσταση, λόγω των μέτρων της πολιτείας για την τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις!

 Μήπως κάποιος σας είπε ότι οι στιβικές εγκαταστάσεις ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ με σύμβαση πολυετούς διάρκειας, αντίστοιχης με τις συμβάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου και των γραφείων στην ΕΠΣΔ, η αντίστοιχης σύμβασης με αυτήν που υπέγραψε ο προκάτοχός σας και το Διοικητικό του συμβούλιο , με ένα σωματείο στίβου της πόλης μας, παραχωρώντας του σκανδαλωδώς μίαν έκταση 1.200 τ.μ στο χώρο του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, για να κατασκευάσει ένα κλειστό προπονητήριο στίβου με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΧΡΉΣΗ από το έμψυχο δυναμικό του Σωματείου, αγνοώντας το γεγονός της δημιουργίας αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των υπολοίπων  σωματείων στίβου, που δραστηριοποιούνται στο ίδιο αθλητικό κέντρο τις ίδιες ώρες εκγύμνασης? 

Όχι αγαπητέ Πρόεδρε! Δεν υπάρχει τέτοια σύμβαση. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ήταν όλα τα χρόνια της ύπαρξης της ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ των αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου όταν ανήκαν στη ΓΓΑ, αλλά και από τότε που οι αθλητικές εγκαταστάσεις μεταβιβάσθηκαν στο Δήμο της Ρόδου, από φιλότιμο και μόνο προσπαθούσε, εκ των ενόντων, να διορθώσει κάποια όργανα, που είχαν σαπίσει από την αλμύρα της θαλασσας (π.χ τα εμπόδια του αγωνίσματος steeple η τους ορθοστάτες του άλματος επικοντώ με προσωπικές παρακλήσεις στα δημοτικά συνεργεία των σιδηρουργών και ξυλουργών). Ευτυχώς, λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας (καθηγητής-γυμναστής στο Βενετόκλειο) εύρισκα πάντα παλιούς μαθητές στις υπηρεσίες του Δήμου και μας εξυπηρετούσαν. Το ίδιο συνέβη και με τη μελέτη κατασκευής του ΠΡΟΠΟΝΗΤΉΡΙΟΥ των ρίψεων. Να είναι καλά όλοι τους! Και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τον τότε Αντιδήμαρχο Τ. Υ. κον Αθηνόδωρο Κων/νου (πριν αποπεμφθεί από τον πρώην Δήμαρχο), καθώς και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κο Σάββα Διακοσταματίου, για το στρώμα του άλματος επικοντώ, καθώς και τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο. Φιλοξενούμενοι είμαστε και στα γραφεία του προπονητήριου στίβου του Σταδίου «Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ», χωρίς καν ένα απλό ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ!! Μια μέρα μπορεί να ξυπνήσετε κακόκεφος και να στείλετε ένα απλό έγγραφο με την εντολή να σας.. αδειάσουμε τη γωνία. 

Τα αθλητικά σωματεία με τμήματα στίβου φιλοξενούνται κι αυτά στις εγκαταστάσεις με στιβικές υποδομές, για προπονητικούς και αγωνιστικούς σκοπούς. Η ΕΑΣ, ως θεσμικό όργανο του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, εκλέγεται από τα Σωματεία της Δωδεκανήσου  κάθε τέσσερα χρόνια, για να ασκεί αθλητική πολιτική υπέρ των συμφερόντων του ΣΥΝΌΛΟΥ των σωματείων της περιοχής και να υλοποιεί τον αθλητικό του προγραμματισμό, συνεργαζόμενη με τους θεσμικούς φορείς του τόπου. Παράλληλα, για τη διοργάνωση των θεσμοθετημένων της αγώνων, ως διοργανώτρια αρχή απευθύνεται στον ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, εφόσον πρόκειται για εκδηλώσεις εντός σταδίου, η στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης για εκτός σταδίου αθλητικές εκδηλώσεις. 

Δεν είναι ΕΛΕΓΚΤΙΚΌ ΌΡΓΑΝΟ των σωματείων η ΕΑΣ! Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ελέγξει ποιος μπαίνει ή ποιος βγαίνει από την ιδιοκτησία του ΔΟΠΑΡ. Ούτε αν έχει η δεν έχει πιστοποίηση ο προπονητής. Κάθε Σωματείο είναι υπεύθυνο για τους αθλητές και τους προπονητές του. Αν δεν διαθέτει βιβλία για να καταγράφει τα έσοδα η έξοδα, τον έλεγχο ασκεί η Περιφέρεια και όχι η ΕΑΣ. Αν κάποιος προπονητής δεν είναι πιστοποιημένος ως επίσημος προπονητής στίβου, υπεύθυνος για να τον ελέγξει είναι ο ιδιοκτήτης της αθλητικής εγκατάστασης και η ΓΓΑ. Αυτός έχει το απόλυτο δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο στο στάδιο στον προπονητή που δεν έχει πιστοποίηση. Όχι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου!  Άρα κύριε Πρόεδρε πείτε στον καλό δημοσιογράφο να αλλάξει τον τίτλο της συνέντευξης και να βάλει τη σωστή επικεφαλίδα που είναι. » Ο ΔΟΠΑΡ, ύστερα από δεκατρία (13) συναπτά έτη (από το 2007!) θα αναλάβει επιτέλους τη διοίκηση του ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ!!, για ολόκληρο το 24ωρο μαζί με τις ευθύνες του συμπληρώνω εγώ. 

Κύριε Πρόεδρε του ΔΟΠΑΡ. 

Αγαπητέ Αλέξανδρε Κολιάδη. 

Δε σας κρύβω ότι εγώ (δεν μιλάω για άλλους), στο πρόσωπο σας είδα και αναγνώρισα τον άνθρωπο που μπορεί να ξαναδώσει τη χαμένη αίγλη στο καταταλαιπωρημένο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, σε συνεργασία με την ΠΝΑΙ, ένα Αθλητικό Κέντρο που όταν εγκαινιάστηκε το 2007, με αφορμή τη διοργάνωση των Island Games όλοι εμείς «οι στιβικοί» αισθανθήκαμε περήφανοι και δικαιωμένοι, γιατί ένα τέτοιο στάδιο ήταν όνειρο δεκαετιών για το νησί και την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου. Ήταν τέτοια η απογοήτευση μας, για την κατάντια αυτού του Αθλητικού Κέντρου, ύστερα από μόλις μία δεκαετία, που παρ’ ότι ο πρώην Δήμαρχος ζήτησε τη διοργάνωση των 30ων ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ το 2018, η ΕΑΣ ήταν αυτή που αντιτάχθηκε και εισηγήθηκε την τέλεση τους στην Κω! 

Η Ρόδος, όποτε είχε την τύχη να έχει εμπνευσμένους κυβερνήτες-φιλάθλους, η ΕΑΣ συνεργάστηκε στενά μαζί τους και διοργάνωσε αγώνες και εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας (ΔΙΑΓΟΡΕΙΑ στο αρχαίο στάδιο και στο μικρό στάδιο στίβου (βοηθητικό) του «Διαγόρα», Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, Island Games), που πέρασαν στα κατάστιχα της αθλητικής ιστορίας του νησιού. Ιδού πεδίον λαμπρόν για σένα Πρόεδρε και τον Δήμαρχο μας, πρώην μαθητή μου στο Βενετοκλειο, για μια Ρόδο «Λαμπερή», όπως υποσχεθήκατε! ΕΜΕΙΣ εδώ είμαστε διαθέσιμοι να βάλουμε πλάτη και να σας στηρίξουμε γι’ αυτά που μας εξομολογηθήκατε προχθές (Τρίτη, 19/05/2020) στη συνάντηση του ΔΟΠΑΡ. ΕΜΕΙΣ, πρώτοι θα σας χειροκροτήσουμε και θα σας ευχαριστήσουμε για την προσφορά σας στον Αθλητισμό του νησιού μας. 

Θα κλείσω εδώ, γιατί όταν το κείμενο είναι μακροσκελές, δε διαβάζεται. Σήμερα είμαστε στην εποχή της ταχύτητας. Ο κόσμος προτιμά να βλέπει και να ακούει, παρά να διαβάζει. Και επειδή κύριε Πρόεδρε μου «πετάξατε το γάντι» με τη δεύτερη συνεχόμενη συνέντευξη στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό (Sky100,8) με τον ίδιο δημοσιογράφο, θα σας πρότεινα να μην μονολογείτε, χωρίς αντίλογο στα λεγόμενα σας. Το τανγκό για να χορευτεί χρειάζεται δύο. Γι’ αυτό σας προσκάλεσα, μέσω του δημοσιογράφου, να συζητήσουμε ανοικτά γι’ αυτό το απαξιωμένο αθλητικό κέντρο του νησιού, για το ποιος έχει τις ευθύνες για την κατάντια του και να δούμε πως μπορεί να ξαναγίνει ένα αθλητικό στολίδι ζηλευτό σε ολόκληρο το Αιγαίο. Ειλικρινά αισθάνομαι ότι αναλάβατε μίαν αποστολή εξαιρετικά δύσκολη, που θεωρώ ότι θα σας πάρει τόσο χρόνο, όσο η υπόλοιπη θητεία σας! Εμείς, θα είμαστε οι ευνοημένοι (ο Στίβος του νησιού και όχι μόνον) από την δική σας επιτυχία να κάνετε πράξη όσα μας υποσχεθήκαμε προχθές! 

Καλή δύναμη!!».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες