Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επιστολή στον Πούτιν για τον αθλητισμό

Published

on

Οι τρεις Ρώσοι παγκόσμιοι πρωταθλητές (Μαρία Λασίτσκενε, Αντζέλικα Σιντόροβα, Σεργκέι Σουμπένκοφ) έστειλα προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια να μπορέσουν να αγωνιστούν στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τρεις κορυφαίοι αθλητές, έχοντας κάνει κάθε πιθανή προσπάθεια και επαφή με τους αρμόδιους του αθλητισμού στη χώρα, αποφάσισαν να απευθυνθούν στα… μεγάλα κεφάλια και απέστειλαν προσωπική επιστολή στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εξηγώντας του την κατάσταση. Παράλληλα, τόνισαν πως δεν πρόκειται μόνο για την καριέρα των τριών αλλά για την πορεία του ρωσικού αθλητισμού γενικότερα, ο οποίος -όπως τόνισαν- οδεύει προς διάλυση.

«Προς τον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας V.V. Putin

Αγαπητέ Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς!

Η κρίση στον αθλητισμό συνεχίζεται από το 2015. ⠀
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, ο υπουργός αθλητισμού της ρωσικής ομοσπονδίας, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο επικεφαλής της VFLA (ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού) αντικαταστάθηκαν επανειλημμένα. Όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε τακτικά ότι για την προστασία των Ρώσων αθλητών όλα έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνουν.
Και τώρα, μετά από 5 χρόνια, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της ηγεσίας της VFLA, οι αθλητές και οι προπονητές μας δεν είναι πιά καθόλου ικανοί να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, καθώς από το περασμένο φθινόπωρο στερήθηκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν εκτός Ρωσίας ακόμη και με την ιδιότητα των ανεξάρητων αθλητών. Και την 1η Ιουλίου, σε περίπτωση μη πληρωμής της ποινής, ο ρωσικός στίβος μπορεί τελικά να αποβληθεί από τη διεθνή ομοσπονδία.
Στις 3 Μαΐου, πέρυσι, δώσατε εντολή στη ROC (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή) να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της συμμετοχής στο VFLA έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019. Αυτή η οδηγία έκανε σαφές σε όλους ότι δεν είστε αδιάφοροι για τον αθλητισμό, καθώς και για την τύχη των ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στη Ρωσία.
Έκτοτε, πέρασε ένας χρόνος, η εντολή δεν έχει εκπληρωθεί και η κατάσταση επιδεινώθηκε.
Η ανησυχία μας σχετίζεται με το γεγονός ότι έχοντας στη χώρα μας τόσο μεγάλο αριθμό αθλητικών υποδομών όπου εργάζονται πραγματικοί επαγγελματίες, δεν έχουμε δει ακόμη ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης κρίσης. Γι ‘αυτό είμαστε πλέον αναγκασμένοι να επικοινωνήσουμε απευθείας μαζί σας.
Έχουμε ήδη χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσουμε τους ερχόμενους Αγώνες του Τόκιο. Το ζήτημα που θέτουμε δεν είναι τόσο πολύ για τη δική μας καριέρα, η οποία θα τελειώσει αργά ή γρήγορα, αλλά για το ρωσικό αθλητισμό γενικά.
Θέλουμε να δώσουμε προσοχή στην καταστροφική κατάσταση του αθλητισμού μας. Είμαστε στα πρόθυρα της τελικής κατάρρευσης και καταστροφής του αθλητισμού.
Ελπίζουμε πάρα πολύ ότι οι εποχές που οι αθλητές και οι προπονητές, που δεν έχουν αμαυρώσει τη φήμη τους με κανέναν τρόπο, παραμένουν μόνοι με την ατυχία τους, σύντομα θα τελειώσουν.
Ελπίζουμε για τη συμμετοχή και την κατανόησή σας.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα εμποδια, Σεργκέι Σουμπένκοφ
Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ, Αντζέλικα Σιντόροβα
Τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος, Μαρια Λασίτσκενε

23 Ιουνίου 2020»

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες