Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Eνημέρωση του πρωθυπουργού από τον Αυγενάκη

Published

on

Τις προτεραιότητες για τη βελτίωση των συνθηκών στον ελληνικό αθλητισμό και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων καθόρισαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

τουΣταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Εκτός από τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου. 

Όπως δήλωσε μετά ο Λευτέρης Αυγενάκης η συζήτηση επικεντρώθηκε σε έξι σημεία. Σε έξι βήματα που πρέπει να γίνουν. Αρχικά θα προχωρήσει η άμεση κατασκευή κλειστού σταδίου για αθλητές με αναπηρία. 

Έπειτα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Με στόχο, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «να αφοσιωθούν οι αθλητές απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο».

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων περιλαμβάνεται και η διατήρηση των αποσπάσεων για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που είναι παράλληλα και Ομοσπονδιακοί Αθλητές σε οποιοδήποτε άθλημα.

Το τρίτο σημείο αφορά στη δημιουργία ενός προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε με τη συνεργασία των δήμων και των περιφερειών της χώρας μας. 

«Δεν χρειαζόμαστε την κατασκευή νέων χώρων, αλλά τη σωστή συντήρηση και λειτουργία όσων διαθέτει ήδη η χώρα», συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη και γι’ αυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός τη συμβολή και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά ακόμα και με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Επίσης στη σύσκεψη κατέστη σαφές ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ιδιαιτέρως στις νεαρές ηλικίες». Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ξεκάθαρα το στίγμα ότι «εκτός από το αγωνιστικό ντόπινγκ υπάρχει και το εξωαγωνιστικό, το οποίο πρέπει να καταπολεμήσουμε». Ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την αλληλογραφία με τον Olivier Niggli, τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) και του εξήγησαν όλες τις ενέργειες για τη σωστή λειτουργία του ΕΣΚΑΝ και του Εργαστηρίου αντιντόπινγκ που θα προχωρήσουν τους ελέγχους ακόμα και σε πρωταθλήματα των υποδομών. 

Για την αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων παιχνιδιών θα υπάρξει μεταξύ άλλων και νομοθετική παρέμβαση με στόχο την υλοποίηση της Συνθήκης Macolin και κατά συνέπεια τη δημιουργία Εθνικής Πλατφόρμας για την καταγραφή και την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

«Και, τέλος, φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας», όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Με αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς για τις δωρεές στα σωματεία, αλλά και για τις παροχές στους αθλητές. Χωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο λήψης των ατομικών χορηγιών, αλλά με πρόδηλη τη βούληση να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη σωστή προετοιμασία των αθλητών με δυνατότητα διεθνών διακρίσεων. 

Στο δια ταύτα της συνάντησης το κέρδος για τον Αθλητισμό είναι το προσωπικό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμείς δεν θυμόμαστε άλλη φορά κάποιον πρωθυπουργό να καλεί τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού και να καθορίζουν μαζί τις ανάγκες του χώρου. Αν υλοποιηθούν και οι αποφάσεις, τότε θα έρθουν σίγουρα καλύτερες μέρες.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες