Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Απολογισμός και προσδοκίες

Published

on

Θετικό είναι το πρόσημο στον απολογισμό του Σάκη Βασιλειάδη για την ελληνική γυμναστική το 2014. Ο πρόεδρος της ΕΓΟ καλεί σε συστράτευση για ένα επιτυχημένο Προολυμπιακό 2015.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2014 και κάνοντας το απολογισμό του για την ελληνική γυμναστική, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βάζει θετικό πρόσημο στα πεπραγμένα της χρονιάς. Ο Σάκης Βασιλειάδης, μέσω του Sportsfeed.gr, καλεί σε συστράτευση προπονητές και αθλητές, ώστε το 2015 να στεφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, ώστε το άθλημα να έχει πολυπρόσωπη εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Το 2014 είναι μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές για την ελληνική γυμναστική. Πήγαμε πολύ καλά στις διοργανώσεις και αποκτήσαμε δικαίωμα πλήρους συμμετοχής στα παγκόσμια πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν που δίνουν την Ολυμπιακή πρόκριση. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον και χαιρόμαστε ιδιαίτερα σαν οικογένεια είναι ότι σχεδόν τριπλασιάσαμε την προσέλευση παιδιών στα σωματεία. Δεν προλαβαίνουμε να βγάζουμε δελτία. Παραγγέλνουμε δελτία με τα κιβώτια. Φυσικά θα πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός ότι η γυμναστική είναι ο ρομά του αθλητισμού. Δεν έχουμε χώρους, δεν ξέρουμε πού να πάμε. Τα γυμναστήρια δουλεύουν με πληρότητα 100% από το πρωί ως το βράδυ», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, που στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της αύξησης των παιδιών στα σωματεία, αφού το άθλημα αποκτά μία τεράστια βάση από την οποία θα προκύψουν οι πρωταθλητές της επόμενης ημέρας.

Όσο παραγωγικό ήταν το 2014 άλλο τόσο κρίσιμο είναι το 2015, που θα καθορίσει την παρουσία της ελληνικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι κρίσιμες οι μάχες που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει συστράτευση όλων των αθλητών, των προπονητών και των δυνάμεων της ομοσπονδίας, ξεκινώντας από τα πρώτα διεθνή μίτινγκ και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και καταλήγοντας το φθινόπωρο στα παγκόσμια πρωταθλήματα όπου θα δώσουμε τη μάχη για τους Ολυμπιακούς. Είμαστε σε μία δύσκολη συγκυρία αλλά η γυμναστική θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό προκειμένου να βρεθεί στη ρυθμική με ολόκληρη την ομάδα στο Ρίο και στην ενόργανη με όσο το δυνατόν περισσότερους γυμναστές. Από εκεί και πέρα είτε λέγοντας ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε παγκόσμια κύπελλα θα δώσουμε το παρόν και θα προσπαθήσουμε πάλι να κρατήσουμε ψηλά τη γυμναστική», συνέχισε ο Σάκης Βασιλειάδης.
Ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα αλλά σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι η ανακοίνωση των προϋπολογισμών. «Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες που τακτοποιούμε το μπάτζετ της ομοσπονδίας. Πρέπει το υπουργείο να δει λίγο έξω από τα πολιτικά θέματα που εξελίσσονται και να προχωρήσει το κομμάτι του αθλητισμού ανακοινώνοντας τον προϋπολογισμό για να ξεκινήσουν οι διοικητικοί παράγοντες», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, προαναγγέλλοντας διοικητικό συμβούλιο την προτελευταία μέρα του χρόνου, στις 30 Δεκεμβρίου, με την ελπίδα να έχουν ανακοινωθεί ως τότε οι προϋπολογισμοί των ομοσπονδιών από το υπουργείο πολιτισμού.

Advertisement

Advertisement

EDITORIAL

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες