Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Αύριο η ΓΣ της ΕΣΑΠ, στο τραπέζι η… κλειστή Λίγκα

Published

on

Αύριο το μεσημέρι (13:00) πραγματοποιείται στα γραφεία της ΕΣΑΠ η γενική συνέλευση της Λίγκας του βόλεϊ, όπου θα παρθούν οι αποφάσεις για το νέο πρωτάθλημα, ωστόσο το όλο… τοπίο φαίνεται να αλλάζει.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Δεκαπέντε ημέρες μετά την συνεδρίαση του ΔΣ (την πρώτη μετά από πέντε μήνες) σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τα ζητήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (δεν έχει υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης) και του κεντρικού χορηγού και θεωρητικά οι ομάδες που είχαν δυσκολίες εξακολουθούν να παραμένουν στον… αέρα.

Κατά συνέπεια παραμένουν και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες ως προς την… επιβίωση τους για την επόμενη σεζόν, καθώς οι 550.000 ευρώ που είχε δώσει η ΕΡΤ πέρσι ήταν μια πραγματικά σανίδα σωτηρίας για όλους.

Κι ένα μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά την ΕΡΤ έχει να κάνει με το τι είδους διαβεβαιώσεις είχε πάρει η διοίκηση της ΕΣΑΠ από την προηγούμενη Κυβέρνηση για την επέκταση της σύμβασης. Γιατί αν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ κονδύλι και για την βόλεϊ λιγκ, τα πράγματα είναι θεωρητικά απλά (ειδικά αν υπάρχει και συγκεκριμένη αναφορά του ποσού στον προϋπολογισμό). Αν όμως η όλη ιστορία είχε μείνει στις απλές προφορικές υποσχέσεις, τότε κι αυτή η περίπτωση θα σημαίνει (όπως οι αντίστοιχες που αφορούν τις ποδοσφαιρικές ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ) τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ που αναγκαστικά πρέπει να περάσει από το Υπουργείο Οικονομικών (…).

Έχοντας λοιπόν αυτό ως δεδομένο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες διαρρέει η πληροφορία ότι στην αυριανή ΓΣ θα κατατεθεί πρόταση για να μετατραπεί η βόλεϊ λιγκ σε κλειστή λίγκα προκειμένου να ορθοποδήσουν οικονομικά οι ομάδες, να φτιαχτούν θεωρητικά στέρεες βάσεις στο πρωτάθλημα.

Το ότι θα κατατεθεί η πρόταση δεν σημαίνει ότι θα γίνει και αποδεκτή, αλλά δίνει ένα στίγμα για το που βαδίζουμε (σε συνδυασμό με τα όσα είχαν ειπωθεί στο προηγούμενο ΔΣ), αν και στο συγκεκριμένο θέμα έχει λόγο και η ΕΟΠΕ (καθώς θα πρέπει αποδεχθεί ότι για κάποια χρόνια δεν θα ανεβαίνει ο πρωταθλητής της Α2).

Το σίγουρο όμως είναι ότι εφόσον συζητηθεί το ζήτημα της κλειστής λίγκας, το λεπτό σημείο είναι οι προϋποθέσεις που θα τεθούν προκειμένου να μην δημιουργηθούν ομάδες-παρωδία και να πληρώνονται κανονικά οι όποιες οφειλές του παρελθόντος.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό λοιπόν αύριο, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη (την οποία η διοίκηση της ΕΣΑΠ δεν δημοσιοποίησε) καλείται να αποφασίσει μεταξύ άλλων για:

-Έγκριση ή μη απόφασης για εγγραφή νέων μελών των σωματείων Ελπίς Αμπελοκήπων, ΟΦΗ

-Λήψη τελικής απόφασης για τον αριθμό συμμετεχόντων ομάδων στο πρωτάθλημα Volley League 2019-2020 και τυχόν απόφαση περί αναπλήρωσης ομάδων μέσω αγωνιστικών κριτηρίων ή wild card σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ

-Επικύρωση σχεδίου προκήρυξης πρωταθλήματος Volley League 2019-2020

Κι εδώ βέβαια υπάρχει το θέμα της Κοζάνης, η οποία έχει καταθέσει επισήμως αίτημα για χορήγηση wild card προκειμένου ο Εθνικός να επιστρέψει μετά από 30 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, πληρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΣΑΠ μέσω της προκήρυξης της, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απάντηση παρά μόνο υποσχέσεις.

Advertisement

Advertisement

EDITORIAL

Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες