Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εφαρμόζεται άμεσα στα σωματεία του ΣΕΓΑΣ ο νόμος Αυγενάκη

Published

on

Ερωτήματα για τα σωματεία που έχουν εξασφαλίσει αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέβαλε ο ΣΕΓΑΣ, αλλά κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας προέκυψε θέμα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Από τις 17 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού και συγκεκριμένα το τμήμα Αθλητικών Φορέων έστειλε επιστολή στην αρχαιότερη ομοσπονδία και ζήτησε να ενημερωθούν όλοι οι σύλλογοι πώς οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται πλέον με τις διατάξεις του νόμου 4639. Σε απλά ελληνικά, η πολιτεία κατέστησε σαφές στον ΣΕΓΑΣ ότι οφείλει να ξεκαθαρίσει στα μέλη του ότι για όλες τις αρχαιρεσίες ισχύουν οι περιορισμοί στις θητείες και τα όρια ηλικίας.
Το έγγραφο της ΓΓΑ έσκασε σαν βόμβα στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Βασίλης Σεβαστής επικαλέστηκαν το σύνταγμα και υπογράμμισαν την ανεξαρτησία των σωματείων. Αν και εδώ μάλλον πρέπει να σχολιάσουμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεξάρτητα σωματεία όταν όλα υπακούουν στους κανόνες του ΣΕΓΑΣ. Από τη μία έχουμε μία ομοσπονδία που αποφασίζει, για παράδειγμα, ποιος σύλλογος μπορεί να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση με βάση τους κανονισμούς και από την άλλη απαντά ότι «αδυνατεί να προβεί σε σχετικές συστάσεις» για ένα νόμο του κράτους.
Είτε διαφωνεί κάποιος, είτε όχι, μιλάμε για διατάξεις που ψηφίστηκαν από το κοινοβούλιο.  Άρα, μόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να κρίνει πλέον επίσημα εάν είναι αντισυνταγματικές ή όχι. Από ‘κει και πέρα, τα σχόλια αποτελούν απλά αυτό που περιγράφει ο λαός ως «κουβέντα να γίνεται».
Πρόβλημα υπάρχει και με την αθλητική αναγνώριση των σωματείων. Με τον ΣΕΓΑΣ να θέτει μία σειρά ερωτημάτων ως αντίδραση στην «αυθαίρετη και αστήρικτη νομικά θέση “για συμμετοχή σε επίσημους αγώνες μόνο σωματείων που έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση”!!!».
Ποιες είναι οι απορίες του Κώστα Παναγόπουλου και του Βασίλη Σεβαστή; Τις παραθέτουμε όπως διατυπώθηκαν και προς την πολιτεία, την οποία εκτός των άλλων σχολίασαν αρνητικά ότι έστειλε έγγραφα σε άλλη… διεύθυνση.
«Η αθλητική δραστηριότητα, δηλαδή η συμμετοχή σε επίσημους αγώνες είναι ή δεν είναι προϋπόθεση για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης; Εάν ναι, πως θα λάβει ένα Σωματείο την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, εάν δεν του επιτρέπουμε την συμμετοχή σε επίσημους αγώνες;», ήταν οι δύο απορίες από την αρχαιότερη ομοσπονδία.
«Επίσης ο ΣΕΓΑΣ όχι μόνο προβαίνει τακτικά στην εκκαθάριση του μητρώου μελών του, αλλά πρόσφατα σας παρέδωσε κατάλογο 154 σωματείων πού ήταν καταχωρημένα στο δικό σας μητρώο, ως μέλη τον ΣΕΓΑΣ, παρότι εμείς τα είχαμε διαγράψει κατά καιρούς από μέλη μας. Τέλος περιμένουμε, ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις στα σημεία της επιστολής μας, τα οποία παρακάμψατε και το κυριότερο, περιμένουμε το συντομότερο τον κατάλογο με τα σωματεία του στίβου που έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, προκειμένου να ενημερώσουμε το αρχείο μας αφενός και αφετέρου να ειδοποιήσουμε τα σωματεία μέλη μας που δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο να σπεύσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενόψει των αρχαιρεσιών της ομοσπονδίας μας», κατέληξαν οι Παναγόπουλος και Σεβαστής. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στα πόδια του Γιώργου Μαυρωτά και του Βασίλη Κάκκου. Άρα, περιμένουμε
την επόμενη κίνησή τους.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες