Connect with us

TOP

Επανεκλέγεται ο Καπράλος

Published

on

Αν και όταν πρόκειται για εκλογές και μάλιστα με δύο ισχυρούς υποψηφίους όπως είναι ο Σπύρος Καπράλος και ο Ισίδωρος Κούβελος, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το νικητή, το Sportsfeed μετά από αξιόπιστο ρεπορτάζ που έκανε, είναι σε θέση να κάνει 48 ώρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών, την πρόβλεψη πως ο Σπύρος Καπράλος θα επανεκλεγεί πρόεδρος της ΕΟΕ για άλλα τέσσερα χρόνια.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Η απόλυτα επιτυχημένη θητεία του στο πόστο αυτό, η πληρότητα του βιογραφικού του καθώς έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες του αθλητικού χώρου, η καθολική αποδοχή που τυγχάνει να έχει από το ευρύτερο αθλητικό κίνημα αλλά και κυρίως από τους αθλητές που αναγνωρίζουν την πολύ μεγάλη συμβολή του στις χορηγίες, όπως επίσης και η προστασία του αθλητικού χώρου από πολιτικές παρεμβάσεις, του δίνουν μία ταυτότητα οικουμενικής υποψηφιότητας και είναι οι βασικότεροι λόγοι που ο Σπύρος Καπράλος έχει αποκτήσει καθαρό προβάδισμα και θεωρείται δεδομένο πως θα είναι και πάλι ο πρόεδρος της ΕΟΕ.
Από την άλλη πλευρά ο Ισίδωρος Κούβελος που τα τελευταία χρόνια έδειξε την φιλοδοξία να πάρει τα ηνία από τον Σπύρο Καπράλο, είναι αλήθεια πως έκανε μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί πιο κοντά στο αθλητικό κίνημα και να πείσει πως δεν είναι αδιάφορος. Σε ένα βαθμό το κατάφερε, αλλά έχει ακόμη δρόμο και γι’ αυτό συνεχίζει να προσπαθεί στο 48ωρο που απέμεινε να κάνει έναν υπέρ πάντων αγώνα, ο οποίος αγώνας απαιτείται για την ανατροπή του ίσως πιο πετυχημένου προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον.
Σε αυτόν τον διετή υπέρ πάντων προεκλογικό αγώνα χρησιμοποιώντας πολύ έξυπνα και αποτελεσματικά όλα τα μέσα που διέθετε, ο Ισίδωρος Κούβελος κάλυψε αρκετή από τη διαφορά και αν μάλιστα τον ευνοήσουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις σε 1-2 περιπτώσεις που εκκρεμούν και θα γίνουν γνωστές λίγη ώρα πριν τις αρχαιρεσίες, θα είναι σε θέση να επικαλεστεί πως βγήκε από αυτήν την αναμέτρηση με το κεφάλι ψηλά καθώς έχει πλησιάσει σε απόσταση 2-3 ψήφων, οι οποίες βέβαια δεν θα αρκούν για να του δώσουν τη νίκη.
Έτσι λοιπόν η ΕΟΕ όπως φαίνεται πρόεδρο δεν θα αλλάξει, θα πρέπει όμως να θεωρείται δεδομένο πως θα αλλάξουν τα πρόσωπα της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο διεκδικητές της προεδρείας έχουν ήδη καταλήξει σε πρόσωπα με τα οποία θα ήθελαν να συνεργαστούν, ένα εκ των οποίων και ο Στέλιος Αγγελούδης όπως αποκάλυψε το Sportsfeed πριν μερικούς μήνες
Ο άνθρωπος που εκφράζει το ελληνικό χάντμπολ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τότε προχώρησε στην συμφωνία με τον Ισίδωρο Κούβελο για να είναι ο γενικός γραμματέας στην περίπτωση εκλογής του, μία συμφωνία όμως που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.
Με βάση το exit poll του Sportsfeed ο Καπράλος θα επανεκλεγεί, που σημαίνει πως και οι πιθανότητες του Στέλιου Αγγελούδη να γίνει γενικός γραμματέας της ΕΟΕ είναι μηδαμινές, αφού εκτός όλων των άλλων θα έχει απέναντί του και έναν πανίσχυρο αντίπαλο.
Επίσης, ένας πολύ σημαντικός λόγους που η υποψηφιότητα Αγγελούδη δεν προχωράει, δεν είναι τόσο ότι έχει την στήριξη του Κούβελου, όσο το έργο του στην ομοσπονδία του χάντμπολ, ίσως το μοναδικό ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάποια εξέλιξη και διάκριση σε επίπεδο Eθνικών ομάδων.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες