Connect with us

ΕΟΕ

Μπάχαλο με την Oλυμπιακή προετοιμασία και στην ιστιοπλοΐα ελέω… Ζαννιά

Published

on

Η καραντίνα εξ αιτίας του κορoνοϊού έχει αφήσει πολλές εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα. Απόδειξη αποτελεί μία επιστολή που έφτασε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στις 10 Μαρτίου και παραμένει αναπάντητη από τον Σπύρο Ζαννιά.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Πρόκειται για ένα email από δύο αθλητές της ιστιοπλοΐας στον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Με ερωτήματα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και με την ενημέρωση ότι εξαντλήθηκαν οι οικονομικές δυνατότητές τους με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το αθλητικό μέλλον τους. «Σας αποστέλλουμε αυτό το μέιλ, καθώς έχουν περάσει περίπου 8 μήνες απ’ τη συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Καπράλο στα γραφεία της ΕΟΕ, με θέμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Ιαπωνία, όπου συζητήσαμε το θέμα της αδυναμίας μας να καλύψουμε κάποια επιπλέον έξοδα που δεν μας κάλυπτε η Ομοσπονδία μας και αφορούσαν τα έξοδα του προπονητή μας, Ηλία Μυλωνά, και τα έξοδα διαμονής των ημερών που θα πηγαίναμε νωρίτερα  για προπόνηση.
Μας είχε διαβεβαιώσει ο ίδιος ο κύριος Καπράλος ότι η ΕΟΕ, μετά από σχετική απόφαση του συμβουλίου της, ενέκρινε την χρηματοδότηση των προαναφερθέντων εξόδων, στέλνοντας μάλιστα ονομαστικά τα χρήματα στους αρμόδιους φορείς (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).
Δυστυχώς, έχουν περάσει 8 μήνες και ακόμα δεν έχουμε λάβει καμία χρηματοδότηση.

Όλο αυτόν τον καιρό είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μας για το συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος μας ενημερώνει διαρκώς ότι ακόμα δεν έχουν λάβει τα χρήματα από το υπουργείο», αναφέρουν οι δύο αθλητές στην επιστολή τους προς τον Ζαννιά και αφού θέτουν το ερώτημα «πότε θα λάβουμε την συγκεκριμένη χρηματοδότηση και από ποιον φορέα» στη συνέχεια κατέστησαν σαφές ότι «αδυνατούμε πλέον να καλύψουμε οποιοδήποτε άλλο κόστος των αγώνων και της προετοιμασίας μας, έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη βιωσιμότητα της καμπάνιας μας».

Η επιστολή έχει ημερομηνία 10 Μαρτίου. Και εστάλη από την Ισπανία, όπου έξι μέρες αργότερα ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με τη συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών να καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη την ώρα που συντάχθηκε το email. «Αδυνατούμε πλέον να στηρίξουμε την παραμονή μας και τις ανάγκες μας», υπογράμμισαν.

Ο Ζαννιάς επικοινώνησε με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απάντησαν πώς έχουν δοθεί τα χρήματα στους συγκεκριμένους αθλητές. Οι τελευταίοι, ωστόσο, αγνοούν τους ισχυρισμούς της ΕΙΟ. Και όπως προκύπτει από το email τους, προφανώς και δεν είχαν πάρει τα χρήματα έως τις 10 Μαρτίου αν και η ΕΟΕ τα έχει καταβάλει. Γι’ αυτό και δημιουργούνται ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο επικεφαλής της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ποιος λέει αλήθεια; Δεν μπορεί να ισχύουν και όσα υποστηρίζουν οι αθλητές και όσα λένε από την ΕΙΟ.

Αλλά ο Ζαννιάς λειτουργεί σαν τον συνταξιούχο σταθμάρχη που βλέπει τα τρένα να περνούν χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης όπως έπραττε σε όλη τη ζωή του. Και το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο διότι στην Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας υπάρχουν και άλλες επιστολές από αθλητές με ανάλογες απορίες, οι οποίες μένουν αναπάντητες. Η καραντίνα είναι μία δικαιολογία, αλλά όχι ουσιαστική διότι δεν κατέβηκαν τα ρολά στην καθημερινότητα. Η ζωή συνεχίζεται και κάποια μέρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τότε πρέπει να γνωρίζουμε όλοι την αλήθεια. Είτε έχει δίκιο η ΕΙΟ είτε οι αθλητές. Προσωπικά, γέρνω προς τους δεύτερους. Για την άποψη του Ζαννιά δεν μπορώ να πω κάτι. Ίσως εκείνος να βλέπει με συμπάθεια τους παράγοντες επειδή γνωρίζονται πάνω από 25 χρόνια και ενδεχομένως να ‘χει και κάποιο απωθημένο επειδή δεν αποθεώνεται από τους αθλητές του τένις….

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες