Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Σερκεδάκης: «Γιατί έκρυβαν την αλήθεια τόσα χρόνια»;

Published

on

Από τον επικεφαλής της Ενωτικής Ανανεωτικής Κίνησης Αντισφαίρισης, Γιάννη Σερκεδάκη που διεκδικεί την προεδρία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη γραπτή δήλωση.

«Ο νέος νόμος του υφυπουργείου αθλητισμού για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών  των αθλητικών φορέων ανοίγει νέους δρόμους και νέους ορίζοντες για το αύριο στα αθλητικά και διοικητικά δρώμενα των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών

Νέοι ορίζοντες με επίκεντρο την εξυγίανση του διοικείν από την διαχρονική παρουσία των ίδιων συνεχώς προσώπων τα οποία οδήγησαν πολλές φορές -τους πάντες και τα πάντα από αθλητές έως έργα υποδομής – σε στασιμότητα, οπισθοδρόμηση και αναχρονιστικές γενικά δομές και συμπεριφορές.

Ανοίγει νέους δρόμους καθώς με βασική επιτομή την διαφάνεια και τις βασικές αρχές του διοικείν, πάνω στα δημοκρατικά πρότυπα, που παγκοσμίως καθιέρωσε η Ελλάδα από την αρχαιότητα, γκρεμίζεται η μονοκρατορία της σκυταλοδρομίας -από το ένα χέρι στο άλλο -των ίδιων συνεχώς προσώπων τα οποία επέβαλαν επί σειρά δεκαετιών  την προσωποκρατία των ολίγων απέναντι στην δημοκρατία των πολλών αθλητικών οικογενειών και όχι μόνο.

Η νέα εποχή, των νέων οριζόντων, των νέων ονείρων, των νέων προοπτικών, για το σήμερα και το αύριο του αθλητικού γίγνεσθαι ξεκινάει με αφετηρία το σήμερα, δηλαδή το γεννάσθε τώρα και με νέα πορεία την μεγάλη και δυναμική διαδρομή έως το αύριο του μέλλοντος μας, με δομικό οργανωτικό υπόστρωμα την εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ.
Μια εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία – σταθμός, που γκρεμίζει, και ανατρέπει το θλιβερό φαινόμενο των σωματείων σφραγίδων, χωρίς δηλαδή καμία ουσιαστική παρουσία, τα οποία καταδυναστεύουν και καθηλώνουν επί δεκαετίες και δεκαετίες, τις πραγματικές αθλητικές δυνάμεις και δράσεις σε όλους τους τομείς.
Προτάσσοντας δηλαδή, έως σήμερα την εικονική πραγματικότητα της κλειστής οικογενειακής σφραγιδοκρατίας, με την μέθοδο του ‘σκαντζόχοιρου, απέναντι στην ουσιαστική πολύπλευρη αγωνιστική δράση και πλουραλιστική δραστηριότητα του Αθλητικού Κινήματος.
 
Νέοι ορίζοντες, λοιπόν, για το τώρα, το σήμερα και το αύριο, καθώς η Ελλάδα πάντα πρωτοπόρος με την καθιέρωση των Ολυμπιακών Αγώνων μεταλαμπάδευσε, όχι μόνο το ευ αγωνίζεσθαι αλλά και το δημοκρατικό ιδεώδες της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, μια νέα εποχή ανατέλλει για τον ελληνικό αθλητισμό μετά την οριστική δύση της ‘μονοκρατορίας’, και της ‘σκυταλοδρομίας’ την ανακύκλωση  δηλαδή των ιδίων συνεχώς προσώπων.  Οι εξυγιαντικοί κανόνες στον αθλητισμό πρέπει να έχουν εναλλακτικές διαχρονικές λύσεις με το βλέμμα στο μέλλον τόσο σε επίπεδο διοικήσεων όσο αθλημάτων και αθλητών.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης  σχετικά με τους ελέγχους που έγιναν στα σωματεία  όλων των αθλητικών ομοσπονδιών είναι άκρως αποκαλυπτικά και προκύπτουν από τον έλεγχο που έγινε από τους αρμόδιους φορείς και στα Σωματεία του Τένις όπου εγράφησαν στην διαδικασία.

Στο τένις μόνο 8 (!) σωματεία εγκρίθηκαν ότι πληρούν τα κριτήρια για συμμετοχή στις εκλογές και μπορούν να λάβουν την επιχορήγηση της ΓΓΑ Ποιοι έχουν ευθύνη για αυτό το μπάχαλο; Μήπως είναι αλήθεια ότι αυτά τα σωματεία που δήλωνε η απερχομένη διοίκηση δεν υπάρχουν καν; Είναι δηλαδή σωματεία σφραγίδες; Μήπως η απερχόμενη διοίκηση είναι συνένοχη στην υπάρχουσα κατάσταση; Γιατί έκρυβαν την αλήθεια τόσα χρονιά ; Τι έχει να απαντήσει η σχεδόν ισόβια διοίκηση για την ανοργανωσιά, την αδιαφάνεια και την προχειρότητα; Τέτοια εικόνα, δεν αρμόζει στην οικογένεια του τένις, δεν αρμόζει στη χώρα μας , σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.
Δυστυχώς οι ευθύνες και η διοικητική ανεπάρκεια της σχεδόν ισόβιας απερχομένης διοίκησης επέτρεψε να αναπτυχθεί αυτή η ζοφερή εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

Τώρα είναι η ώρα, να προχωρήσουμε μπροστά ενωτικά και ανανεωτικά.
Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν με τις αφαιρετικές και διαιρετικές πράξεις και ενέργειες του, βάζοντας στην πρώτη γραμμή των δημιουργικών προσπαθειών μας τον προσθετικό πολλαπλασιαστή της ειλικρινούς δυναμικής προόδου και της ολιστικής ανάπτυξης του Τένις σε όλους τους επιμέρους τομείς.
Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε τα σωματεία και να διαμορφώσουμε μαζί ένα ευρύτερο πλαίσιο για την διοικητική  ανανέωση του ελληνικού τένις. Η επιδίωξη της επιτυχίας για ένα καλύτερο αθλητικό αύριο είναι υπόθεση όλων μας».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες