Connect with us

STORY

Επικοινωνιακά τρικ

Published

on

Από τις 3 Ιουλίου είχε ανακοινώσει ο Γιάννης Ανδριανός την πρόθεσή του να προτείνει στην ΕΠΟ μία ιδιόκτητη έκταση της γενικής γραμματείας αθλητισμού στο Σχιστό Κορυδαλλού για να φτιαχτεί το νέο προπονητικό κέντρο της Εθνικής! Όχι, βέβαια, μέσω γραπτής τοποθέτησης, αλλά μεταξύ τυριού και αχλαδιού σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους διαπιστευμένους ρεπόρτερ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

«Σε συνάντηση που θα έχω με την ΕΠΟ θα συζητήσουμε τη λύση του Σχιστού, ενώ υπάρχει βεβαίως και εναλλακτική πρόταση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου, οι οποίες χρειάζονται αναβάθμιση», είχε πει ο υφυπουργός αθλητισμού σχεδόν σε όλα τα τραπέζια,
Στις 8 Σεπτεμβρίου, το επιτελείο του Γιάννη Ανδριανού μας ενημέρωσε ότι με εντολή του υφυπουργού «υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία Αρείου Πάγου για την άμεση αποβολή των καταπατητών από έκταση ιδιοκτησίας της ΓΓΑ στο Σχιστό.ψΗ μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σε συνδυασμό με την παράγραφο 2 του άρθρου 29 του νόμου 4980/2014 ‘Λειτουργία αθλητικών χώρων και προστασία αυτών’ που ψηφίστηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού από την Βουλή. Πρόκειται για ένα αναγκαίο, ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, προϋπόθεση για την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης, και υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης που είχε αναλάβει ο κ. Ανδριανός».

Ένα μήνα αργότερα άνοιξε νέος κύκλος συζήτησης για την έκταση στο Σχιστό. Και, μάλιστα, με τον πλέον επίσημο τρόπο. «Θυμίζω τέλος τις ενέργειες σε συνεργασία με τις κτηματικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την αποβολή των καταπατητών από το Σχιστό – μια τεράστια έκταση που ανήκει στην ΓΓΑ», είχε πει επίσης ο Γιάννης Ανδριανός στις 9 Οκτωβρίου στη βουλή όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης.
Ξαφνικά και έπειτα από ένα διήμερο έντονης αντιπαράθεσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού θυμήθηκε να υλοποιήσει τα λεγόμενά του! Και εκεί που προσπαθούσε να στριμώξει την ΕΠΟ για τις οφειλές της και την έλλειψη ενημερότητας, ξαφνικά έστειλε επιστολή στον Γιώργο Σαρρή και πρότεινε συνεργασία για να προχωρήσει το πλάνο που προβλέπει την κατασκευή προπονητικού κέντρου στο Σχιστό Κορυδαλλού.

«Διά της παρούσης σας ενημερώνω για την βούληση της Πολιτείας να παραχωρήσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την χρήση της απαιτούμενης έκτασης από τα 115 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΓΓΑ στο Σχιστό για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου των Εθνικών μας Ομάδων Ποδοσφαίρου, ενόψει της αλλαγής χρήσης των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Όπως γνωρίζετε, με συμφωνητικό που υπέγραψα με την Ελληνικό ΑΕ, η αθλητική χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά στις οποίες περιλαμβάνεται και το σήμερα υφιστάμενο προπονητικό κέντρο των Εθνικών ποδοσφαίρου, διασφαλίστηκε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015, με δυνατότητα και περαιτέρω παράτασης στην περίπτωση που καθυστερήσει η διαδικασία αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.
Προκειμένου η μετάβαση να γίνει ομαλά και εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, σας καλώ να απαντήσετε το συντομότερο δυνατό προσδιορίζοντας εκπροσώπους της Ομοσπονδίας οι οποίοι σε συνεργασία με τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ θα προχωρήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής υποδομής», ανέφερε η επιστολή.

Στην ΕΠΟ χαμογέλασαν πλατιά. Ούτως ή άλλως έχουν κάνει τις δικές τους κινήσεις για την εξεύρεση χώρου. Με προτεραιότητα τα Μεσόγεια και μέσα από συνεργασία με τη Ρένα Δούρου Στον Ανδριανό, πάντως, απάντησαν ότι είναι ανοικτοί σε κάθε συζήτηση που αφορά στις Εθνικές ομάδες. Από την ομοσπονδία, όμως, ζήτησαν λεπτομερή ενημέρωση. Για την έκταση, την ακριβή τοποθεσία, τις δυνατότητες προσέγγισης, τον συντελεστή δόμησης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς. «Πρέπει να δούμε εάν προλαβαίνουμε μέσα σε 14 μήνες να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις», εξήγησαν και γι’ αυτό ζήτησαν εναλλακτικές προτάσεις.
Η ουσία, πάντως, ήταν οι δύο πλευρές μπήκαν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Βασισμένο στη συνταγή του σκοτσέζικου ντους! Μία κρύο, μία ζεστό και όποιος αντέξει…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες