Connect with us

TOP

Ελλάς, Ελλήνων μεταναστών

Published

on

Το μεταγραφικό παζάρι στο χώρο του βόλεϊ σιγά, σιγά φτάνει προς το τέλος του. Σε αρκετές χώρες έχει ήδη κλείσει, αλλά σε κάποιες άλλες όπως η Ελλάδα ολοκληρώνεται λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αυτό που απομένει να δούμε αν στους ήδη υπάρχοντες βολεϊκούς Έλληνες μετανάστες προστεθούν και κάποιοι ακόμη την τελευταία στιγμή.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Συγκριτικά με την περσινή σεζόν οι διαφοροποιήσεις δεν είναι μεγάλες στους άνδρες ως προς την ποσότητα, αλλά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές ως προς τις χώρες όπου υπάρχει ελληνική παρουσία.
Πέρσι για παράδειγμα είχαμε τρεις αθλητές στην Ασία (Κορέα-Τζούριτς, Ιράν-Φράγκος, Ντουμπάι-Μαντέκας) ενώ φέτος δεν έχουμε κανέναν εκτός Γηραιάς ηπείρου, όπου μάλιστα οι Έλληνες έχουν συγκεντρωθεί σε Γαλλία (Παπαδημητρίου-Ναντ, Πετρέας-Αζαξιό και οι Προύσαλης, Φράγκος, Πρωτοψάλτης στην Ναρμπόν) και στην Ιταλία (Τζούριτς-Τρέντο, Κουμεντάκης-Ραβένα, Τζιουμάκας-Περούτζια).
Πρωτάρης στα ξένα είναι ο Σάκης Πρωτοψάλτης, ο Ανδρέας Φράγκος μετά τις Ιταλία, Ιράν δοκιμάζει για πρώτη φορά στην Γαλλία, ενώ ο Προύσαλης μετά από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό, επέστρεψε στην Ναρμπόν (έπαιζε την διετία 2012-2014).
Αντιθέτως στην βόλεϊ λιγκ επέστρεψαν οι Φιλίποφ (από την Πολωνική Γιαστρέμπσκι στον Ολυμπιακό), Μαντέκας (από την Αλ Μπαχαράκ του Ντουμπάι στην Α2 και την ΑΕΚ), Αγγελόπουλος (από την Ανόρθωση στην Λαμία) ενώ ο Τόλης Αρμενάκης (πέρσι έπαιζε στην Ιταλική Α2 και την Αλεσάνο) μάλλον θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στο εξωτερικό.
Από κει και πέρα υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες ερασιτέχνες αθλητές που συνδυάζουν είτε την εργασία είτε τις σπουδές στο εξωτερικό με το βόλεϊ παίζοντας σε διάφορες χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Κύπρος, Γαλλία), ενώ υπάρχει και ο Λούκας Ζάρεκ (Πολωνός αλλά με ελληνική αθλητική υπηκοότητα) ο οποίος μετά την Πολωνία και την Γερμανία συνεχίζει στην Σλοβακία και την Νίτρα.

Έφυγε μόνο η Ψωμά
Στις γυναίκες το κύμα των προηγούμενων ετών με συνεχόμενες μετακινήσεις στο εξωτερικό δεν επαναλήφθηκε και φέτος, αφού η μοναδική σημαντική αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν αυτή της Αλεξάνδρας Ψωμά που έφυγε για κολλέγιο στις ΗΠΑ (εκεί που είναι ήδη οι Στράντζαλη, Δέμπη, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Γενιτσαρίδη).
Στην ίδια ομάδα (Κονελιάνο, Α1 Ιταλίας) συνεχίζει η Βασιλαντωνάκη, ενώ η Κιόση άλλαξε ομάδα (Λαρντίνι Φιλοτράνο αντί Όλμπια, Α2 Ιταλίας) κι η Παπαφωτίου με την Χαντάβα άλλαξαν χώρες. Η πρώτη από την Γερμανία (Στουτγκάρδη) πήγε στη Γαλλία (Μιλούζ) κι η δεύτερη από το Αζερμπαϊτζάν (Λοκομοτίβ) στην Ρουμανία (Ταργκοβίστε).
Αντιθέτως είχαμε τρεις σημαντικές επιστροφές καθώς η Νικολέτα Κουτουξίδου μετά από μια πενταετία γύρισε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπως και η Μαρία Νομικού (ήταν τρία χρόνια στην Ιταλία) αλλά κι η Μαρία Λαμπρινίδου (ένα χρόνο στην Γαλλία, δύο στην Ιταλία) που συνεχίζει στην ΑΕΚ.
Φυσικά σ’ όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος εδώ και μια τριετία εργάζεται ως προπονητής στην Ιταλική (Β2) Αρτζεντάριο Τρέντο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/