Connect with us

TOP

Φτάνει πια η κοροϊδία

Published

on

Στα συγχαρητήρια και τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τους αθλητές είναι πρώτοι. Να βγαίνουν στο γυαλί και να διατρανώνουν τί ΘΑ κάνουν, οι καλύτεροι. Να βοηθήσουν ουσιαστικά τον αθλητισμό; Ανύπαρκτοι. Οι εκπρόσωποι της πολιτείας, όχι μόνο δεν έχουν βοηθήσει το παραμικρό, αλλά με την αδιαφορία τους, ουσιαστικά πολεμούν τον αθλητισμό και βάζουν εμπόδια στους αθλητές.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Ο Σταύρος Κοντονής (ο οποίος διεκδικεί και πάλι την ψήφο των Ελλήνων πολιτών) υπήρξε ίσως ο χειρότερος υφυπουργος αθλητισμού των τελευταίων δεκαετιών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε ένα μεγάλο τίποτα. Το χειρότερο όμως από όλα, είναι πως 11 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η δική του πολιτική ξεσπιτώνει τους αθλητές του στίβου (κυρίως) από το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ. Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ΓΓΑ ζήτησε την αναστολή λειτουργίας, του χώρου και προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του ΣΕΓΑΣ ο οποίος προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης διαμαρτυρίας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΕΓΑΣ, εδώ και χρόνια, διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση του κλειστού προπονητηρίου στο ΟΑΚΑ, ζητώντας την άμεση στεγανοποίηση και τη γενικότερη επισκευή και συντήρηση του. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, αλλά και τις σχετικές δημόσιες δηλώσεις των υφυπουργών αθλητισμού της τελευταίας πενταετίας, κανένα έργο και καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει. Ο χώρος που γυμνάζονται κορυφαία στελέχη των εθνικών μας ομάδων όχι μόνο δεν επιτρέπει τη σωστή προετοιμασία τους, αλλά και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια τους. Αναμενόμενο επακόλουθο της αδιαφορίας της πολιτείας ή/και της αδυναμίας της να ιεραρχήσει προτεραιότητες, είναι η από 3/9/15 εισήγηση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ΓΓΑ για αναστολή λειτουργίας, του κλειστού προπονητηρίου, με αποκλεισμό του χώρου και διακοπή της ηλεκτροδότησης του, μέχρι να στεγανοποιηθεί. Έστω και τώρα, η πολιτεία αλλά και η διοίκηση του ΟΑΚΑ οφείλουν να κινητοποιηθούν για να προχωρήσουν άμεσα, με κατεπείγουσες διαδικασίες τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου. Ας συνειδητοποιήσουν όλοι οι υπεύθυνοι ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, οι αθλήτριες και οι αθλητές μας δεν θα έχουν καμία δυνατότητα προετοιμασίας για τα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού της χρονιάς, με κορυφαίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Έχουμε κουραστεί από τα λόγια. Απαιτούμε έργα. Τώρα».

Δικαιολογίες από την πλευρά την πολιτείας δεν υπάρχουν. Σε αυτές τις άθλιες εγκαταστάσεις προπονείται ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, ο δευτεραθλητής Ευρώπης Λούης Τσάτουμας, ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής Εμμανουήλ Καραλής και άλλοι τόσοι και τόσες αθλητές και αθλήτριες. Ναι, πρέπει η κατάσταση να βελτιωθεί και άμεσα. Ωστόσο όμως η απόφαση μιας επιτροπής προφανώς άσχετης με τον αθλητισμό και εκτός προγματικότητας χτυπά τους αθλητές και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Ας σταματήσουν επιτέλους τα κομματικά και προεκλογικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού αθλητισμού.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες