Connect with us

TOP

Απρέπεια στον Κακλαμανάκη, με τον ΣΕΟ να αρνείται να τον στηρίξει

Published

on

Ο Νικόλας Κακλαμανάκης είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα, με τεράστια αθλητικά επιτεύγματα και ακόμα πιο τεράστιο ήθος. Από ότι φαίνεται κάποιοι τα αγνοούν όλα αυτά δίχως ίχνος ντροπής.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο παραλογισμός του ελληνικού κράτους που δεν αναγνώριζε το Νίκο Γέμελο ως προπονητή open water καθώς στην ειδικότητα αναφέρεται ως προπονητής πισίνας, προχώρησε ακόμα περισσότερο ζητώντας από μία εκ των μεγαλύτερων μορφών της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας να περάσει από σχολή προπονητών ιστιοσανίδας(!) προκειμένου να μπορεί να αναγνωριστεί ως προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη. Του αθλητή που κατάφερε, όχι μόνο να τον κρατήσει στο άθλημα που δεν ήθελε να ακούει μετά από την απογοήτευση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να τον ανεβάσει και στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2ος).
Ακόμα πιο παράλογο είναι το γεγονός ότι ζητείται από τον Κακλαμανάκη που γνωρίζει τα μυστικά της ιστιοπλοίας όσο ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο, να περάσει από μία σχολή που δεν υφίσταται και ούτε πρόκειται να γίνει το 2018 και το 2019. Πρόκειται για υποχρέωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας που είναι ίσως η αθλητική ομοσπονδία με τη μικρότερη συμβολή στη στήριξη των πρωταθλητών (όλοι πληρώνουν από την τσέπη τους). Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Καμία έκπληξη για το παράλογο κράτος, ούτε φυσικά για την (σχεδόν) ανύπαρκτη ΕΙΟ.
Ωστόσο τίθεται μεγάλο ηθικό ζήτημα για το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Ο Κακλαμανάκης ζήτησε από το σύλλογο του, να τον στηρίξει στο αίτημα του να συμπεριληφθούν στο άρθρο 13 των τροποποιήσεων του αθλητικού νόμου και οι αθλητές που έχουν κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο για να τους αναγνωρίζεται ο ρόλος του προπονητή και τυπικά από το κράτος. Για κάποιο λόγο μυστήριο, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αρνήθηκε να στηρίξει το μέλος του σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Ο ΣΕΟ δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να αρνηθεί την προπονητική αναγνώριση στα μέλη του. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον οι κυρίες και κύριοι του εκλεγμένου συμβουλίου του ΣΕΟ να εξηγήσουν δημόσια για πιο λόγο δεν επιθυμούν για τα μέλη τους την αναγνώριση τους ως προπονητές, αφού αρκετοί από αυτούς έχουν επιλέξει την προπονητική για να μείνουν κοντά στον αθλητισμό και όχι τις δημόσιες σχέσεις.
Όπως και να έχει, η συμπεριφορά απέντανι στον Νικόλα Κακλαμανάκη, έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού είναι απαράδεκτη και ανήθικη. Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται…

Η επιστολή του Νικόλα Κακλαμανάκη στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών
«Την Παρασκευή 23η Ιουνίου 2017 η κα Βούλα Κοζομπόλη [σσ: Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών], ενόψει της ψήφισης του αθλητικού νομοσχεδίου -για το οποίο έχω ζητήσει τη συμπλήρωση του άρθρου 13 ώστε να λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγελματος προπονητή και αθλητές που έχουν διακριθεί με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς ή και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και προπονούν αθλητή που έχει διακριθεί με Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο ή Ολυμπιακό μετάλλιο- μού είπε ότι συμπεριέλαβε και εμένα για να παραστώ στη Βουλή και να μιλήσω το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου.
Με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα από την ίδια την κα Κοζομπόλη, την Κυριακή 25 Ιουνίου το απόγευμα, ότι το ΔΣ του Συλλόγου δεν συμφωνεί με την πρότασή μου και αντιθέτως συνέστησαν να παρακολουθήσω τη σχολή, όπως έγινε και με άλλους Ολυμπιονίκες. Στην ερώτησή μου, μάλιστα, αν ήταν ομόφωνη η απόφαση, η κ. Κοζομπόλη απάντησε ότι ‘ήταν απόφαση πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ’.
Oυδέποτε είχα αποφασίσει να ασκήσω το επάγγελμα του προπονητή, έως τη στιγμή που επιμόνως μου το εζήτησε ο Βύρων Κοκκαλάνης ο οποίος και το επιθυμούσε διακαώς. Λόγω των συνθηκών που αντιμετώπιζε ως αθλητής, αισθάνθηκα την υποχρέωση να τον υποστηρίξω με την προπόνησή μου. Κατά το χρόνο που μου το ζήτησε, εγώ δεν είχα τα τυπικά προσόντα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος καθώς δεν λειτουργεί σχολή Ιστιοσανιδας της Γ.Γ.Α για να τα αποκτήσω.
Παρόλ’ αυτά, με την απόφασή του, το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αρνείται να υποστηρίξει έναν Ολυμπιονίκη, ο οποίος προπονεί αθλητή που διακρίνεται με μετάλλιο Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, ή Ολυμπιακό ή Παραολυμπιακό, (τρεις πρώτες θέσεις) ώστε να μπορεί να λαμβάνει και το τυπικό διοικητικό προσόν της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (εφόσον τα ουσιαστικά προσόντα του προπονητή τα απέδειξε με τη διάκριση του αθλητή του). Με την άρνησή τους να στηρίξουν την πρότασή μας, ορισμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έδειξαν ότι αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος της ζημίας που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες αποφάσεις στους αθλητές, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στη χώρα.
Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να μάθω επωνύμως από τα ίδια τα μέλη του ΔΣ τα οποία δεν δέχθηκαν να προβάλουν αυτό το αίτημα στους αρμόδιους φορείς, ποιοι είναι οι λόγοι της άρνησής τους.
Με τιμή, Νίκος Κακλαμανάκης».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/