Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Για το χρυσό ο Πετρούνιας στον αυριανό τελικό

Published

on

Ένα βήμα πιο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση θέλει να φτάσει ο -φανερά βελτιωμένος- Έλληνας γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας στον αυριανό τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του Μπακού.

Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων αύριο θα αγωνιστεί στο προτελευταίο κύπελλο της σειράς των παγκόσμιων κυπέλλων της FIG με στόχο το χρυσό μετάλλιο. Ο Πετρούνιας στον προκριματικό εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του για να συγκεντρώσει 15.100 βαθμούς και να περάσει πρώτος στον τελικό αφήνοτας πίσω του τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Κινέζο Γιάνγκ Λιού ο οποίος πέρασε στον τελικό με βαθμολογία 15.000. Ο Έλληνας γυμναστής έδειξε να έχει επανέλθει στην καλή του κατάσταση και να βρίσκει πλήρως τον καλό του εαυτό, μετά από ένα δύσκολο διάστημα αποκατάστασης και την επέμβαση στον ώμο. Όμως, πια, δείχνει πιο σίγουρος από ποτέ και αποφασισμένος να διεκδικήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχοντας ήδη κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα. Αν επικρατήσει στον αυριανό τελικό, από τη θέση Νο5 θα ανέβει στο Νο2 με 85 βαθμούς. Αύριο το πρωί (11:10) θα αγωνιστεί δεύτερος στη σειρά στον τελικό και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει βαθμολογία καλύτερη και από αυτή του προκριματικού ώστε να πάρει την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται ώστε να συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και στην τελευταία στάση του κυπέλλου στη Ντόχα τον Ιούνιο, όπου όπως δήλωσε θα βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.

Η οκτάδα του τελικού:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.100 βαθμοί
2. Γιάνγκ Λιού (Κίνα) 15.000 βαθμοί
3. Ξίνγιου Λανγκ (Κίνα) 14.933 βαθμοί
4. Άρθουρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.766 βαθμοί
5. Κόρτνεϊ Τάλοκ (Βρετανία) 14.633 βαθμοί
6. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.600 βαθμοί
7. Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.433 βαθμοί
8. Κιού Τσουνγκ Έντζι (Χόνγκ Κονγκ) 14.133 βαθμοί

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/