Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ενστάσεις στο Μαραθώνιο

Published

on

Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκαν επίσημα ενστάσεις από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ΑΟ και από την ΑΓΕ Ζακύνθου για παρατυπίες στο μαραθώνιο της Αθήνας.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Επίσης, υπάρχει γραπτή διαμαρτυρία από τον Χρήστο Μπαξεβάνη, προπονητή και σύζυγο της Ντενίζ Δημάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένσταση της ΑΓΕ Ζακύνθου ουσιαστικά «αντικατοπτρίζει» τη Μάγδα Γαζέα και τον προπονητή της Νίκο Ακτύπη και στρέφεται εναντίον της Σοφίας Ρήγα και η δεύτερη,του Παναθηναϊκού, είναι από τον Κώστα Πούλιο κυρίως, για τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, αλλά και τον Χριστόφορο Μερούση.

Στην περίπτωση της Σοφίας Ρήγα «μήλο της έριδος» είναι ο Χαράλαμπος Πιτσόλης. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, κατέβηκε να τρέξει στο μαραθώνιο χωρίς να είναι δηλωμένος από το σωματείο του τον ΓΑΣ Ιλισός Αθηνών. Πήγε στη γραμματεία ζήτησε έναν αριθμό κάποιου άλλου που δεν έπαιρνε μέρος, δηλώθηκε κανονικά και πήρε τον αριθμό 10937, μόνο που η γραμματεία ξέχασε να του αλλάξει τον σύλλογο και φαίνεται σαν«Φίλανδρος». Με αυτό τον bib number έπρεπε να ήταν στο 7ο μπλοκ, αλλά μπήκε στο 3ο και σκοπός του ήταν να βοηθήσει-σαν λαγός- στην κούρσα τη Σοφία Ρήγα. Μετά τα πρώτα μέτρα του έφυγε το παπούτσι, οπότε και βλέποντας ότι χάνει την επαφή με την Ρήγα έκοψε δρόμο από τον Τύμβο για να την προλάβει. Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην ένστασή της η Μάγδα Γαζέα αναφέρει ότι ο Πιτσόλης την έβρεχε στο λαιμό και τη βοηθούσε στην τροφοδοσία, με τον ίδιο να εγκαταλείπει μετά το 30ο χιλιόμετρο.

Από την άλλη ο Πούλιος, ο ίδιος λέει με κρύα καρδιά πως κατέθεσε την ένσταση. Μια κοπέλα από τα Ιωάννινα (σ.σ. δεν αναφέρω στοιχεία, διότι δεν έχει σημασία) πήγαινε με ποδήλατο χωρίς διαπίστευση στον αγώνα πλάι του και υποστηρίζει ότι του έδινε υγρά και νερά. Φυσικά αυτό είναι ενάντια στον κανονισμό, αν έχει συμβεί, και τίθεται θέμα ακύρωσης. Πάντως, περίπου στο 20ο χλμ. ένας από τους υπεύθυνους των αγώνων, ο Γιώργος Δούσης, έβγαλε εκτός διαδρομής τόσο την κοπέλα, όσο και τον σύζυγό της που ήταν στο πλάι του Μερούση. Οπότε ο ίδιος έχει εικόνα του τι συνέβη γι’ αυτό και έχει ήδη δώσει έκθεση στην Ελλανόδικο Επιτροπή του μαραθωνίου της Αθήνας. Η επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και θα πάρει απόφαση για το αν τίθεται ή όχι θέμα ακύρωσης για κάθε περίπτωση.
Πολλά πάντως δεν προβλέπονται στον κανονισμό ή στην προκήρυξη και γίνονται παρατυπίες, οπότε θα πρέπει η οργανωτική επιτροπή να βάζει «στεγανά», ώστε να αποφεύγονται διαμαρτυρίες και ενστάσεις των αθλητών κ.λπ, στο βαθμό που αναφέρονται παραπάνω.
Πάντως λίγο ή πολύ οι περισσότεροι «ακροβατούν» και έχουν «ακροβατήσει» πάνω στους κανονισμούς και έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και να μην δημιουργούν προστριβές μεταξύ τους. Δεν πρέπει τους κανονισμούς και το «ευ αγωνίζεσθαι» να ταχρησιμοποιούμε κατά το δοκούν.

ΥΓ Η Σοφία Ρήγα ήταν νικήτρια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου, δεύτερη τερμάτισε η Μάγδα Γαζέα και η Ντενίζ Δημάκη ήταν 4η, πίσω από την Ουρανία Ρεμπούλη.
Στους άνδρες νικητής ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης και ακολούθησαν Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Καραβίδας και Κώστας Πούλιος. Ν’ αναφέρουμε ότι ακόμη και θέσεις να κερδίσει ο Πούλιος δεν μπορεί να πάρει το πριμ, αφού ο χρόνος του ήταν πάνω από τις 2 ώρες 30 λεπτά (2:32.22). Το πριμ παίρνουν Μερούσης και Θεοδωρακάκος.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες